Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Listopadový terapeutický den

 I za sobotního, mrazivého počasí, dorazilo na terapeutické jízdy do hostivařské stáje Bleu de Ciel několik klientů, kteří absolvovali půlhodinové projížďky na jízdárně v poněkud náročnějším terénu. Kobylka Diana povozila velké a poník Šimon malé děti. Veškeré dění sledovaly naše kočičky, které využily příležitost k pomazlení, ale jako správní masožravci odmítly zdravé pochoutky připravené pro koně. Děkujeme dobrovolníkům a koníkům a těšíme se o Vánocích, až se opět ve stájích setkáme.

Tvořivé dílničky

I v listopadu se u nás v kavárně Café AdAstra bude každé pondělí od 10:00 konat Tvořivá dílnička, která je určena pro děti zdravé i s handicapem a je zcela zdarma smile
Pokud máte čas, přijďte si dát kávičku, popovídat si s ostatními maminkami a děti přenechejte naší zkušené chůvě Zuzance smile
Více informací na našich stránkách

 

Zajíček na koni, o.p.s pořádá

Listopadový terapeutický den pro děti s handicapy

Kdy?

V sobotu 12. listopadu 2016 V Jezdecké akademii Bleu de Ciel - K Horkám 46/54 Hostivař

O co se jedná?

Naše organizace nabízí dětem s handicapem možnost užít si terapeutickou jízdu na koni zdarma v doprovodu zkušených vodičů. Rodiče či opatrovníci dětí si s námi mohou popovídat o skvělých účincích jízdy na koni na zdravotní stav svého dítěte. V případě dalšího zájmu je možnost se terapeutických jízd účastnit pravidelně. Pro rodiny, které se nacházejí ve finanční tísni, dokážeme zajistit dotované jízdy.

Pro koho?

Terapeutický den je primárně určen pro děti s handicapy.
Pokud máte zájem, rezervujte si čas terapeutické jízdy u Veroniky Musilové.

Terapeutický den 12-11-2016

KPZ - Fantom Opery

Další z akcí našeho klubíku se mimořádně vyvedla :-) Díky milým Dobrým vílám jsme mohli v neděli 23.10. navštívit žádaný muzikál Fantom Opery. Překvapilo nás, že bylo na představení od 14.00 zcela vyprodáno. Ale po shlédnutí jsme to pochopili, bylo to totiž vskutku úžasné... Jen pro menší děti maličko dlouhé a trochu více strašidelné... :-)
Dobré víly, děkujeme vám moc a už se těšíme na váš večírek u nás v Café Adastra.
Za Klub přátel Zajíčka Markéta

Jak jsme šli na Fantoma.
Zajíček nám sehnal lístky na muzikál Fantom v Opeře. Měli jsme sraz na Výstavišti a všichni společně jsme šli do divadla, které se jmenuje Pyramida a opravdu tak vypadá. Je ze skla, ale není do ní vidět. Usadili jsme se do obrovského hlediště a už to začalo. Bylo to celé hodně strašidelné. Fantom Opery si chtěl odvést krásnou Christinu navždy k sobě do podzemí, ale zvítězila láska a Fantom nechal Christinu Raoulovi, se kterým byla zasnoubená. Muzikál se mi moc líbil. Christina krásně zpívala, viděli jsme balet i Hannibala, krásné kulisy a lustr, který nechal Fantom spadnout byl opravdu obří. Všechno dobře dopadlo, takže Zajíčku, díky za pozvání!

KPZ - Fantom Opery

 

Klub přátel Zajíčka a jeho proměna neproměna

Členové Klubu přátel Zajíčka (KPZ) brzy dostanou novou přihlášku :-) Zajíček na koni, o.p.s. má pro KPZ vlastní spolek a mnoho akcí půjde nyní přes spolek - Klub přátel Zajíčka na koni, z.s. Prakticky se prosím pro vás nic nemění... Jen administrativa, vlastní číslo účtu a další legrace... :-)

Klub přátel Zajíčka

 

Pomáháme večeří

Děkujeme Janě a Štěpánovi autorům blogu Slepičárna-blog za charitativní večeři - Pomáháme večeří, kterou pro nás ve čtvrtek v Café AdAstra připravili bez nároku na honorář. Díky nim a díky hostům, kteří si jejich skvělé jídlo nemohli nechat ujít je náš projekt Kavárna - zaměstnání pro lidi s handicapem podpořen úžasnou částkou 9 225 Kč!
Kdo jste přijít nemohl, podívejte se na video a přijďte příště!

 

Teambulding Zajíčka na koni

O víkendu 7. - 9. října byl Zajíček ve Velké Úpě. Zcela výjimečně ale bez dětí. Jednalo se o sdružující (teambulidingovou) akci. Společně jsme diskutovali, chodili na procházky, vařili si, vyprávěli, řešili. Došlo k naplnění podstaty - ke stmelení kolektivu. Nebo spíše k uvědomění si, že takovým kolektivem již jsme. Děkujeme škole da Vinci za možnost ubytování na Boudě Artur. Děkujeme samozřejmě všem zúčastněným.

Teambuilding Zajíčka - Velká Úpa 10/2016 

fotogalerie

 

Firemní den společnosti ExxonMobil

ExxonMobilV prvním říjnovém týdnu proběhl v Jezdecké akademii Bleu de Ciel firemní den zaměstnanců společnosti ExxonMobil.
Přijelo kolem dvaceti pracovníků. Práce bylo požehnaně, ale jejich nasazení bylo obrovské, a tak se zvládl velký kus práce. Vyklízely se výběhy, srovnávala se půda na jízdárně, vyvážel se hnůj a na závěr to nejdůležitější - masáž pro koně. Zaměstnanci ExxonMobil navštívili koně v boxech a dopřáli jim masáž dle pokynů cvičitelky Veroniky.
Velmi všem za Zajíčka na koni děkujeme. Jsme rádi za spolupráci, jsme rádi za vaší pomoc.

Firemní den společnosti ExxonMobil

Firemní den společnosti ExxonMobil

fotogalerie

 

Klub přátel Zajíčka

S novým školním rokem se zase rozbíhá činnost našeho KPZ. V sobotu 9.10. jsme se díky naší milé spolupráci s organizací Dobré víly dětem vydali do kina Lucerna na film Bella a Sebastian 2. Děti film uchvátil a i někteří rodiče se přiznali, že zaslzeli...
Nyní se chystáme na Fantoma Opery, pak nás čeká pro maminky a jejich holčičky divadelní představení Na cestě, po té Ať žijí duchové a na Vánoce se můžeme těšit společně na Šíleně smutnou princeznu :) A možná se objeví ještě něco...Kulturní podzim je v plném proudu...

KPZ v Lucerně 10/2016

 

Oslava narozenin

Narozeniny a zase narozeniny... :-)

Nejen naše kavárna slavila narozeniny, ale hned na to v ní slavila své narozeniny naše milá Natálka, dlouholetá klientka letních táborů...
Oslava se povedla, zpívalo se, hrálo na kytaru, smálo a radovalo... a my ještě jednou přejeme všechno všechno nejlepší! A kolik že Natálce bylo? To se přeci neříká... Ale sluší jí to, viďte?
Fotogalerie

Oslava narozenin - Natálka 

 

Zveme Vás na říjnový Terapeutický den,

který se bude konat v sobotu 15. října v odpoledních hodinách v hostivařské Jezdecké akademii Bleu de Ciel.

O co se jedná?

Naše organizace nabízí dětem s handicapem možnost užít si terapeutickou jízdu na koni zdarma v doprovodu zkušených vodičů. Rodiče či opatrovníci dětí si s námi mohou popovídat o skvělých účincích jízdy na koni na zdravotní stav svého dítěte. V případě dalšího zájmu je možnost se terapeutických jízd účastnit pravidelně. Pro rodiny, které se nacházejí ve finanční tísni, dokážeme zajistit dotované jízdy.

Pro koho?

Terapeutický den je primárně určen pro děti s handicapy.

Pokud máte zájem, rezervujte si čas terapeutické jízdy u Veroniky Musilové.

Kavárna oslavila své první narozeniny

Za svůj první a těžký rok života dostala překrásné dárky - na její oslavu přišel její hlavní patron Honza Červinka, její nový velký fanoušek Martin Šonka, její kamarád Honza Potměšil a spoustu dalších úžasných lidí, co nám fandí a drží palce.

Oslavu zahájil Honza Potměšil osobitým přečtením pohádky o tom, jak vznikl celý náš Zajíček na koni, Martin Šonka pak otevřel prodejní výstavu jeho fotografií, Honza Červinka rozkrojil veliký narozeninový dort, dárek od Ondřeje Slaniny, který jej osobně přinesl. Všichni hosté se pak pobavili nejen při zábavném krájení dortu, ale i při hromadném focení! Tolik smíchu kavárna už dlouho nezažila. Smích a štěstí nás provázely celým večer a my přejeme naší kavárně, ať jí provázejí stále...

Kavárna oslavila své první narozeniny

 

Firemní den společnosti Expedia

Ve středu proběhl v Jezdecké stáji Bleu de Ciel Firemní den společnosti Expedia. Nakládání starého sena na kontejner, čištění výběhů, upevňování kůlů na jízdárně a ostatní práce nebyly pro zaměstnance zcela jisté jednoduché, ale pro Zajíčka na koni to mělo obrovský přínos. Proto všem moc děkujeme! A těším se na příště :-)

Jen připomínám, že koně Jezdecké akademie Bleu de Ciel vozí děti s handicapy již dvanáctým rokem. Děkujeme tímto jezdecké stáji, jmenovitě Verče Musilové, děkujeme koníkům a děkujeme všem, kteří jim v tom pomáhají!

Ze Zajíčku Helena Krejčíková

Firemní den společnosti Expedia

 

Terapeutický den 18.9.

V neděli proběhl v Jezdecké akademii Bleu de Ciel první Terapeutický den tohoto školního roku. Malé i téměř plnoleté děti se povozily na koních, pomazlily se zvířátky - též velkými i malými. Počasí jim navzdory předpovědi přálo, a tak nezbývá než se těšit na příště. Datum příštího, říjnového, terapeutického dne je 15. října. Těšíme se na vás.

Zažít Výtoň jinak

V sobotu 17.9. jsme měli společně s Café AdAstra stánek na sousedských slavnostech Zažít Výtoň jinak. U stánku jste si mohli pochutnat na palačinkách, domácí paštice nebo si udělat radost něčím pěkným. Ti co měli dost odvahy si také mohli vyzkoušet, jaké je zažívat město na vozíčku.
My jsme si dnešek moc užili!

Zažít Výtoň jinak
Zažít Výtoň jinak

 

Přes obtíže ke hvězdám s akrobatickým pilotem Martinem Šonkou

Jedním ze snů Martina bylo letět jako kosmonaut ke hvězdám. Za svým snem si šel a ke hvězdám léta jako akrobatický pilot na nejvyšší úrovni!

Sen našich klientů je daleko prostší, ale neméně významný. Být součástí společnosti, moci chodit do práce, brát plat a být užitečný. I přes obtíže, jejich handicap, si svůj sen plní v kavárně Café AdAstra.

Jít za svým snem a nenechat se zlomit je něco co Martina s našimi klienty spojuje. Mají společné motto: ´´přes obtíže ke hvězdám”. To je hlavní důvod, proč se Martin Šonka rozhodl projekt Kavárna – zaměstnání pro lidi s handicapem podpořit a stát se tváří kavárny. Chce pomoci lidem s handicapem dosáhnout svých hvězd.

Martin svou podporu zahájí výstavou svých fotografií, která se bude konat od 23.9.2016. Brzy ho take uvídíte za barem, kde bude společně s našimi klienty obsluhovat hosty. Děkujeme a těšíme se na spolupráci!

Přes obtíže ke hvězdám s akrobatickým pilotem Martinem Šonkou

 

Pomáháme večeří I.

V pondělí 12.9 proběhla v naší kavárně Cafe AdAstra první charitativní večeře, kterou společně s našimi zaměstnanci s handicapem připravovala a servírovala Jana Duffková (popečeníčko.cz). Podávála se cibulačka, kuře na víně a mandlový koláč a i přes Janinu počáteční nervozitu dopadlo vše naprosto skvěle. Všem moc chutnalo a atmosféra, kterou doplňovala hrou na klavír paní Yamilet, byla velmi milá a přátelská.
Děkujeme všem, co dorazili, a tak podpořili náš projekt Kavárna – zaměstnání pro lidi s handicapem.
Díky Vám a hlavně díky Janě Dufkové, která vše dělala bez nároku na honorář, se během tohoto večera porařilo vybrat užasných 6 631 Kč.
Všichni se již nyní těšíme na přístí měsíc, kdy bude vařit Jana VašákováSlepičárna-blog .

Pomáháme večeří 1

 

DUŠAN je tu JAKODOMA

Přijďte se 12.9. navečeret do Cafe AdAstra.
https://youtu.be/jza2NOGYM8c

 

Terapeutický den 18.9.2016

V sobotu 18. září se koná ve stáji Bleu de Ciel v Hostivaři Terapeutický den pro děti s handicapy. Pokud máte zájem o terapeutickou jízdu, prosím kontaktujte Veroniku Musilovou. Těšíme se na vás!

 

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru