První máj  v Galerii Praha 14

první máj - jizdyByl pozdní večer První máj, vlastně u nás to bylo odpoledne. Úkol zněl jasně: "Holky musíte to zvládnout za každou cenu. Zvládnete to ?!". Pro mě a pro Jitku to byla velká výzva. Nejprve jsme začaly zajišťováním záležitostí ohledně koní, dále pak různých potřebných povolení, grantů, článků v novinách aj. Velkolepá příprava trvala téměř dva měsíce. Pak už jsme jen z Prvního Máje slízávaly smetanu. Počasí nám přálo, sluníčko nám nastavovalo své paprsky. Zahájení akce provedl Folklorní hudební soubor Lučinka, který ve svém půlhodinovém pásmu předvedl tance, písničky a básničky. Poté se pokračovalo dalším programem. Děti vozilo pět koníků a vedle toho byla připravena tři stanoviště, na kterých si děti mohly vyrobit různé věci. Venku současně probíhala soutěž v malování pod názvem "Namaluj svého nejoblíbenějšího koníka". V 16 h začala "lístečková hra" o zajímavé a hodnotné ceny od sponzorů - Globus a Ikea. Vítězem byl každý, kdo se hry zúčastnil. V 17 h vyvrcholil program prvomájovým průvodem, kterého se zúčastnili všichni koníci a děti s rodiči. V jeho čele šel Martin Splavec, který nesl velkou a těžkou májku. Při průvodu městem výborně asistovala Městská Policie Hl. m. Prahy. Po ukončení průvodu jsem poděkovala všem zúčastněným za hezkou atmosféru, kterou společně vytvořili, a zároveň všechny pozvala na další akce pořádané Zajíčkem na koni. Pak jsme se rozešli domů plni pozitivních dojmů. Závěrem trocha statistiky: Akce se zúčastnilo 136 dětí a 64 dospělých.

A na konec přidávám ještě jednu soutěž. Napište nám jména všech pěti zúčastněných koníků. Odměna bude sladká :-)

Gabriela Pošmourná - dobrovolnice ze Zajíčka na koni


Dáda a BlackReakce návštěvníků akce byly velmi hezké. Uvádíme zde pocity jedné z návštěvnic a zároveň dlouhodobé klientky Zajíčka na koni:


Ahoj Markétko,
nevím jestli jsi měla prsty v tom, že Black přijel na Černý Most. Myslím, že jsme si to oba krásně užili a Black mi znovu dokázal, jak mne má rád. Protože když jsem si šla odpočinout, prý s ním nebylo k vydržení, a když byl se mnou, tak byl hodný. Udělalo mi velkou radost, že přijel. Uvidíme se v létě, slíbila jsem mu to. A taky Ti ho musím pochválit, protože šel se mnou v průvodu a byl tak hodný, jako bych ho vodila odjakživa, zlatíčko mé milované. Děkuju, že tam mohl být.
Zatím ahoj, přijedu na návštěvu na tábor, pozdravuj doma
Dáda


fotogalerie