Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Terapeutický den 18.9.2016

V sobotu 18. září se koná ve stáji Bleu de Ciel v Hostivaři Terapeutický den pro děti s handicapy. Pokud máte zájem o terapeutickou jízdu, prosím kontaktujte Veroniku Musilovou. Těšíme se na vás!

 

Pomáháme večeří: vaří Popečeníčko.cz

Jana Duffková, autorka blogu popečeníčko.cz se rozhodla podpořit naše klienty pracující v kavárně Café AdAstra tím, že Vám společně s nimi uvaří a naservíruje skvělé francouzské tříchodové menu. Jana tak otevírá projekt Pomáháme večeří, kterého se bude účastnit více českých foodblogerů a vy se tak můžete těšit na výjimečný večer každý měsíc.
Přijďte si k nám pochutnat a udělat dobrý skutek zároveň. Výtěžek z večeře poputuje právě klientům Zajíčka na koni o.p.s.

Více informací na https://www.facebook.com/events/1222062027854760/ a nebo na internetových strankách kavárny http://www.cafeadastra.cz/aktuality/pomahame-veceri-vari-popecenicko.cz/

Pomáháme večeří

 

 

Terapeutické jízdy na koních

Začíná nový školní rok 2016/2017 a s ním se znovu rozjíždějí terapeutické jízdy na koních pro děti s handicapy a terapeutické či výcvikové jízdy na koních pro děti z Pomoci na blízko v pražské Jezdecké akademii Bleu de Ciel. Ceny jízd a tréninků pro sezonu 2016/2017 v Akademii Bleu de Ciel jsou:

Terapeutické jízdy procházkou či polohováním: 30 minut/300,- Kč

Tréninky:
30 minut začátečníci/400,- Kč
45 minut pokročilí/400,- Kč
trénink/ dospělá osoba/500,- kč

Tyto ceny platí při zakoupení permanentky deseti výcvikových či terapeutických jízd. Pro klienty z projektu Pomoc na blízko jsou jízdy částečně či celkově hrazeny z finančních příspěvků donátorů.

Rozhodnutí, jaká terapie bude zahájena, je na trenérovi. Jedná se o pravidelné jízdy s frekvencí 1 x týdně či více.

Zápis na Jízdy na koních ve školním roce 2016/2017 přednostně pro děti s handicapy a pro děti ze sociálně slabého prostředí. Zcela přednostní možnost zápisu mají členové KPZ.

Prosíme všechny rodiče a opatrovníky, kteří mají zájem o pravidelné jízdy ve všedních dnech od září pro své děti, aby kontaktovali Helenu Krejčíkovou na emailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na tel. 774 939 662

Terapeutické jízdy na koních

 

Příměstské pobyty

Máme za sebou další dva týdny příměstských pobytů Zajíčka na koni ve spolupráci s Jezdeckou akademií Bleu de Ciel. Malé děti i ty starší si užily spoustu legrace s koníky, mnohé se naučily, jak přímo při jízdách na koních, tak při péči o ně. Děkujeme všem donátorům, děkujeme Jezdecké akademii Bleu de Ciel.

Tím zakončujeme letošní letní pobyty. Dohromady šesti turnusů integračních a příměstských pobytů se zúčastnilo téměř 80 dětí ze Zajíčku na koni.

Děkujeme všem, stálo to za to :-)

Příměstské pobyty

 

 Adastra, s.r.o.   Z/C/H Legal v.o.s., advokátní kancelář   EY Czech Republic   Cetelem   ExxonMobil

Aktuální plán akcí

Sledujte náš plán akcí pro podzim a zimu 2016

 

Nová možnost podpory

Nakupujete online? Věnujte část peněz z vaší útraty Zajíčkovi na koni, o.p.s. Stačí, když nákupy, které děláte běžně, provedete přes portál GIVT nebo DOBROMAT. Při nákupu nezaplatíte nic navíc.

givtDobromat

 

Letní integrační pobyty

Minulou neděli jsme uzavřeli druhý turnus rodinného integračního pobytu ve ve Velké Úpě. Děti si v průběhu týdne užily terapeutických jízd na koních, stejně jako sportovních aktivit, muzikoterapie a závěrečné Cesty za pokladem. Nechyběl ani výlet na vrcholky krkonošských hor, kam se dostaly jak děti bez handicapu, tak ty s handicapem. Pro všechny to byl krásný zážitek. Na závěr pobytu jsme se sešli u táboráku s buřty a zpěvem :-) Všechny děti odjížděly se slovy, že se těší na příští rok.

Letní pobyty 2016

Letní pobyty 2016

 

 

Výroční zprávu za rok 2015 najdete zde

 

Trhy na Náplavce 6.8.2016

na náš krásný stánek se můžete zase těšit 10.září. Klienti ze Zajíčka a z kavárny Café AdAstra pro Vás vyrobili hezké šperky, dekorace a také jste se u nás mohli osvěžit výbornou levandulovou a zázvorovou limonádou. Přijďte se podívat čím překvapíme v září!!

Trhy na náplavce 6.8.2016Trhy na náplavce 6.8.2016

 

 

EY 25 pro 25: táborová hra

Letní pobyty jedou jako po másle. Po prvních dvou červencových turnusech příměstských táborů v Akademii Bleu de Ciel v Hostivaři, jsme nyní tak jako vloni - na 14 dní v boudě Artur ve Velké Úpě, kousek od Pece pod Sněžkou. První turnus se povedl na jedničku. Všechny děti zářily blahem, rodiče byli spokojeni a i dobrovolníkům se na pobytu líbilo. Na poslední den - sobotu - dokonce přijeli zaměstnanci spřátelené společnosti EY, která nám dlouhodobě pomáhá a podpořila právě i letní pobyty a zorganizovali pro naše děti skvělou hru s námětem z OH. Hra byla promyšlená a děti pochopily, že když chtějí něco dokázat, musí spojit své síly. Nešlo o vítěze, nebylo poražených, ale celý kolektiv dětí s různými handicapy tělesnými, mentálními i sociokulutrními se na 100% zapojily a o to tady šlo... Tak jako o to jde v Zajíčku i všem, kdo nám pomáhají, stále...

Připojujeme komentář Klárky z EY a krásné fotky...

Zdravíme Zajíčci z prvního turnusu letního terapeutického pobytu 2016 :-)

moc děkujeme za krásný sobotní zážitek. Na táboře máte úžasnou atmosféru a pohodu – myslím, že to dětem a i jejich rodičům dělá moc dobře. Mně to udělalo moc dobře :-) - dodalo mi to pozitivní energii, ze které budu doufám dlouho čerpat :-)

EY 25 pro 25: táborová hra

 

Rozloučení se školním rokem v Café AdAstra a předávání šeku od společnosti EY

Závěr školního roku v Café AdAstra se odehrál přímo v den vysvědčení :-). Děti byly pozvány na vyrábění, na společenské hry, samozřejmě na něco dobrého k snědku : - měli jsme pro ně dort a malinovku :-) Za to nám dospělým pak předvedly krásné hudební a recitační vystoupení. Nejdůležitější chvílí tohoto odpoledne bylo předání šeku od společnosti EY, které předávala paní Magdalena Souček, vedoucí partnerka společnosti EY pro region střední a jihovýchodní Evropy. Šeku na podporu kavárny Café AdAstra a letních Zajíčkových pobytů. Zároveň s tím, paní Helena Sladkovská, ředitelka Head of Business Development Ernst & Young, s.r.o. a koordinátorka prestižní soutěže Podnikatel roku, darovala Zajíčkovi krásnou kytaru, na kterou hned naše klienta Maruška, na úvod celého recitálku, zahrála písničku. Děkujeme všem ze společnosti EY, děkujeme paní Magdaleně Souček. Děkujeme za Zajíčka za dlouhodobou finanční podporu a děkujeme osobně za milou návštěvu u nás v kavárně.

Besídka za vysvědčení v Café AdAstra 30.6.2016 

fotogalerie

 

Červnová neděle ve stájích v Hostivaři

Poslední neděli tohoto školního roku jsme strávili s dětmi v Hostivaři. Děti se povozily na koních, zahrály si sportovní hry, se svými rodiči či opatrovníky si opekly něco dobrého na ohýnku a v průběhu celého dne mohly pozorovat ukázky z drezury koní a parkur, které pro ně měly připravené malé i velké děti docházející na jízdy do Jezdecké stáje Bleu de Ciel. Děkujeme všem dobrovolníkům za organizaci této akce a děkujeme koním ze stáje Bleu de Ciel za celoroční velkou práci, kterou pro naše děti s handicapy a i pro děti ze sociálně slabého prostředí odvedli! Děkujeme samozřejmě nejvíce paní Veronice Musilové (rozené Náměstkové) za její obětavým přístup k dětem. Děkujeme Kiki a Jitce za neúnavnou pomoc při terapeutických jízdách.

 

 

Příměstské pobyty

První a druhý červencový týden proběhly první dva příměstské jezdecké pobyty pro děti z programu Pomoc na blízko. Tyto pobyty probíhají díky velmi úzké spolupráci s Jezdeckou akademií Bleu de Ciel. Zajíček na koni může tímto způsobem umožnit dětem ze sociálně slabého prostředí, aby si užily týden s koňmi, týden plný ježdění na koních péči o koně, teorie a samozřejmě přátelského prostředí na statku v ostatním dětem. Děkujeme sponzorům těchto turnusů, děkujeme velmi paní Veronice Musilové Náměstkové a jejím spolupracovnicím, které o děti po celou dobu pečovali. Děkujeme všem Ježíškům, díky kterým se děti z programu Pomoc na blízko mohly účastnit těchto pobytů.

 

Nadační fond VeoliaŠlágr CAFÉAdastra, s.r.o.EY

 

Příměstské pobyty

 Fotogalerie první a druhý turnus příměstských pobytů

 

 

Zajíček a kavárna na květnových a červnových trzích a festivalech

Zajíček na koni se koncem jara prezentoval na různých trzích a festivalech. Chceme, aby se o Zajíčkovi a o jeho kavárně vědělo. Kde jste mohli potkat náš stánek?
V květnu jsme byli hned na třech akcích. Účastnili jsme se trhů chráněných dílen na Vyšehradě, jejichž organizátorem je společnost Borůvka. Trhy proběhly 14.5. a náš stánek byl plný krásných výrobků od našich klientů.
Dále jsme se hned o týden později 21.5. zúčastnili prvního ročníku Karlínského Pivo & Burger festivalu a i zde jsme měli prodej výrobků a informační stáneček o naší činnosti. Děkujeme organizátorům festivalu, že jsme u toho mohli být s vámi :-)

festivaly a trhyfestivaly a trhy

A ani poslední květnová sobota 28.5. nebyla výjimkou a na Ratolest Festu na Náplavce jsme nemohli chybět. Zde se prezentovala hlavně kavárna Café AdAstra a nabízela návštěvníkům festivalu výborné občerstvení – domácí limonádu, palačinky, kávu a polévku.
V červnu - 17.6. kavárna zase chystala občerstvení na food festival pro zaměstnance ČT a to přímo v areálu České televize na Kavčích Horách. Byla to velmi povedená akce, jen škoda, že nebylo lepší počasí. Ale i tak se to v zimě zvládlo výborně a borůvkový koláč a lilková pomazánka měli obrovský úspěch!!
Zajíček měl svůj prezentační stánek i na Náplavce na sobotních farmářských trzích…a to 11. a 25. června.
No a přes léto se na nás můžete přijít podívat na Náplavku – stánek zde budeme mít znovu 23. července, 6. srpna a 10. září.

 

 

KONEC ŠKOLNÍHO ROKU ANEB VŠICHNI JSME TO PŘEŽILI...

ZVEME VÁS 30.6. V 16:00 NA MILÉ ODPOLEDNÍ RADOSTNĚNÍ KE KONCI ŠKOLNÍHO ROKU V KAVÁRNĚ ADASTRA A TO NEJEN PRO DĚTI

CO NÁS ČEKÁ?

Velká odměna, kterou si zaslouží jak děti, tak rodiče – dort, limonáda a káva na kterou vás srdečně zveme!

Ukažte co umíte, a nebo neumíte :-) Děti i dospělí mohou zahrát na klavír, flétničku, zazpívat, říct básničku. Bude to jen a jen pro potěšení a legraci :-) Vtipné básničky a písničky jsou obzvláště vítány :-)

Také proběhne turnaj v Člověče nezlob se a narozeninová oslava jedné naší „kolegyně“. Ten den oslaví výročí členství v Zajíčku – 10 let a rovněž své krásné desáté narozeniny :-)

Na konci odpoledne „pokřtíme“ novou kytaru pro kavárnu a pak se podíváme na film/dokument/ grotesku. Přineste, co už dlouho chcete s dětmi vidět a vybereme/ odhlasujeme/vylosujeme, co bude nejlepší :-)

Důvodů SLAVIT, SLAVIT A SLAVIT JE OPRAVDU DOST… a na ten dort nás musí být hodně! Děti, nenechte nás v tom a přijďte :-)

Pro více informací a rezervaci místa (+ případné nahlášení vystoupení a jména filmu) kontaktujte paní Martinu Krejčíkovou
Vstupné je dobrovolné a v jeho ceně: pro děti dort, malinovka a pro dospělé káva...

Café AdAstraadastra 700ZCH LegalCetelemEY

 

Novinky z kavárny

V kavárně Café AdAstra si nově můžete koupit naši kávu Bazzaru i s sebou domů a to v dárkovém balení s cukříkem, který pro vás zabalili naši handicapovaní kolegové. Balíčkem jistě někomu uděláte radost a zároveň podpoříte práci našich kolegů.

Další novinkou jsou francouzské marmelády - větší i menší a domácí mýdlo ve tvaru rybičky či přání vyrobené z čajových sáčků.

Přijďte si k nám na kávu a dobrý oběd a zavítejte i k našemu obchůdku.

Zajíčkův obchůdek 

 

Firemní den Provident

Společnost Provident Financial s.r.o. se zúčastnila v hostivařských stájí firemního dne. Práci, kterou pracovníci Providentu vykonali, pomohla nastartovat z jara další sezónu ve stájích, kde jezdí handicapované děti ze Zajíčka na koni a kde se děti z projektu Pomoc na blízko účastní letních příměstských pobytů. Všem zaměstnancům, kteří se firemního dne zúčastnili, moc děkujeme. Níže máte možnost si prohlédnout moc hezké video z onoho dne :-)

https://www.facebook.com/PomahamesProvidentem/posts/944062905711224

 

 

Zajíček na koni se účastnil prvního ročníku food festivalu v České televizi

I přes nepříznivé počasí během dopoledne se akce podařila. Účastníkům nejvíce chutnal borůvkový koláč a lilková pomazánka. K dobré náladě přispěl Ondra Slanina s jeho mini cooking show. Těšíme se na další ročník!

Food festival v České televizi

 

Na koně za vysvědčeníNa koně za vysvědčení

Drazí přátelé,
Zveme Vás a hlavně Vaše děti na prožití zábavného odpoledne u koní. Děti se budou moci svézt na koních, zahrát si zajímavé hry a vyrobit si něco pěkného.

Kdy?

V neděli 26. Června 2016 ve 13:00

Kde?

Ve stáji Jezdecké Akademie Bleu de Ciel v Praze – Hostivaři (K Horkám 54, Praha 10)

 

Food Revolution Day

V pátek 20. května se žáci ze základní školy praktické a speciální Lužiny, s kterou spolupracujeme a jejíž děti jsou zároveň i klienty Zajíčka na koni a pomáháme jim, zúčastnili akce zdravého vaření Jamiho Olivera CHEF PARADE v prostorách holešovické školy vaření.
Čtrnáct žáků kuchařských prací se zapojilo do přípravy zdravých pokrmů, jak se jim to zdařilo posuďte dle přiložených fotografií.

Food Revolution Day

 

Terapeutický den

V sobotu 21.5. nám jako obvykle přálo počasí a terapeutický den proběhl celý zalitý sluncem. Tentokrát vozili děti kobylka Diana a poník Šimon a do terapie se nadšeně zapojili i sourozenci našich klientů, kteří pomáhali s čištěním koní, asistovali při vodění na jízdárně. Ostatní zvířecí osazenstvo nezůstalo nepovšimnuto. Kočky, novopečené maminky, nejdříve spořádaly můj sendvič a pak se nechaly důkladně od každého pomazlit. Zkontrolovali jsme, jak vyrostli králíčci, a koníkům ve výběhu jsme udělali radost jablky a mrkví.

Ze Zajíčku dobrovolnice Jana Dědovská

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru