Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

starší Zajíčkovy zimní tábory - odkazy na fotogalerii:

Boží Dar 2008

Boží Dar 2007

Nové Hamry 2006

zimní táboryTermíny zimních táborů 2011

 

I. turnus: 12 .3 - 19. 3. 2011

II. turnus: 20. 3 - 27. 3. 2011

III. turnus: 27. 3. - 3. 4. 2011

Ubytování: 

fara Boží Dar - je jednoduše zařízena. Má malé pokojíčky s obyčejným vybavením, sociálky jsou na chodbě. Je zde ale veliká, slušně vybavená kuchyně a společenská místnost s hernou. Herničku si každý rok dovybavíme tím, co přivezeme.

Lyžování:

je na Božím Daru úžasné. Většinou hory sněhu…
Malá sjezdovka 300 metrů od chaty, slevy na vleky pro znevýhodněné děti - díky pochopení Skiareálu Novako.
Občerstvení a místnost pro zahřátí je přímo na sjezdovce.
Hodně lyžařských školiček v místě, a s dětmi s handicapy vám na lyžích pomůžeme.

Pro zdatné lyžaře je pěšky a přibližováky dosažitelný Neklid a autem potom Klínovec.

Říkáte si, že to pro vaše dítě s handicapem není? Že vy,  jako doprovod (například babička), sami neumíte lyžovat?
To nevadí…Pohyb je důležitý pro každé dítě.
A věřte nebo ne: za dobu našich táborů jsme naučili lyžovat přes 15 dětí.
A mnozí z nich jen stěží drží rovnováhu, mnozí jsou autisté, a většina má rodiče nelyžaře…

Strava a doprava:

vlastní

Program:

lyžování celý den
večer výtvarné práce, hry a soutěže pro děti
povídací večírky pro dospělé.
na konci pobytu nás čeká již tradiční karneval na lyžích
masky s sebou, děti i dospěláci :-)

Cena:

cca 130-160 Kč/osoba/noc
ještě upřesníme později, po dohodě s panem farářem z Ostrova a Božího Daru, který faru Boží Dar spravuje

Díky našim sponzorům a jejich podpoře můžeme rodinám s dětmi s handicapy a rodinám na sociálním minimu (nutno doložit dokladem) pobyt z části dotovat a poskytnout zvýhodněnou cenu: 70 Kč/osoba/noc
Rodiny s jiným znevýhodněním (nutná konzultace s námi): 90Kč/osoba /noc
Ostatní si platí plnou cenu sami.

Detaily a rozpocet projektu:

Přihlášky zimní tábor: Markéta Šulcová: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel: 731 009 645

Už umím sám sjet kopec!

Snowtubing - zábava pro malé i velké

Zimní tábor Alpy 2010


Courchevel 2010

CMCASTak jako vloni jsme se i letos s lyžaři z řad dětí s handicapy vydaly na pozvání francouzské společnosti CMCAS do Alp, a to přímo do jejich podnikové chaty v lyžařském středisku Courchevel.

CMCAS nám téměř zdarma poskytli nejen ubytování, ale přispěli nám i částkou 1000EU na letenky. A když nám SWISS INT. AIR LINES ještě poskytli drobnou slevu, děti ze Zajíčka, které jsou klienty programu Pomoc na blízko, mohly mít letenky zcela zdarma a pro ostatní byly za skutečně přijatelnou cenu.

Courchevel 2010Co jsme si užili a jak se pobyt povedl? Celý týden bylo naštěstí velmi slušné počasí. Mohli jsme si s nejmenšími lyžaři vyzkoušet všechny zelené a modré sjezdovky, starší se pak vrhli na červené a černé. Verunka (13,LMD) sjela sama několikrát jednu z nejdelších červených „Creux“ a Maruška (18, DS) si zase s radostí užila dlouhou Indiánskou jízdu, na které na ní i na ostatní děti čekala týpka, možnost se obléknout do indiánského převleku, indiánsky se pomalovat, zahrát a zazpívat tanec slunce a to všechno s opravdovým americkým Indiánem. Jediným mráčkem na lyžařském nebi byla 24hodinová střevní chřipka, která kromě nejmenších dětí a matek, skolila a oslabila ve středu večer úplně všechny. Ale tento mráček nám nemohl krásný pobyt nijak zastínit:-)

CMCAS a SWISSu děkují děti: Verunka, Dan, Maruška, Kačka, Lucka, Klárka, Michal; Mariánka a Petřík (děti dobrovolníků) a dobrovolníci: Helena, Markéta, Martin a Honza.

fotogalerie

rozpočet

Zajíček na Božím Daru 2010

Dnes, 14. března, přijel Zajíček z Božího Daru zpět do Prahy. Je celý smutný, nejradši by se na Boží Dar přestěhoval, jak to tam bylo krásné.

Boží Dar 2010

Dva turnusy dětí a jejich rodiny měly opět možnost strávit krásný, zasněžený týden na faře na Božím Daru. Oba týdny byly ve znamení veselé nálady a také velkých osobních úspěchů. Péťa Šulc se naučil jezdit sám na vleku, Davídkovi Jordánovi se nejprve nechtělo, ale pak měl také radost, že kopec nemusí vyšlapat, ale dokáže ho vyjet na pomě. Statečně stály poprvé na lyžích Nikolka Fidesová a Eliška Raffayová. Nejlepší lyžaři, Dan Bílý a David Turek, řádili na lyžích a stáli dokonce „na bedně vítězů“ na místních závodech. Martin Hoffmann začal jezdit sám a krásně na sjezdovce, Verunka a Dan Bílí si poprvé vyzkoušeli snowboard, „dospělák“ Jurka si zase vyzkoušel velmi úspěšně lyže. Klárka Šulcová dokonce jezdila na černé sjezdovce a další šťastlivci získali podpis od Lukáše Bauera. Byli zde i akrobatičtí specialisté jako Miky Turková a malá Kačenka Krejčíková, které se naučily padat pořádně ze schodů a nezapomeňme na Davida Turka, jehož originální skok na lyžích nepostrádal na závěr i několik kotrmelců.

Tyto a všechny ostatní děti byly z pobytu nadšené. Karneval, výtvarné večery, poklad a hlavně to, že jsou spolu, mělo na jejich dušičky blahodárný vliv. A tím pádem i na jejich rodiče.

Děkujeme mockrát božídarské faře, skiareálu Novako a Markétce Šulcové.
fotogalerie

Zimní integrační tábor Boží Dar 2009

"Božák" je asi boží, co svět světem stojí. To místní lidičkové jistě potvrdí. My s Marťasem to zjistili letos.

martinByl první týden v únoru, v Krušných horách mraky sněhu, Marťas se těšil na výlet, protože netušil, že ho chci postavit na lyže, a já se trochu bála, protože jsem věděla, že to nebude tak jednoduché....Řetězy, lyžařské nádobíčko a jedem. A bylo to. Ten první den jsem opravdu pochybovala snad o všem .. A těm, co mi tvrdili, že to půjde, moc nevěřila! Ale světe div se! Ono to nakonec přece jen šlo! A tak jsme si užili báječný týden na božídarské faře, kde jsme s bandou pohodových malých i velkých lyžařů bydleli a na sjezdovkách, které Boží Dar nabízí.

Dík a ahoj všem, co tam byli, lyžovali, zpívali, vyráběli, malovali, vystřihovali, smáli se, brebentili, váleli se ve sněhu a vůbec nezlobili. A taky těm, kdo to všechno vymysleli a zorganizovali. A těm, kdo pomohli sehnat penízky a dárečky. A všem těm, co nám celý týden pomáhali. Bez nich to nejde a to my víme!! Bylo to "skvělý"!!! A když se zeptáte Martina, jestli pojede na hory i příští rok, určitě na Vás vybalí zvučné "jóóó!!", čapne Vás za ruku a půjde Vám ukázat, kde vlastně na mapě ten Božák najdete.

Ivana, Martin a Michal Hoffmannovi

fotogalerie


 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru