Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Pitný režim na terapiích

Na koňských terapiích jsme v prvním listopadovém úterý měli příjemné osvěžení. Společnost Coca-Cola HBC Česko a Slovensko nám darovala produkty ve formě Cappy džusů s různými příchutěmi, takže děti se mohly po jízdě osvěžit. Moc děkujeme společnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko a její milé zástupkyni paní Roupcové.

fotogalerie

Coca-Cola HBC
Coca-Cola HBC

 

PÁRTY STANY

Od teď už na Zajíčka na koni nebude pršet. Jsme moc rádi za rychlo rozkládací zahradní přístřešek, který nám darovala společnost https://www.expodum.cz/ využití najde pro všechny projekty, v létě na táborech u koní, během roku při terapeutických jízdách a při akcích kavárny.

Rychlerozkládací nůžkové stany | Expodum.cz

 

Charitativní dražba

Ve čtvrtek 25.10.2018 proběhla v kavárně AdAstra charitativní dražba ve prospěch handicapovaných osob pracujících v kavárně. Sponzorem večera byla Pražská energetika. V dražebním katalogu bylo více než 30 položek - výrobky handicapovaných klientů, obrazy, fotografie, vína, vouchery, kníhy a mnoho dalších věcí, celkový výtěžek večera byl 70.950 Kč. Děkujeme všem sponzorům,dárcům,dražitelům a podporovatelům za krásný večer.

Charitativní dražba 25.10.2018
charitativni drazba 25 10 2018 002

 

Terapie na koni - říjen 2018

Nabízíme k prohlédnutí slunečné fotky z našich říjnových terapií na koních.

fotogalerie

Říjnové terapie na koních

 

Terapie a výcviky na koních - září 2018

Začátek školního roku je již za námi a všichni se snad více či méně zaběhli v pracovních, školních, kroužkových a všech jiných možných kolejích smile

I naše koně a Zajíčkovy děti nemeškali a hned v druhém týdnu v září začaly pravidelné terapeutické a výcvikové jízdy na koních v Jezdecké akademii Bleu de Ciel. Tréninky mají děti zdravé, bez handicapu, děti se sociálním handicapem (ti mají tréninky hrazené z projektu Pomoc sociálně slabým, konkrétně z našeho Ježíška). Děti s mentálním či tělesným handicapem mají buď individuální terapie na koni nebo, a to je novinkou od jara, skupinové terapie. Od září tyto skupinové terapie probíhají navíc s paní fyzioterapeutkou, Mgr. Terezou Černou, které tímto velmi děkujeme!

Fotogalerie

Terapie na koních 09/2018

 

Diskotéka pro klienty v Café AdAstra

V kavárně Café AdAstra to včera žilo smile Diskotéka pro klienty Zajíčka, Plaváčka a ostatní příchozí byla taková, jaká má diskotéka být: veselá, plná energie a zábavná. Tančilo se z plných plic, slavilo se a juchalo smile Těšíme se na na příště! Děkujeme hlavní organizátorce paní Hance Okálové!
Fotogalerie

Seznamovací disco

 

Děti ze ZŠ Trávníčkova na koních v Hostivaři

V tomto chladném říjnovém týdnu, kdy se střídá sluncem s deštěm, se vydali ze Zličína až do Hostivaře děti ze ZŠ Trávníčkova, spolu s paní učitelkami, se svést na koních. Koňská dáma Gripen a moudrý Black vozili v průběhu dopoledne nadšené děti na koních. Nikomu nevadila zima ani silný vítr, každé z dětí se podle potřeby povozilo, namalovaly nám obrázky a koníkům daly na závěr koňské pamlsky. Děkujeme za návštěvu, děkujeme paní učitelkám za doprovod dětí a paní učitelce Míše Huslarové za organizaci! A velké díky samozřejmě koníkům a jejich majitelce Verče za tuto možnost.

Fotogalerie

ZŠ Trávníčkova v Hostivaři 10/2018

 

Doporučení pro všechny čtenáře, vyšla nová knížka od spisovatelky Ivony Březinové:

www.bez-bot.czKniha pojednává o problematice tělesně handicapovaných a je primárně určena pro teenagery. Je psána vtipným jazykem, bez jakéhokoli moralizování a zbytečného sentimentu. Střízlivě a úderně. Vtáhne proto do děje velmi lehce i dospělé, neboť i jich se příběh hlavního hrdiny týká – je nadčasový.
Rukopis knihy byl konzultován s handicapovanými sportovci, s mnoha odborníky na danou problematiku.

Nová sekce věnovaná lidem se zdravotním postižením na portálu Profesia.cz

profesia

S létem přinášíme nejen příjemné zprávy z letních pobytů, ale i něco praktického smile Zde najdete odkaz na novou sekci organizace Profesia.cz, kde vám poradí jak se i navzdory postižení rozvíjet a plnohodnotně se uplatnit ve společnosti.

https://www.profesia.cz/kariera-v-kostce/moje-zivotni-situace/zdravotni-postizeni/

 

Zajíček blahopřeje šťastným novomanželům...

Verunka a Vašek si ve čtvrtek 2.8.2018 řekli své ANO!!!
Děkujeme za pozvání na krásnou svatbu naší veselé a usměvavé Verunky, naší šikovné kavárnice, dlouholeté kamarádky, dobrovolnice a kolegyně.

Přejeme Verunko a Vašku, ať jsou láska, štěstí, radost a porozumění vašimi společníky na vaší cestě životem!!

Týna, Helča a celý tým Zajíčka smile

Svatba Verunky

 

Příměstské pobyty

V prvním prázdninovém měsíci jsme se sešli na příměstském pobytu Jezdecké akademie Bleu de Ciel v Hostivaři. Pobyt absolvovalo několik dětí z našeho projektu Pomoc sociálně slabým. Děti strávily krásný týden u koní a na koních. Mnohé se naučily, užily si spoustu legrace, chodily na vycházky do okolí hostivařského lesoparku. Podle slov dětských účastníků, to bylo "skvělý" a chtějí jet "ještě" ). Moc děkujeme všem sponzorům, Ježíškům, přednostně pak Nadačnímu fondu Veolia.

Příměstské pobyty 2018

fotogalerie

Návštěva žáků ZŠ Černošice v kavárně

V pátek 22.6. k nám do Café AdAstra zavítaly děti ze základní školy Černošice a mohly si vyzkoušet jaké je to pracovat a dělat na první pohled jednoduché činnosti, když máme nějaký handicap. Popovídali jsme si o tom, jak to u nás v kavárně funguje, že máme i kolegy s různými handicapy, kteří nám v kavárně pomáhají. Asi nejlépe povedenou akci popisuje milá paní učitelka, která s dětmi do kavárny přišla - http://www.zscernosice.cz/ty-jsi-jako-ja/
Děkujeme za příjemné dopoledne.

ZŠ Černošice v Café AdAstra

https://www.youtube.com/watch?v=gi5YhQOAlRk

 

Piknik pro všechny Zajíčky

Ve čtvrtek 14.6. se sešlo 46 Zajíčků v Botanické zahradě UK, kde jsme měli zdarma možnost využít krásné prostory na letní piknik. Jak je vidět z hromadné fotky, nakonec nám vyšlo i krásné počasí, a tak mohl nerušeně probíhat celý program - občerstvení, také byl k dispozici gril, a tak si přišli na své i milovníci grilování, děti si hrály kuželky, pétanque, zaujala je i speciální hra "autíčka" a téměř všichni navštívili krásnou výstavu bezobratlých živočichů. Byla opravdu velmi zajímavá a poučná a dozvěděli jsme se spoustu novinek ze života brouků. Mohli jsme si i pohladit největšího brouka u nás - Roháče obecného. Kdo na výstavu nechtěl tak si v klidu a za zpěvu ptáků v krásné letní přírodě mohl na lavičce či na dece povídat. V rámci odpoledne proběhla i závěrečná schůzka našich milých a pracovitých kavárníků.
Pokud si nedovedete tu pěknou atmosféru představit, podívejte se na fotky.

Přejeme všem krásné léto!

Piknik pro všechny Zajíčky 06/2018

 

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru