Jízdy na koních

Zajíček na koni se blíží do finále tohoto školního roku a s ním pomalu uzavíráme pro letošek Terapeutické jízdy pro děti s handicapy a Výcvikové jízdy pro děti ze sociálně slabého prostředí. Pravidelně do Jezdecké akademie Bleu de Ciel chodilo letos přes týden kolem 25 dětí. Doufáme, že terapie na koních a milé prostředí stájí jim nějakým způsobem pomohly. Ať již tělesně, u handicapovaných dětí třeba u svalových hypotonií či u motoricky opožděného vývoje, tak i duševně - pobyt u koní, stejně tak jako u králíčků a koťátek snad přináší dětem dostatek radosti, hlavně s vědomím, že příští týden mohou přijít zase. Doufám také, že dětem, hlavně starším slečnám a chlapcům, kteří dochází na pravidelné výcvikové lekce, přinesly tréninky hodně radosti, posílily jejich sebevědomí v objevení schopnosti se dobře dorozumět s koňmi, umět s nimi zacházet a jezdit na nich. Že i ta tvrdá práce, která je někdy ve stájích okolo koní čeká, je vlastně něčím, z čeho mají nakonec dobrý pocit.
Važme si toho, že tuto možnost máme. Že máme příležitost mít koně v Praze, že máme obětavého partnera Jezdeckou akademii Bleu de Ciel, jmenovitě Verču Musilovou, která se pokaždé snaží vyjít vstříc nám všem. Važme si toho, že máme donátory, kteří mnohé z našich dětí podporují na terapiích a v tréninku.

Děkujeme sponzorům Jízd na koních, děkujeme Verče Musilové, děkujeme dobrovolníkům, kteří celý rok neúnavně vodili koně, a děkujeme samozřejmě koním smile

Těšíme se na všechny v září!

Helena Krejčíková

Jízdy na koních

Jízdy na koních