Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Naše kavárna Café Adastra není pro nikoho daleko...

...nebo alespoň našim klientům z Brna, co s námi již 8 let jezdí na letní tábory, byla návštěva Prahy a naší kavárny velkou radostí a dlouhé cesty rozhodně nelitovali :-)

Café AdAstra

Novinky z fráninky

V květnu bude fráninka pro nejmenší následovně:
4.5. lekce pro nejmenší
11.5. lekce pokročilí
18.5. lekci mají obě skupinky
25.5. obě lekce se ruší (akce v Hostivaři)
1.6. lekci mají obě skupinky

Zápisy z lekcí pro nejmenší, sledujte pravidelně na stránkách :-)

Novinky z fráninky

Natáčení pořadu "Klíč"

Tento týden proběhlo v Café AdAstra a ve stáji Bleu de Ciel v Hostivaři natáčení Zajíčka na koni do pořadu české televize "Klíč" . Byly to velmi kreativní tři dny, v průběhu kterých Zajíčka sledoval televizní štáb se svojí kamerou. Moc děkujeme celému týmu z české televize. Těšíme se na vysílání pořadu, které proběhne pravděpodobně 25. května. Datum a čas ještě upřesníme.

Natáčení pořadu "Klíč"Natáčení pořadu "Klíč"

Dubnový terapeutický den

Na dubnovém terapeutickém dni se povozily jak děti s handicapy, tak děti z projektu Pomoc na blízko. Děti s handicapy měly terapeutickou jízdu a ostatní měly výcvik jízdou na koni. Děkujeme dobrovolnici Janě Dědovské za to, že všechny děti povozila a děkujeme samozřejmě všem koníkům. Těšíme se na vás na dalším terapeutické dni, a to 21. května.

Ježíšek dělá radost dětem po celý rok

Kačenka děkuje za hezký dáreček, didaktické hry a hříčky ji opravdu baví :-)

Kačenka

Kačenka

Besídka AdAstra

V pátek jsme prožili milé hudební odpoledne v kavárně. Hudebníci byly samé děti, bez rozdílu, zda s handicapem či bez. Zpívalo se, a to sólově i sborově, hrály se krásné skladby na klavír, na flétnu, na kytaru a na housle. Děti byly nadšené, dospělí dojatí :-). Děkujeme dětem za krásnou hudbu a těšíme se už moc na příště.

Besídka AdAstra 15.4.2016

Dílničky

Dílničkám na naší kavárně AdAstra se daří. Děti chodí dvakrát týdně vyrábět, hrát si i si zazpívat. Některé jsou zde s maminkami, některé mají maminky ve vedlejší části kavárny, aby si maminky užily klid a děti vyzkoušely být chvilky "samy" :) Přijďte se podívat v dubnu každé pondělí od 13.30 a každý čtvrtek od 10.30. Docházka nemusí být pravidelná, na každou dílnu se hlásíme zvlášť paní učitelce Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

 

 

Letní integrační pobyty a Příměstské jezdecké pobyty se budou konat v těchto termínech: 

I.turnus Příměstského jezdeckého pobytu, Praha Hostivař: 4. - 8. července

II.turnus Příměstského jezdeckého pobytu Praha Hostivař: 11. - 15. července

III. turnus Terapeutického integračního pobytu, Velká Úpa: 25. - 31. července

IV.turnus Terapeutického integračního pobytu, Velká Úpa: 1. - 7. srpna

V. turnus Příměstského jezdeckého pobytu, Praha Hostivař: 15. - 19. srpna

VI. turnus Příměstského jezdeckého pobytu, Praha Hostivař: 22. - 26. srpna

Terapeutické pobyty budou probíhat ve Velké Úpě v Krkonoších. Plná cena pobytu je 5.990,- Kč, klienti Zajíčka na koni zaplatí za osobu/pobyt 2.200,- Kč. V ceně je ubytování, strava, terapie. Finanční otázka nesmí být pro nikoho překážkou - v tomto případě kontaktujte prosím Helenu Krejčíkovou: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Děti se svými rodiči či pečovateli se mohu těšit na terapeutické jízdy na koních a "mazlící" terapie s koníky. Dále na sportovní aktivity, individuálně přizpůsobené všem dětem, arteterapeutická dopoledne, výlety a jiné. Těšíme se na vás všichni ze Zajíčka a koníci ze stáje Bleu de Ciel. Více informací o přihlášení: Martin Splavec: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Příměstské pobyty pořádáme ve spolupráci s Jezdeckou akademií Bleu de Ciel v Praze v Hostivaři. Cena pobytu je 5.000,- Kč. V ceně je celodenní program. Možno domluvit stravu, bez navýšení ceny. Klienti programu Pomoc na blízko mají cenu individuální - pro individuální konzultace kontaktujte prosím Helenu Krejčíkovou: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. Děti se zde učí základům či pokročilejší práci jak s koňmi, tak na koních. Všichni se mohou těšit na dvě lekce jízdy každý den, nebo na dlouhé vyjížďky do lesoparku, společně budeme trávit dny s koňmi na pastvinách a učit se o koních nejen důležité informace, ale i jen ty zajímavé :-) Na všechny děti se moc těšíme!! Více informací o přihlášení u Veroniky Náměstkové: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Terapeutický den

V neděli 24.dubna se koná ve stáji Bleu de Ciel v Hostivaři Terapeutický den pro děti s handicapy. Pokud máte zájem o terapeutickou jízdu, prosím kontaktujte Veroniku Náměstkovou. Těšíme se na vás!

Ježíšek 2015 v číslech

Projekt "Pomoc na blízko" v roce 2015 pomáhal! Můžete se podívat, kolik bylo šťastných tvářiček, kterým jsme s pomocí všech úžasných Ježíšků pomohli. Podpořilo se mnoho dětí a to nejen hmotnými dárky, ale i finančně. Děkujeme všem dárcům.

Ježíšek 2015 v číslech

Děti potřebují vaši pomoc po celý rok - přání dětí postupně aktualizujeme jednak na stránkách Ježíška nebo můžete zavítat do naší kavárny na Praze 2 v ulici Podskalská 8 a zde je umístěn celoroční adventní kalendář, kde můžete najít též podněty pro pomoc.

Zveme Vás na přednášku s tématem "Sexualita osob s handicapy"

organizovanou ZŠ praktickou a ZŠ speciální Lužiny (Trávníčkova 1743, Praha 5). V případě zájmu se hlaste u Heleny Krejčíkové

Pozvánka

ODPOLEDNÍ RECITÁL "PRO RADOST"

VYSTOUPENÍ DĚTÍ ZE ZAJÍČKA NA KONI A Z PONDĚLNÍCH DÍLNIČEK
Přijďte si poslechnout opravdu krásné pěvecké vystoupení naší klientky Klárky Šmídlové. Klárku Šmídlovou doprovodí na klavír Klárka Šulcová.
ZAPOJTE I SVÉ DĚTI!
Vítáme všechny děti, které by chtěly zahrát, zazpívat! Stačí se předem přihlásit.
Pro přihlášení dětí k produkci kontaktuje prosím paní Helenu Krejčíkovou

KDY? V pátek 15. 4. od 16:00

Recitál "PRO RADOST"

Český červený křížKurz první pomoci

Oblastní spolek Českého červeného kříže Praha 1a Zajíček na koni, o.p.s. pořádají kurz: PRVNÍ POMOC U DĚTÍ

4 HODINOVÝ KURZ PRVNÍ POMOCI PRO MAMINKY, PEDAGOGY A DALŠÍ ZÁJEMCE

V kurzu se naučíte poskytnout první pomoc dítěti, které je v bezvědomí, má zástavu dechu a oběhu nebo vdechlo cizí těleso. Výuka je omezena na nejnutnější teorii, větší důraz je kladen na praktickou část. Kurz je vhodný pro dobrovolníky organizace, zaměstnance organizace a dále jako proškolení zaměstnanců škol, školek, mateřských center, ale i pro maminky a podobně...

Kurz uskutečníme: 9.5. v 17.00 (do cca 20.30/21.00 dle situace) v Café AdAstra, Podskalská 8, Praha 2, Účastníci obdrží potvrzení o absolvování kurzu.

Výuku zajišťují: zdravotničtí instruktoři ČČK s praxí v poskytování i výuce první pomoci.

Cena kurzu: 500,- Kč za osobu – dobrovolníci Zajíčka na koni a členové KPZ a zaměstnanci a dohodáři Zajíčka, ostatní 600,- na osobu.

Při výuce používáme: resuscitační figuríny, obvazový materiál, výuková videa. Účastníci obdrží příručku První pomoc u dětí.

OSNOVA KURZU

  • Základní chování ošetřujícího, vlastní bezpečnost zachránce
  • Přivolání pomoci
  • Bezvědomí + praktický nácvik péče o bezvědomého
  • Zástava dechu a oběhu + praktický nácvik resuscitace na figuríně dospělého, dítěte a kojence
  • Masivní krvácení + praktický nácvik zástavy krvácení
  • Běžná poranění - popáleniny, úrazy hlavy
  • Interní stavy - astma, epilepsie
  • Dotaz


Přihlášení:
(rezervace místa v kurzu předem je nutná!!!) pan Martin Splavec: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na telefonu: 724 958 351. Dobrovolníci a členové KPZ mají přednost

Zprávičky z fráninky pro nejmenší

S jarem přichází i nová chuť k pohybu a tak nemeškáme ani na fránince. Učíme se čile a když je nám na hodině již prostor malý - jdeme se učit třeba na schody... Čísla, barvy, zvířátka, vše nám jde :-)

A když se hodně snažíme, máme odměnu...

Je suis petite,
tu es petit,
mon chocolat?

Bon Appétit :-)

Fráninka pro nejmenší 23.3.2016

Veselé Velikonoce

Veselé Velikonoce

První jarní den v Café AdAstra

První jarní den letošního roku je pro kavárnu AdAstra, která zaměstnává lidi s handicapy, nezapomenutelný. V salonku kavárny se sešlo na 40 lidí, aby oslavilo příchod jara tou nejkrásnější cestou, cestou poesie.

Zazněly ukázky z per klasiků známých i méně známých a to v mnoha světových jazycích. V originále překvapil asi nejvíce Federico Garcia Lorca, Ilya Selvinsky, Nazim Hikmet, Do Trung Quan (autorka se omlouvá za absenci aksantů). A dámské publikum potěšily zamilované úryvky jako např. z Manon Lescaut od Vítězslava Nezvala v podání dvou opravdu roztomilých studentů... Všechny úryvky byly recitovány studenty English College in Prague, v jejich režii celý večer byl. Velké poděkování patří organizující dvojici: slečně Markétě Sisákové a panu Martinovi Turkovi. Markétu, jako krásnou a velmi schopnou průvodkyni celým večerem, by jistě napříště uvítal mnohý pořadatel podobných akcí...

Studenti navíc mezi sebou vybrali částku 1469,- Kč, která bude využita na odměny handicapovaných pracovníků. Včera v době večírku pomáhal na kavárně náš úžasný pracovník Adam.

Všem děkujeme za krásný večer... A naše kavárna je studentům kdykoli otevřena pro podobně krásný a nezapomenutelný večer...

Markéta Šulcová, ředitelka o.p.s. Zajíček na koni

Café AdAstra 21-03-2016

Terapeutický den v sedle

Minulý týden v neděli proběhl ve stáji Bleu de Ciel Terapeutický den v sedle, kterého se zúčastnili klienti Zajíčka na koni a děti z organizace Rosa. Každé s osmi dětí mělo možnost terapeutické jízdy na koni a ve volné chvíli si velmi užili ostatní zvířátka ze stáje - králíčky, koťata a samozřejmě i mazlení s koníky. Další, tentokrát dubnový, Terapeutický den, proběhne v neděli 24.4. Těším se na vás!

Změna konání Zimních integračních pobytů

Dochází ke změně data a místa I. turnusu Zimního integračního pobytu v roce 2017. Za změnu se omlouváme. Podrobnosti najdete na stránkách projektu

Velikonoční vyrábění

Včera jsme se Zajíčkem jeli na Luka do ZŠ praktická a ZŠ speciální na Velikonoční vyrábění s Míšou Huslarovou. Byla tam spousta maminek s dětmi a všichni si vyrobili něco hezkého domů, aby si ozdobili jarně byt. V příjemné atmosféře se krásně vyrábělo a samozřejmě i povídalo.

Děkujeme moc Míše Huslarové za dílničku a děkujeme paní ředitelce Věře Kozohorské, že může Zajíček dílničky ve škole navštěvovat.

Velikonoční vyrábění

fotogalerie

Terapeutický den v sedle

Tuto neděli 13. března proběhne v Hostivaři Terapeutický den v sedle. Kdo by měl z klientů zájem, prosím o brzké nahlášení slečně Veronice Náměstkové na telefonní číslo: 731 408 955. Těší se na vás koně ze stáje Bleu de Ciel.

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru