Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Velikonoční vyrábění

Včera jsme se Zajíčkem jeli na Luka do ZŠ praktická a ZŠ speciální na Velikonoční vyrábění s Míšou Huslarovou. Byla tam spousta maminek s dětmi a všichni si vyrobili něco hezkého domů, aby si ozdobili jarně byt. V příjemné atmosféře se krásně vyrábělo a samozřejmě i povídalo.

Děkujeme moc Míše Huslarové za dílničku a děkujeme paní ředitelce Věře Kozohorské, že může Zajíček dílničky ve škole navštěvovat.

Velikonoční vyrábění

fotogalerie

Terapeutický den v sedle

Tuto neděli 13. března proběhne v Hostivaři Terapeutický den v sedle. Kdo by měl z klientů zájem, prosím o brzké nahlášení slečně Veronice Náměstkové na telefonní číslo: 731 408 955. Těší se na vás koně ze stáje Bleu de Ciel.

Café AdAstra

Zdá se, že se blíží jaro a tak ani naši handicapovaní zaměstnanci na kavárně nezahálí. Vyrábí pro nás všechny krásnou výzdobu... Přijďte za nimi na kávu a jukněte do našeho obchůdku... Přeme všem hezký březen :-)

Přichází jaro - Café AdAstraPřichází jaro - Café AdAstra

Dílna AdAstra

Zajíček na koni má nový projekt pro děti a jejich maminky. Každé pondělí se scházíme na aktivní dílnu v naší kavárně AdAstra. Děti tvoří a maminky si mohou v klidu popovídat, přečíst noviny, nebo mít třeba pracovní schůzku.

Program na měsíc březen

Dílna AdAstra

Proběhl II. turnus Zimních pobytů

Máme za sebou druhý turnus zimního pobytu na Božím Daru. Tentokrát jsme si mysleli, že nám to skutečně se sněhem nemůže vyjít, ale usmálo se na nás opět štěstí a po nedělním a úterním dešti, kdy všechen sníh slezl, se už v úterý zase dalo lyžovat a běžkovat. Navíc bylo krásně. Užili jsme si spousty legrace - od velkých po malé kopce na lyžích, běžkách, snowboardu či sáňkách. I za hranicemi jsme se byli podívat na běžecký skiareál. V Čechách bylo ale lépe - večery jsme si povídali, buď na faře nebo třeba v místním penzion Daniela. Jako po každé na nás byli všichni všude milí - díky Ti, Boží Dare :-)

Pobyty pro klienty s handicapy se mohly konat díky těmto dárcům:

EY RWE adastra zch novako-ski

ZIT 2

Velikonoční dílnička 15.3.2016

Velikonoční dílnička 15-03-2016

Bowling za vysvědčení

První únorový víkend jsme pozvali děti, členy KPZ, klienty ze Zajíčku na již opravdu tradiční bowling za vysvědčení. Všichni si to báječně užili, jejich výkony byly úžasné - kosili jednu kuželku za druhou. Pořadí vítězů najdete zde: Péťa Šulc, Adam Tomášek, Marjánka Krejčíková, Ela Votočková, Šíma Verner. Ukázky sportovního zápolení najdete na fotografiích :-)

Bowling za vysvědčení 6-2-2016

Časopis IN - rozhovor s dobrovolníkem Filipem

Přinášíme rozhovor do časopisu IN s naším dobrovolníkem Filipem. Koukněte na odkaz, přejeme příjemné čtení. A Tobě Filipe díky, jak za hezký článek, tak za tvou práci pro Zajíčka :-)

Fráninka pro nejmenší

Fránika pro nejmenší bude v únoru takto:

3.2. 2016
17.2. 2016
pak již v březnu 2.3. 2016
 
Těším se na vás... Markéta

Karneval v Café AdAstra

Blíží se doba postní a každý ví, že začíná masopustem... I na Adastře se sešly děti pro masoputní rej - tančit, hrát si, zpívat, kreslit... Zábavy a legrace bylo ažaž... Navíc každé z dítek s handicapem a ze sociálně slabého prostředí dostalo krásnou knížku, palačinku a spoustu jiných dobrot...

Děkujeme všem za pomoc s přípravou a chválíme personál kavárny za skvělej přístup k takovýmu reji ツ Vždyť se našem salonku sešlo 27 dětí ツ a to už je znát...

Podle rozjařených výkřiků už "náctiletých kluků" na konci - to byl FAKT SKVĚLEJ KARNEVAL ツ

karneval v Café AdAstra

fotogalerie

Sledujte náš kalendář akcí pro rok 2016

Kalendář akcí

Montessori základní škola Andílek v Café AdAstra

Café Adastra a Zajíček na koni hostily minulý týden děti z Montessori základní školy Andílek. Návštěva měla pro děti hned dvojí význam. Nejprve dostaly od paní učitelek pololetní vysvědčení a poté jsme si společně povídali o kavárně a o celém Zajíčku. Vysvětlili jsme si, že naše kavárna není jen tak obyčejná kavárna, a že Zajíček pomáhá nejen v kavárně. Pracovníci Michal a Adam všechny bravurně obsloužili a my doufáme, že těmito setkáními v dětech zanecháme cit pro to, že být jiný neznamená být mimo naší společnost a že ten kdo může, by měl těm, kdo nemůžou, pomáhat.

Vysvědčení v Café AdAstra

Pojďte s námi na karneval!

…Setkáme se v salonku kavárny AdAstra v pátek 5.2. v 15.00…

…tancování a hraní…

…pro děti malé občerstvení…

…vstup s maskou je doporučený a milý…

…vítáme zpěváčky písničky a nebo kreslíře obrázků – na místě budou pastelky a papíry…

…plánovaný konec 16.30 až 17.00…

Je potřeba se přihlásit a to Markétě Šulcové! Kapacita míst je omezena. Vstupné dobrovolné jako příspěvek pro kavárnu.

A co že je to ten karneval? Karneval neboli masopust je v původním smyslu „opuštění masa“ (slovo karneval pochází nejspíš z italského carne levare, „dát pryč maso“), tedy začátek postního období před Velikonocemi. Začíná 6. ledna a končí na Popeleční středu.
 

Zajíček v Klubu Rádia Junior

Zajíček minulý týden - 21.1. hovořil do rádia. Přesněji řečeno na Rádiu Junior proběhlo živé vysílání o Zajíčku na koni, o.p.s. a Jezdecké akademii Bleu de Ciel. Živé natolik, že jsme do rádia přišli i s koníčkem Leou a králíkem Paštikou. Více si poslechněte zde.

Proběhl I. turnus Zimních táborů

V sobotu se vrátil Zajíček z Božího Daru i se všemi svými "zajíčky", kteří strávili poklidný a zároveň plně sportovní týden plný sněhu. Na začátku pobytu nebyl Božídarský kraj ještě tolik zahalen do bílého, stačilo to tak tak na běžky a na naše milé Novako (kde jsou vždy připraveni, i ve špatných podmínkách :-)) Postupně ale začalo mrznout a sněžit a nastal krásný čas pravé zimy. Děti se vyřádily na bobech, na běžkách, na lyžích a ti odvážní i na snowboardu. Za odměnu se v podvečer chodilo do tamního penzionu Daniela na nějakou tu sladkou dobrotu a my dospělí na dobré pivo :-) nebo se vyrábělo a povídalo. Děkujeme všem donátorům, kteří náš pobyt podpořili. Děti s handicapy (a samozřejmě i ty zdravé) si to užily a prospělo jim to na zdraví. Děkujeme společnostem: EY, RWE, ADASTRA, Z/C/H Legal, Areál NOVAKO a Římskokatolické farnosti Ostrov a Jáchymov. Fotografie budou postupně přidávány do naší fotogalerie.

EY RWE adastra zch novako-ski

ZIT 1 Boží Dar 01/2016

Ze Zajíčka, Helena Krejčíková

Taneční večírek 21-01-2016Retro taneční večírek ve stylu 60. a 70. let

Přijďte si s námi ve čtvrtek 21. ledna od 19:30 zatančit boogie – – woogie
Nebojte se, tančit vás naučíme!
Café AdAstra pořádá rock´n´rollový taneční večírek s reprodukovanou hudbou ve stylu 60. a 70. let. s výukou tance boogie- - woogie v podání tanečního studia Dance studio 7

Vernisáž a narozeninová oslava v Café AdAstra

Včera večer, tedy 19.1.,  bylo v Café AdAstra náramně živo a veselo a ještě navíc kulturně :-) Výstava NANOVO Davida Černého byla vernisáží výstavně zahájena :-) Přišla velká spousta milých lidí, hrála prima hudba a v celé kavárně byla hezká atmosféra. Neméně důležitou událostí včerejšího večera byla i narozeninová oslava našeho nejvěrnějšího Zajíčka - Marušky. Maruška alias Džásík si narozeniny, myslím, moc užila, a ve své kavárně se cítila dobře. Tedy, aspoň doufám, Maru :-) Přijďte do kavárny podívat se na výstavu! Třeba vás u kávy bude obsluhovat zrovna Maruška.

Café AdAstra 19-01-2016

Fotogalerie

Vánoce u koní

V neděli 20.12. 2015 jsme se sešli ve stáji Bleu de Ciel v Hostivaři, abychom i koníkům popřáli hezké Vánoce za to, že nás přes rok tak hezky a ochotně vozili. Popřát přišlo celkem 13 dětí a několik dobrovolníků. Nejdříve jsme koníky vyčistili, lidé se také na Vánoce obvykle oblékají do svátečního oblečení. Potom jsme koníkům dali dárečky v podobě jablek a mrkví, popřáli jim hezké Vánoce a děti jim zazpívaly koledy. A nezapomnělo se ani na králíčky, se kterými se děti mohly pomazlit a pak jim dát seno a vodu. Nakonec se pod malým stromečkem našly malé dárečky i pro děti. Vánoce u koní jsou u Zajíčka již tradicí, ale letos to bylo poprvé v Hostivaři, akce se skvěle vydařila i zvířátka byla spokojená.

Martin S.

Vánoce u koní 20.12.2015

fotogalerie

Udělejte si RADOST i vy tím, že podpoříte obecně prospěšnou společnost Zajíček na koni!

Nyní můžete přispívat pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku. Stačí odeslas SMS ve tvaru DMS 2016 ZAJICEKDETEM na číslo 87 777 a každý měsíc Vám bude automaticky odečtena částka 30 Kč

 

 

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru