Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Víkend v sedle

O víkendu 12 - 13. června proběhne v Bučovicích další, v pořadí již třetí, Víkend v sedle. Kromě samozřejmých vycházek na koních se děti mohou těšit na různé hry, arteterapie, dospělí na večerní táborák s buřty a snad také na sluníčko. Tento víkend je kapacitně již zaplněn a na ty, kteří by rádi příště také za námi přijeli, se budeme těšit opět v září.
Děti a rodiče, pokud byste měli cestu kolem, přijeďte se na nás podívat a třeba příště budete koukat už ze sedla!

Ekodny v Bučovicích květen 2010

I když máme stále aprílové počasí, Zajíček si na Apríl nehraje a vozí děti o stošest. V květnu proběhla tři EKO dopoledne (zkrácená verze EKOdnů) s Diakonií Praha 4 a s Klokánkem. Přes 40 dětí se tak seznámilo nejen s jízdou na koni, ale i s životem koníků a s životem na statku. Za podporu děkujeme MHMP a panu Lochmanovi.
fotogalerie - Diakonie

Firemní dny v Bučovicích

Jaro se hlásí v Bučovicích. Ne sice tolik sluníčkem, ale rozhodně prací. Jarní úklid se totiž nevztahuje jen na mytí oken :), ale je potřeba uklidit i výběhy koní a koryta u potoka, stáje a chlívky, vyčistit dvůr a otlouct omítku a připravit vše na novou sezónu. S tím nám vydatně pomáhají pracovníci společností, kteří přijeli nebo přijedou na firemní dny. Za poslední dny to byli již zmínění Ernst &Young, 20.května a.s. Kooperativa a 26. května Skupina ČEZ. Podívejte se na fotografie a uvidíte, jak opravdu moc se taková pracovní síla vyplatí...Všem děkujeme a přijeďte zase. Bez vás by to všechno šlo mnohem pomaleji...nebo někdy nešlo vůbec.
fotogalerie - Kooperativa

Letní pobyty Zajíčka na koni mají 2 veliké novinky:

červencové pobyty pro děti z Klokánků.

Na tyto pobyty jsou srdečně zvány i děti s rodiči ze Zajíčka. Je potřeba se již nyní domluvit na organizaci. Prosíme, kdo by měl ze Zajíčka zájem, ozvěte se ihned Markétě Šulcové: 731 009 645.

Druhou, neméně milou novinkou je:

Patron táborů, herec Václav Vydra, se za námi přijede podívat na srpnový turnus do Doks.


Takže opět je na co se těšit :)

druhý Víkend v sedle 8. - 9.5. 2010

na vyjížďce

V sobotu ráno jsem přijela do Bučovic a hned byl nástup dobrovolníků, kteří byli poučeni o správném čištění a sedlání koní. Když jsem slyšela celý ten složitý postup, myslela jsem si, že si to nikdy nezapamatuji, ale žádný strach.  Pod dozorem Verči se zapomíná maximálně jednou :-D . Když jsme koníky řádně očistili a nastrojili, přišla první skupinka dětí a mohlo se vyjet. Pro děti-zajíčky platí: Na koníkovi musí mít každý narovnaná zádíčka a projížďku pak zakončí velmi zdravá rozcvička. Potom hurá na trampolínu a jiné aktivity. Večer jsme se mohli těšit na skvělý táborák, hrálo se na kytaru a opékal se jeden buřtík za druhým. Neděli nám zpříjemnily děti z Klokánka, které se přijely projet na konících a s chutí se zapojily do všech aktivit. S krásným počasím víkend rychle utekl a já doufám, že stejně tak rychle přijde další. :-)

dobrovolnice ze Zajíčka

fotogalerie

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru