Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

První máj  v Galerii Praha 14

první máj - jizdyByl pozdní večer První máj, vlastně u nás to bylo odpoledne. Úkol zněl jasně: "Holky musíte to zvládnout za každou cenu. Zvládnete to ?!". Pro mě a pro Jitku to byla velká výzva. Nejprve jsme začaly zajišťováním záležitostí ohledně koní, dále pak různých potřebných povolení, grantů, článků v novinách aj. Velkolepá příprava trvala téměř dva měsíce. Pak už jsme jen z Prvního Máje slízávaly smetanu. Počasí nám přálo, sluníčko nám nastavovalo své paprsky. Zahájení akce provedl Folklorní hudební soubor Lučinka, který ve svém půlhodinovém pásmu předvedl tance, písničky a básničky. Poté se pokračovalo dalším programem. Děti vozilo pět koníků a vedle toho byla připravena tři stanoviště, na kterých si děti mohly vyrobit různé věci. Venku současně probíhala soutěž v malování pod názvem "Namaluj svého nejoblíbenějšího koníka". V 16 h začala "lístečková hra" o zajímavé a hodnotné ceny od sponzorů - Globus a Ikea. Vítězem byl každý, kdo se hry zúčastnil. V 17 h vyvrcholil program prvomájovým průvodem, kterého se zúčastnili všichni koníci a děti s rodiči. V jeho čele šel Martin Splavec, který nesl velkou a těžkou májku. Při průvodu městem výborně asistovala Městská Policie Hl. m. Prahy. Po ukončení průvodu jsem poděkovala všem zúčastněným za hezkou atmosféru, kterou společně vytvořili, a zároveň všechny pozvala na další akce pořádané Zajíčkem na koni. Pak jsme se rozešli domů plni pozitivních dojmů. Závěrem trocha statistiky: Akce se zúčastnilo 136 dětí a 64 dospělých.

A na konec přidávám ještě jednu soutěž. Napište nám jména všech pěti zúčastněných koníků. Odměna bude sladká :-)

Gabriela Pošmourná - dobrovolnice ze Zajíčka na koni


Dáda a BlackReakce návštěvníků akce byly velmi hezké. Uvádíme zde pocity jedné z návštěvnic a zároveň dlouhodobé klientky Zajíčka na koni:


Ahoj Markétko,
nevím jestli jsi měla prsty v tom, že Black přijel na Černý Most. Myslím, že jsme si to oba krásně užili a Black mi znovu dokázal, jak mne má rád. Protože když jsem si šla odpočinout, prý s ním nebylo k vydržení, a když byl se mnou, tak byl hodný. Udělalo mi velkou radost, že přijel. Uvidíme se v létě, slíbila jsem mu to. A taky Ti ho musím pochválit, protože šel se mnou v průvodu a byl tak hodný, jako bych ho vodila odjakživa, zlatíčko mé milované. Děkuju, že tam mohl být.
Zatím ahoj, přijedu na návštěvu na tábor, pozdravuj doma
Dáda


fotogalerie



Logopedka ve školičce

28. dubna  navštívila středeční Zajíčkovu školičku logopedka Mgr. Alžběta Vašků. Poslechla si děti, udělala s nimi logopedická cvičení a poradila nám jak dál procvičovat jednotlivé hlásky. Školičku navštíví opět za 4 týdny. To budou mít maminky i možnost indiviuální konzultace. Těšíme se :)

Ernst&YoungPrvní Víkend v sedle a firemní den Ernst & Young



víkend v sedle - duben24. - 25. dubna proběhl první Víkend v sedle v rámci programů Jízd a Pobytů. Do Bučovic u Votic přijelo za koníky 18 dětí. Některé jen na sobotu, některé jen na neděli, některé na celý víkend. V sobotu jsme se sešli v 10 hod a hned jsme spěchali ke koníkům. Když jsme se my představili koníkům a koníci zase nám, popovídali jsme si o tom, jak se kůň připravuje na procházku, a pak jsme se hned na jednu procházku vydali. Krásná procházka přírodou kolem statku trvala asi 50 minut a na jejím konci si děti v sedle ještě zacvičily. Kdo zrovna neseděl na koni, maloval, kreslil, odléval podkovu ze sádry... Odpoledne bylo opět ve znamení ježdění a výtvarničení. A když chtěl někdo zábavy ještě víc, mohl se vydovádět na našem malém hřišťátku, na obří trampolíně, na houpačkách. Závěrem dne se na procházku na koních vydaly i maminky. Nemohly si procházku vynachválit.
Dobrá nálada a usměvavé sluníčko nám vydržely až do večera, kdy se grilovaly řízky, opékaly vuřty, rozdávaly diplomy za jízdy a také malé odměny :).
I v neděli bylo nádherně slunečno a děti se dosyta vyjezdily a dosyta si vyhrály. Odpoledne si zajezdili dobrovolníci, kterým za vydatnou a neúnavnou pomoc Zajíček moc děkuje.
Zajímavé je i spojení sobotního dne s firemním dnem společnosti Ernst & Young. 25 zaměstnanců, někteří i s dětmi, přijeli pomoc na statek s jarními pracemi. Mnozí se zapojili i do vodění koníků na terapeutických jízdách. Patří jim velký dík za pomoc.

Těšíme se na další víkend , který se bude konat 8. - 9.května, sraz opět v 10.00 v sobotu i v neděli.
Vaše Polynka, Artuš, Black, Johny, Zuzanka, Efeba, Vojtíšek, Julinka a další koníci....


fotogalerie

Víkendy v sedle se konají za podpory Magistrátu hlavního města Prahy.



Den pro sebe

v salonu ArtemissV sobotu 17. 4. 2010 jsme my, maminky z o.s. Zajíček na koni a maminky z kladenské základní, praktická a speciální školy Korálek, dostaly možnost zažít úžasný den...DEN JEN PRO SEBE. Den pro nás zorganizoval Zajíček, studio Atremiss a centrum Beránek za pomoci ČSOB.

Jak obyčejné a jak pro některé z nás vzácné!!!

Dopoledne probíhalo ve stylu teorie, kdy nám milá paní Jarka Beránková z centra Beránek udělala přednášku o plánování času pro sebe, syndromu vyhoření, jak mu předejít a co stím, když na nás dolehne. Jako terapeutka Aura-somy nám představila tuto filosofii a také s námi udělala velice příjemné relaxační cvičení. Pro některé známá věc, pro některé nová zkušenost…

Po poledni jsme se přesunuly do Studia Artemiss, kde po dobrém pohoštění nás čekala praktická část dne, kdy nás majitelka salonu paní Blanka Pešková začala líčit a doporučovat vhodné typy líčení a oděvů. Záležitost veskrze příjemná a pro mnohé i překvapivá.

Přitom všem nás slovem prováděla zkušená paní Šárka Noor , která nás zábavnou formou vtáhla do oblasti esoteriky, vztahů, typologie osobnosti atd. Od ní jsme dostaly dárek v podobě dvouhodinové individuální konzultace zdarma. A dárková poukázka od Artemissu s možností výběru masáže, kosmetiky či kadeřníka byla milým rozloučením.

Parta maminek byla fajn, opět jsme získaly pocit, že nejsme na světě tak úplně samy se stejným problémem, předaly jsme si zkušenosti, jak zvládat zátěžové situace a těžká životní traumata. K tomu se o nás staral tým skvělých lidí, takže DEN PRO SEBE byl užitečný, poučný, příjemný…prostě báječný!! Jsem ráda, že jsem se mohla zúčastnit, dozvědět se nové věci a poznat nové lidi. Děkuji.

Dáša Harbalová – 4 děti, 1 těžce zdravotně postižené

fotogalerie


Francouzština pro nejmenší.

Zajíček na koni má pro děti novou aktivitu.

V rámci programu Hlídání dětí se mohou nyní maličké děti zdravé i s handicapem učit francouzsky.

S paní učitelkou Irenou Hoffreiterovou (kterou mnozí znají z našich letních táborů) se každou středu odpoledne budeme učit pomocí her, písniček a divadélka základům francouzštiny. Našim cílem je připravit do června 2011 skupinu menších děti k prvnímu letnímu pobytu v centru CMCAS ve Francii.

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru