Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

16.6. Dostal Zajíček na koni opět podporu od společnosti ADASTRA, našeho hlavního partnera. Děkujeme. Z daru ADASTRA dlouhodobě platíme nejen některé naše projekty, ale hlavně provozní náklady. Díky podpoře ADASTRA můžeme tedy garantovat jedinečný fakt: že dary všech našich ostatních milých dárců jdou přesně na to, na co si vybrali a ani jedno procentu nejde na provoz Zajíčku. Všichni naši sponzoři jsou pro nás důležití a bez VÁS VŠECH, by naše práce nebyla možná!

slavnostni-predani-1
 
slavnostni-predani-2
 

slavnostni-predani-3

ExxonMobil20.5. a 18.6. nám přišli do Hostivaře do stájí pomáhat zaměstnanci společnosti EXXONMOBIL. Zakoupili túje a společně s dětmi ze Zajíčku je zasázeli kolem jízdárny tak, aby auta ze sousedícího autoservisu nerušila ani děti ani koníky při důležité práci - terapii jízdou na koni. Zaměstnanci si zahráli s dětmi hry, zasoutěžili a podarovali je odměnou za závody. Moc děkujeme společnosti EXXONMOBIL za podporu.

fotogalerie

V neděli 31. května jsme se v poměrně hojném počtu sešli v našem novém působišti – v Jezdecké akademii Bleu de Ciel v Praze – Hostivaři. A jak tak už míváme štěstí na počasí, sluníčko svítilo o sto šest a tak si děti mohly užít venku nejen okamžiky v sedle, ale i ostatní aktivity. Díky novým členům dobrovolnického sboru došlo i na sportovní hry, které úspěšně absolvovali i ti nejmenší, velký úspěch slavila osvědčená arteterapie s Míšou, která má pro děti pokaždé připraveny další novinky. Děti po skupinkách vyslechly něco o koňské řeči těla a navštívily ve výběhu Adeninu a Leu, které si vzaly na starost terapii muchlováním.

Děkujeme dětem a rodičům za návštěvu, dobrovolníkům za jejich neocenitelnou pomoc a těšíme se na další společné odpoledne.

Jana a Zdenka

Odpoledne s koňmi 31.5.2015

fotogalerie

Po celé jaro zdárně probíhá fráninka pro nejmenší. Ve skupince máme různé věkové kategorie i handicapy, ale to nám nebrání pokračovat čile dál. Učíme se číst a psát vše, co již známe a též i nová slovíčka, spojení, věty... Dokonce jsme měli na lekci učitele francouzštiny pro cizince přímo z Francie, z městečka Agen, pana Joela. Také chodíme na vycházky a učíme se přímo v praxi... Těšíme se na prázdniny, snad toho moc nezapomene ツ

zajíčkova fráninka

fotogalerie

3.6.2015 byl symbolicky položen a pokřtěn "základní kámen" naší nově vznikající kavárny ADASTRA v Podskalské ulici a byla tak zahájena rekonstrukce prostor.

V prostorách budoucí kavárny se společně sešli všichni, kteří se na projektu podílí, aby položili díl prvního základního kamene.

Jeden díl položil generální ředitel společnosti Adastra pan Jan Červinka, jeden vedoucí partnerka společnosti EY v České republice a ve střední a jihovýchodní Evropě paní Magdalena Souček, jeden ředitelka Zajíčku na koni paní Markéta Šulcová a poslední pak handicapovaní pracovníci budoucí kavárny jako symbol prolínání vzájemné potřebnosti... Puzzle základního kamene pro nás vyrobila paní učitelka Míša Huslarová s našimi dětmi. Všem moc děkujeme :)

Zajíčka přišli podpořit za městskou část Praha 2 paní Eliška Zemanová předsedkyně sociální komise a pan radní Michael Grundler, kdy paní Zemanová laskavě základní kámen pokřtila.

Celý podvečer nám pomohli připravit naši handicapovaní pracovníci, kteří pak i zdařile obsluhovali vzácné hosty.

Rekonstrukce je nyní v plném proudu a my se všichni těšíme na otevření... Děkujeme Tomášovi Krejčíkovi za velikou trpělivost....

Další podporovatelé projektu jsou velmi vítáni. Kontaktujte prosím paní Markétu Šulcovou.

Položení základního kamene Kavárny ADASTRA

fotogalerie

Únor začíná v Itálii a to Italským večírkem na Barrandově, kde se sešli jak dobrovolníci, tak klienti. S hostitelkou Andreou jsme si krásně popovídali a přitom najedli a napili těch největších dobrot.

Italský večer IV 

Pak pokračujeme na Boží Dar, kde v únoru začíná první turnus Zimních integračních táborů a za ním následuje hned druhý. Díky sponzorům si okolo dvaceti dětí užilo zimních radovánek, letos s velkou hojností sněhu a sluníčka a krásnou atmosférou spřátelených rodin. Na pobyty jely jak děti mentálně či tělesně handicapované, tak ze sociálně slabého prostředí.

Třetí turnus Zimních integračních táborů se přesunul do Velké Úpy. Krásný týden, v krásném prostředí s bezvadnými lidmi uběhl rychle a v Praze nás mezitím již vítalo jaro.

Zimní integrační pobyt

Nejdůležitější akcí tohoto rodícího se jara u Zajíčka je jistě přestěhování koní z Bučovic do Prahy, do Hostivaře – blíže ke klientům. To vše pod záštitou Jezdecké akademie Bleu de Ciel, tedy bývalé stáje Artuš. 21.3. 2015 byla Jezdecká akademie Bleu de Ciel pokřtěna. Na této zahajovací akci nás svou milou návštěvou poctil pan Jan Červinka, donátor, který stáj a její projekt Jízd na koních podpořil finančně i lidsky.

Nyní se každé všední odpoledne prohání na koních po Hostivaři spousta dětí s handicapy a dětí ze sociálně slabého prostředí. Aktuálně poskytujeme jízdy přibližně 25 dětem s handicapem mentálním, tělesným či sociálním. Terapeutické i výcvikové jízdy jsou v tuto chvíli plně obsazeny. Zájem je obrovský. Pro handicapované klienty jsou jízdy na koních ZDARMA.

Březnový čokoládový den u koní patřil všem dětem, které mají rády čokoládu a koně (bez pořadí důležitosti ツ). Proběhl ještě před oficiálním zahájením provozu v Hostivaři a byl takovou vstupní akcí, kdy jsme koníky uvítali v Praze. Následovala březnová Terapeutická sobota, na kterou se mohou pravidelně jednou měsíčně hlásit rodiče se svými dětmi. Na terapeutických sobotách má každý klient s handicapem svůj individuální čas na terapeutickou jízdu, kdy se mu koník i dobrovolník plně věnuje. Tyto soboty jsou bez doprovodného programu.

 

K Březnovému programu Zajíčka patřila ještě dílnička Míši Huslarové, tentokrát specifická svou náplní: drátovalo se.

Velikonoční dílničky byly samozřejmou, a jako vždy hojně navštěvovanou, akcí. Opět plné vyrábění a povídání. Velmi vhodné jak pro maminky, tak pro děti.

Velikonoční dílničky

V dubnu do Hostivaře na koníky zavítaly děti s handicapy na dubnovou Terapeutickou sobotu a pro děti s handicapy, bez handicapu a pro děti ze sociálně slabého prostředí jsme připravili na závěr dubna integrační Den s koňmi v Hostivaři, který byl provázen, kromě jízd na koních, arteterapií a hrami pro děti.

 

A teď ke klubáčkům: kromě NOVÝCH, opravdu značných výhod, které členství v Klubu přátel Zajíčka nabízí, jsme nezaháleli ani na akcích. Byli jsme v Divadle na Vinohradech, ve Švandově divadle, na koncertě Karla Plíhala, s dětmi v Dětském centru Lvíček.

KPZ v zábavním parku

Novinky z projektu Kavárna – zaměstnání pro handicapované jsou velké ツ V průběhu února až dubna jsme dále bojovali za získání stavebního povolení pro naše prostory v Podskalské ulici, kde bychom rádi otevřeli kavárnu pro klienty s handicapy. Při psaní tohoto čtvrtletníku se nám to konečně podařilo !!! V průběhu tzv. čekajících měsíců naši kavárníci nezaháleli a pilně se připravovali na své budoucí kavárenské působení. Na seminářích pořádaných právě pro ně se vařilo, peklo a jedlo a zároveň si svojí práci obsluhy mohli několikrát vyzkoušet především na akcích v Hostivařské jízdárně.

 

Náš další velký projekt Pomoc na blízko stále jede na plné obrátky. Zaměřil se v posledních měsících především na financování jízd na koních pro děti ze sociálně slabého prostředí. V létě, díky tomuto projektu, pojede spousta dětí na tábory. Připravuje se nová verze akce Ježíšek, kde si dárci opět budou moci vybrat, které dítě a jak chtějí jednorázově či dlouhodobě podpořit.

Dále si vám dovolujeme oznámit, že naše obecně prospěšná společnost změnila číslo transparentního bankovního účtu.

Nový účet Zajíčka na koni je: 2300738014/2010 (Fio banka)

DMS - Dárcovská SMS

Současně jsme také rozšířili možnost, jak nás naši příznivci mohou podpořit pomocí DMS - dárcovské SMS. K dosavadní DMS ZAJICEKDETEM zaslané na číslo 87 777 (cena DMS je 30 Kč), která umožňuje jednorázovou podporu naší organizace, přibyla i další možnost, jak lze naše aktivity finančně podpořit i opakovaně. Dárci tak mohou pravidelně přispívat každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK ZAJICEKDETEM na číslo 87 777 a každý měsíc jim bude automaticky odečtena částka 30 Kč. Více na www.darcovskasms.cz

Předchozí čtvrtletník za měsíc listopad, prosinec a leden naleznete zde.

pozvánka na červnovou akciVážení a milí přátelé, Zajíček na koni Vás srdečně zve na akci s názvem

KOŇSKÝM KROKEM...
...ROZLOUČENÍ SE ŠKOLNÍM ROKEM

Zveme všechny děti a rodiče na rozlučkovou oslavu ke koním v sobotu 27.6.2015 od 15:00 do stájí Bleu de Ciel v Hostivaři (K Horkám 46, Praha 10 Hostivař - v blízkosti autobusové zastávky Hostivařské náměstí)

Konec školního roku je důvod k oslavě ツ
Děti se svezou na koních, zahrajeme si hru „Za pokladem do stáje”, budeme grilovat, hrát na kytaru, zpívat... Vše na grilování si přineste vlastní, k dispozici je gril ツ Ke koupi nealko nápoje a pivo. S sebou na koně vhodné oblečení, cyklistická helma a dobré boty (ne sandálky).
Akce se koná za každého počasí.
Na akci je nutné se přihlásit: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel: 722 180 861

SRDEČNĚ VÁS ZVEME NA

Položení Základního kamene ­ "La Première pierre"

VE STŘEDU 3.6.2015 OD 18:00, Podskalská 8, Praha 2

Pozvánka Základní kámen - La Premiere pierreDne 13.5.2015 nabylo právní moci stavební povolení pro rekonstrukci nebytových prostor bývalé prodejny potravin v Podskalské ulici.

Stavební práce budou zahájeny 1.6.2015

Stavební práce bychom rádi symbolicky odstartovali položením "základního kamene" a srdečně Vás zveme na tuto první akci.

PROGRAM:

  • sejdeme se společně v prostorách budoucí kavárny v 18:00
  • akci zahájíme děkovným přípitkem za dosavadní pomoc a spolupráci a též přípitkem na úspěšnou rekonstrukci,kolaudaci a celkové zdraví kavárny
  • budou představeni naši handicapovaní kavárníci
  • společně s hlavním sponzorem, sponzory a kavárníky bude položen "základní kámen"
  • ochutnáme to, co by se v kavárně mohlo podávat...


Prosíme o potvrzení účasti na tel.: 774 052 296, Kristýna Doležalová

TĚŠÍME SE NA VÁS

stavbu provede sponzorským dílem firma

 

   Generální partner Doležel spol. s r.o.
Zajíček na koni, o.p.s. ADASTRA, s.r.o. EY RWE architektonické studio Lukáš Ballek

ZAJÍČEK NA KONI, O.P.S.

ve spolupráci s Jezdeckou akademií Bleu de Ciel představuje

LETNÍ POBYTY PRO DĚTI

Pozvánka na letní pobyty 2015I v letošním roce zve naše organizace všechny děti na oblíbené pobyty s koňmi:
 
Jezdecké soustředění pro děti ze sociálně slabého prostředí Praha 14 - Hostivař

I. turnus 6. - 10. července Praha Hostivař

Více informací poskytne: Veronika Náměstková
Plná cena: 5 000 Kč
Pro všechny děti z dané cílové skupiny je možná dotovaná cena. Informace individuálně.
 
Letní Integrační terapeutické rodinné pobyty 2015

II. turnus 12. - 18. července

Více informací poskytne: Markéta Šulcová
Cena: 4 389 Kč

III. turnus 19. - 25. července

Více informací poskytne: Markéta Šulcová
Cena: 4 389 Kč
Pro účastníky ze sociálně slabého prostředí je možné domluvit slevu. Informace individuálně.
Těšíme se na vás!!!
 
Za velikou podporu děkujeme panu Janu Červinkovi a firmám

Cetelem ČR, a.s. Zilvarová, Ctibor, Hladký - advokátní kancelář ADASTRA, s.r.o.
Magistrát hl. m. Prahy Exxon Mobil

Minulý týden, 18.5., proběhlo v hostivařské jízdárně školení Zajíčkových dobrovolníků. Náplní tohoto školícího semináře bylo:

1) Bezpečnost pohybu a bezpečnost práce
2) Děti a práce s nimi (bezpečnost práce s dětmi, jak pracujeme s dětmi u koní)

Dále jsme si povídali o komunikaci mezi dobrovolníkem a klientem, popřípadě asistentem, o cvičení dětí na koních a mnohé jiné. Děkujeme dobrovolníkům za účast a v případě jakýchkoliv dalších dotazů se na nás obraťte.

Helena Krejčíková

Úvodní seminář pro dobrovolníky 

DMS - Dárcovská SMSVážení a milí přátelé Zajíčka na koni, dovolujeme si Vám oznámit, že naše obecně prospěšná společnost změnila číslo transparentního bankovního účtu.

Nový účet Zajíčka na koni je: 2300738014/2010 (Fio banka)

Současně jsme také rozšířili možnost, jak nás naši příznivci mohou podpořit pomocí DMS - dárcovské SMS.
K dosavadní DMS ZAJICEKDETEM zaslané na číslo 87 777 (cena DMS je 30 Kč), která umožňuje jednorázovou podporu naší organizace, přibyla i další možnost, jak lze naše aktivity finančně podpořit i opakovaně. Dárci tak mohou pravidelně přispívat každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK ZAJICEKDETEM na číslo 87 777 a každý měsíc jim bude automaticky odečtena částka 30 Kč.
Pro specifické projekty (Pomoc na blízko - Ježíšek, Kavárna, Pobyty) máme další čísla účtů - více info
Velice Vám všem děkujeme za Vaši podporu, bez které bychom naše aktivity nemohli uskutečňovat!

pozvánka květenVážení a milí přátelé, Zajíček na koni Vás srdečně zve na

ZÁBAVNÉ ODPOLEDNE S KOŇMI - 31.5.2015

Přijďte s koníky oslavit Den dětí do Hostivaře. Čeká na vás ukázka drezurní úlohy, ukázka výuky začátečníka, jízda zručnosti, svezení dětí na koních, arteterapie s Míšou a spousta jiné zábavy. Akce začíná od 15:00 a potrvá do přibližně 17:30

S sebou: helmu (stačí cyklistická), oblečení dle počasí, pití a něco k snědku - v případě dobrého počasí k dispozici gril.
Kde nás najdete: K Horkám 46, Praha 10 Hostivař - v blízkosti autobusové zastávky Hostivařské náměstí ve směru na Skalku/Černý Most.
Nutné přihlášení: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel:+420 602 261 639
Dobrovolný příspěvek na krmení pro koně vítáme.
Akce organizuje a pořádá Jezdecká akademie Bleu de Ciel ve spolupráci se Zajíček na koni o.p.s.

Seminář Sourozenecké konstalace se z technických důvodů přesouvá na 17.10. a 7.11. 2015. Více informací Markéta Šulcová

Koncem dubna bylo pravé jarní počasí a tak by byla škoda zůstat doma. Proto jsme v Zajíčku připravili den v sedle v nové stáji v Hostivaři. Přišlo několik stálých klientů, ale i pár nových lidí aby se podívali, jak to u Zajíčka chodí a aby se jejich děti svezly na koních a strávily pěkné odpoledne. Krom jízd na koních byla pro děti připravená arteterapie a vyrábění. Když přišel takový kratší déšť, tak všichni přítomní ukázali, jak umí spolupracovat a z venkovních stolů se všechny výtvory a pomůcky na arteterapii přesunuly během pár minut pod střechu bez nějaké újmy. Počasí prostě chtělo vyzkoušet, jak umí lidi reagovat, ale za pár minut bylo zase hezky, tak takový malý déšť nikomu náladu nezkazil. Celkem se na koních svezlo 20 dětí a celý den v sedle se vydařil. Budeme se těšit na příště.

Martin S.

Den v sedle 26.4.2015

Vše o mužíchSmíchu je v pracovním týdnu pomálu , a tak jsme se rozhodli tento týden udělat malou změnu. Navštívili jsme  představení "Vše o mužích" v Divadle Studio Dva a o zábavu bylo postaráno. Bylo to veselé představení v podání herců Maroše Kramára, Filipa Blažka a Michala Slaného.
 
Ze Zajíčku Martina

V polovině dubna proběhla druhá terapeutická sobota. Počasí nám přálo, bylo moc příjemně, a tak se jízdy dětem líbily. Celkem se svezlo 6 dětí. Den se opět vydařil stejně jako předchozí. A pro velký zájem budou na květnovém terapeutickém dni vozit koníci dva.

Martin S.

Druhý terapeutický den

Aby se děti doma nenudily, udělali jsme jim se Zajíčkem veliké překvapení a navštívili Dětské centrum Lvíček na Černém Mostě. Děti si celé odpoledne užívaly her a maminky měly konečně čas si spolu chvíli popovídat. Jak se to všem  líbilo, uvidíte na fotkách :-) 
 
Ze Zajíčku Martina
Se Zajíčkem v zábavním parku
Se Zajíčkem jsme minulý týden navštívili koncert Karla Plíhala ve Švandově divadle.
Byl to odpočinkový večer, plný krásných písní s kytarou, doplňovaných vtipnými veršovánkami. Díky tomu vznikla v sále opravdu velmi příjemná a úsměvná atmosféra. Myslím, že se všichni dobře bavili :-)
 
Ze Zajíčku Martina
Karel Plíhal
představení Rod GlembayůBěhem posledních pár týdnů jsme se Zajíčkem navštívili několikrát divadlo. V divadle Na Vinohradech jsme shlédli představení Rod Glembayů, v podání herců Ondřeje Brouska, Tomáše Töpfera, Dagmar Havlové . Ve Švandově Divadle pak představení Idioti, kde hráli například Filip Čapka, Klára Cibulková, David Punčochář. Kam se chystáme v příštích týdnech, sledujte na našich stránkách KPZ.
 
Ze Zajíčka Martina
Všem čtenářům bych ráda touto cestou připomněla nové výhody členství v našem Klubu přátel Zajíčka. Více čtěte v příloze!
 
 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru