Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Recitálek, besídka a balení dárků

V neděli před Vánoci bylo v kavárně Café AdAstra veselo. V odpoledních hodinách jsme měli tu čest být přítomni na krásném koncertním recitálku Děti Dětem. Děti zpívaly a hrály na hudební nástroje. Vedle klavíru jsme si poslechli krásné skladby hrané na flétnu, kytaru či housle. Moc všem dětem děkujeme za jejich vystoupení!

Odpoledne se přesunulo v podvečer a my všichni ze Zajíčku na koni jsme se pustili do balení dárků, které věnovali dárci dětem ze sociálně slabých rodin v rámci projektu Ježíškem po celý rok. 

Takže naše vánoční besídka pro dobrovolníky, zaměstnance a přátele Zajíčka, byla letos v atmosféře šustícího balícího papíru a proplétání se mezi dárky. 

Fotografie zachycující pány v akci není ilustrační nýbrž skutečná :-). Díky dobrému občerstvení a lahodnému moku však vše zvládli dobře.

Děkujeme všem za krásnou, skutečně vánoční neděli, kdy jsme spojili hudbu, dobrou práci a příjemné bytí spolu dohromady.

Recitálek, besídka a balení dárků
Balení dárků

 

Francouzština pro nejmenší

příští hodina - společná vánoční hodina obou skupinek
Čtvrtek 21.12. od 17.00 na obvyklém místě smile
Děti ať naposlouchají koledu z hodiny "Vive le vent"
https://www.youtube.com/watch?v=vZgbzER3QcM

A prosím o  opakování textu, co známe... (maličcí se učili letos, velcí vloni a předloni:)

Vive le vent
vive le vent 
vive le vent d´ hiver
Boules de neige et jour de l an
et Bonne année grand- mére...

(babičku můžeme zaměňovat za maman, papa, mon frére etc...)

Těším se za týden naviděnou smile Markéta

 

Vánoce s koňmi

Chvilku před štědrým dnem, v pátek 22. prosince okolo půl šesté večer, se Zajíček na koni bude těšit na své kamarády, děti a koně, i na ty velké dospělé . A to v hostivařských stájích (K Horkám 46/54, Hostivař).

Pohladíme koníky, kterým přineseme vánoční nadílku, sobě nadělíme cukroví, zazpíváme si, něco malého vyrobíme, co nám zkřehlé prsty dovolí a pak se rozejdeme do tepla svých vánočních domovů.

Pokud byste se k nám rádi připojili, napište mi na adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo zavolejte: Helena Krejčíková 774 939 662.

vanoce s konmi

 

Přicházíme za vámi se Zajíčkovou zimou

Zimní pobyty 2018V roce 2018 pořádá Zajíček dva turnusy zimních pobytů pro rodiny s dětmi a mladistvými dospělými s handicapy.

I. turnus: 13.- 20. ledna 2018 Boží Dar, Krušné hory

II. turnus: 3.- 10. února 2018 Dolní Dvůr, Krkonoše

Sníh, procházky, lyže, běžky, koulování, povídání, večerní vyrábění, hraní si, smích a krásná horská atmosféra – to jsou naše zimní pobyty.
Cena pobytu je 250,- Kč/osoba/noc.
Individuální ceny pro členy KPZ a klienty z programu Pomoc sociálně slabým. V případě zájmu kontaktujte Helenu Krejčíkovou

 

Výstava Dva Pohledy v Café AdAstra

V Café AdAstra právě probíhá výstava Petra Vopeláka a Anety Hnykové, pod názvem Dva Pohledy. Je to výstava putovní a svou premiéru měla již v roce 2010. Pod názvem výstavy se skrývají různé pohledy na svět - pohled dětský, pohled koňský, které často v jedno splývají, a pohled na zruinovaný statek, který býval několik let domovem a útočištěm jak koní, tak dětí Zajíčka na koni v průběhu letních táborů, terapií na koních, vánoc u koní, apod. Všichni jsme prostředí statku v Bučovicích měli rádi. I když již není možné se Zajíčkem v tomto kraji pobývat, Zajíček nadále pokračuje v činnosti ve všech jmenovaných aktivitách. Přijďte se podívat do Café AdAstra, Podskalská 8, na Zajíčka na koni ve fotografiích. Výstava potrvá do 5. prosince 2017.

Dva Pohledy

 

Národní potravinová sbírka

Pokud budete mít cestu v sobotu 11.11.2017 kolem obchodu Billa na Jeremiášově ulici (Jeremiášova 1238/7a), zastavte se podpořit Národní potravinovou sbírku, kterou organizuje Byznys pro společnost ve spolupráci s Českou federací potravinových bank, NADĚJÍ, Charitou Česká republika a Armádou spásy. Zajíček na koni díky Potravinové bance pomáhá již druhým rokem svým klientům z programu Pomoc sociálně slabým.

Národní potravinová sbírka 

 

Farmapark Soběhrdy

Říjen je za námi a přišel listopad... Ale ani v říjnu jsme nezaháleli a kromě Ohlédnutí za létem a pozvání koníka Leušky do kavárny jsme vyrazili do Farmaparku. A to dokonce dvakrát smile Děkujeme moc Dobrým vílám za zprostředkování vstupenek.
A co píše jedna maminka?
"Navštívili jsme Farmapark v Soběhrdech. Počasí se naštěstí vydařilo, svítilo sluníčko, takže zvířátka byla venku a mohli jsme si užít nejen je, ale i venkovní hřiště. Viděli jsme např. klokany, černou labuť, kozy, poníky a velbloudy jsme dokonce mohli krmit. Dětem se kromě zvířátek moc líbila i velká trampolína a vodní svět. Oběd jsme si opekli na ohni, což děti také moc bavilo. Na závěr jsem zašli do vnitřního hřiště, kde se vyřádili nejen ti menší na klouzačkách, ale i ti starší, kteří stavěli z velkých kostek. Farmapak byl fajn smile"

A co nás čeká v listopadu a prosinci? S KPZ i všemi dalšími zajíčkovci vyrazíme do do divadel, na Mikuláše, a těšíme se na Vánoce u koní smile Vice informací najdete zde.

Farmapark Soběhrdy

 

Filmové večírky v Café AdAstra 6-11-2017Filmové večírky zase přicházejí…

První "podzimní" filmový večírek 6.11. 2017, 19.30 Café AdAstra, Podskalská 8, Praha 2
Doktor Jaromír Kazda (Univerzita J. A. Komenského) představí tentokrát

Jiřího Menzela - jako filmového a divadelního režiséra

Menzel jako divadelní režisér – ukázky z představení Mandragora
Menzel jako filmař – podíváme se na film: Vesničko má středisková
Menzel jako herec – ukázky z Rozmarného léta

Po úvodním slovu Dr. Jaromíra Kazdy vás zveme k promítání filmu Vesničko má středisková (česky, s francouzskými titulky).
Účast prosím rezervujte na tel. čísle: 731 009 645 - Markéta Šulcová

Les soirées cinéma au café AdAstra recommencent...

La premiére d´automne aura lieu 6.11. 2017 au Café AdAstra Podskalská 8, Prague 2

Le sujet de la soirée: Jiří Menzel – un réalisateur de film, metteur en scène de théatre, acteur et écrivain tchèque.

Dr. Jaromír Kazda (Univerzita J. A. Komenského) va parler du réalisateur tchèque Jiří Menzel. On va vous présenter Jiří Menzel pas seulement comme réalisateur de films (par ex. Mon cher petit village), comme metteur en scène de pièces de théatre (Mandrogora) mais aussi comme acteur…

Venez faire connaissance avec ce tchèque connu.

Aprés l'entrée de Jaromír Kazda, on va voir ensemble le film: Mon cher petit village – sous titré en français...

Reservez votre place: 731 009 645

Note: Jiří Menzel, né le 23 février 1938 à Prague
Son père, Jozef Menzel, est scénariste et écrivain. Jiří se rend célèbre dans les années 1960 en devenant le représentant de la Nouvelle Vague tchèque avec des chefs-d'œuvre comme Trains étroitement surveillés, inspiré d'un texte de Bohumil Hrabal qui reçoit l'Oscar du meilleur film en langue étrangère en 1968 ou Mon cher petit village nommé aux Oscars en 1986.

ZIMA 2017/2018 U ZAJÍČKA NA KONI

Mikulášské radovánky v Malé Hraštici. Datum bude upřesněno. Na akci se můžete hlásit u Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. (roz. Doležalové), a to do 10. listopadu.

17. prosince vás zveme na odpolední Vánoční recitálek Děti Dětem do Café Adastra. Přijďte si zarecitovat, zazpívat, zahrát na hudební nástroj a pojďme si společně zazpívat koledy. Více informací
a nahlášení u Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

17. prosince Vánoční besídka dobrovolníků a příznivců Zajíčka. V nabídce: Uzená kýta s křenem, nadílka Já Tobě Ty mě, balení dárků pro Ježíškovy děti. Na tuto skvělou akci se hlaste u Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vánoce u koní 22. prosince – setkání přátel skutečné vánoční pohody v prostředí hostivařských stájí. Setkání s koníky a ostatními zvířátky. Na akci se přihlaste u Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.do 10. prosince. Nadílku pro koníky s sebou (mrkve, jablka, tvrdý chléb) a pro nás malé i velké lidi to nejlepší z vánočního cukroví, co máte doma! smile

Zimní pobyt pro děti s handicapy a jejich rodiče I. turnus 13. – 20. ledna 2018 na Božím Daru. Na pobyt se hlaste u Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Členové KPZ nechť se hlásí do 6. listopadu, následně nečlenové do 15. listopadu 2017.

Zimní pobyt pro děti s handicapy a jejich rodiče II. turnus 3. - 10. února 2018 Dolní Dvůr, Krkonoše. Zajíček na koni zajišťuje klientům ubytování. Klientům programu Pomoc na blízko finančně pomáhá s úhradou ubytování. Hlaste se u Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 15. listopadu.

Na všechny akce mají přednost členové Klubu přátel Zajíčka na koni, z.s.

Zimní pobyt Boží Dar 2017

 

Zajíčkovo ohlédnutí za létem v Café AdAstra

Ve středu 18.10. jsme se sešli v kavárně AdAstra, abychom se ohlédli za Zajíčkovo létem. A že bylo za čím se ohlížet...
Odpoledne začalo bazárkem věcí, kdy všem dárcům do bazárku moc a moc děkujeme. Rozdalo se téměř vše a všechny Zajíčkovo maminky, které si pro své děti mohly zdarma vybrat oblečení, boty i např. školní batohy, jsou za to opravdu rády. Potom už jsme věci sklidili, a začalo promítání fotek, stavební hra od sponzorů SMP stavby (děkujeme paní Ivaně Hlochové a paní Jitce Mejzrové) artehrátky s naší Ájou Vernerovou a nakonec hlavním bodem večera byla minizoo - králíčkové, morčata a kdo nesměl chybět? Přeci koník... Co pak nejsme snad Zajíček na koni???
Leušce to moc slušelo a sklidila obrovský úspěch. Doufáme, že zase někdy přijde na kafíčko... Děkujeme Jezdecké akademii Bleu de Ciel smile
Léto je tedy nenávratně pryč, podzim běží rychlým krokem a my se už těšíme na zimu...

Fotogalerie

Ohlédnutí za létem

 

Firemní den společnosti KPMG

KPMG Česká republikaZačátkem proběhl v Hostivaři firemní den společnosti KPMG. I přes nízký počet účastníků, se udělala spousta práce. Vyrovnávání písku na jízdárně, úklid sedlovny a jiné práce se za již chladného podzimného počasí nezvládaly lehce. O to větší dík patří těm, kdož přijeli pomoc. Je to pomoc velká - reálná a hmatatelná. Naše stáj si vždy tak trochu uleví, když nad ní přiloží někdo skutečně ruku k dílu a pohne s něčím, k čemu normálně nezbývá času.

Děkujeme společnosti KPMG za dlouhodobou podporu Zajíčka, děkujeme za podzimní den v hostivařských stájích!

Firemní den společnosti KPMG říjen 2017

 

Modrý klíč

Snad všem už se zaběhl školní rok. I v Hostivaři už běží jízdy plným proudem. A začali zase jezdit naši kamarádi z Modrého klíče. Ať je slunečno, nebo mlha, přijede se každou středu svézt 5 až 8 milých lidiček...
Diakonie
 

Oslava narozenin

V úterý 17.9. byla v Hostivaři velká sláva. Naše milá klientka Lůca slavila se svými kamarády ze školy, s koníky a dalšími zvířátky 16. narozeniny.
"Proč sis Lucí vybrala slavit narozeniny právě tady?"
"Protože to tu mám moc ráda, přijeli i kamarádi spolužáci a já ukázala, co umím na koni. Měla sem i oslavu".
Přejeme Lucce všechno nejlepší a doufáme, že jí vášeň k jízdám vydrží smile

Lucinka

 

Zajíčkovo ohlédnutí za létem

Svojí účast potvrďte na emailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

zajickovo ohlednuti za letem

Firemní den společnosti Expedia

ExpediaV Hostivaři proběhl první Firemní den tohoto podzimu. Přes 25 zaměstnanců společnosti Expedia přijeli, aby pomohli ve stájích, v jízdárně a ve výbězích. Práce bylo dost, protože celé léto jezdily děti na koních a na práci kolem bylo méně času. Takže prospěšnost tohoto firemního dne byla nevyčíslitelná. Uklízeli se výběhy, smýčilo se v boxech, stavěli se překážky, vozil se hnůj a došlo i na úklid interiéru, třeba jako herničky pro děti. Děkujeme všem ze společnost Expedia za obrovskou pomoc! Těšíme se moc napříště!
Fotogalerie

Firemní den Expedia 20-09-2017

Zdravíme vás všechny v prvním školním týdnu

Máme za sebou poslední ze všech letních pobytů, a to čtvrtý příměstský turnus v pražské Hostivaři. Až na poslední propršený den, měly děti krásné počasí, takže stihly i dvě dlouhé vyjížďky v lesoparku. Mimo tréninky na koních, jsme děti mohli často zastihnout v bohulibé práci ve stájových boxech (viz ilustrační foto smile).  Takže každé z dětí se naučilo nejen jezdit na koni (v rámci svých  možností), ale též péči o koně a snad si také uvědomilo, že živá zvířata nejsou jen k využití a k pomazlení, ale že lidé o ně a o jejich prostředí musí pečovat. A pokud se v hostivařských stájí v týdnu odpočívalo, tak jedině u společných her, sportovních aktivit nebo arteterapie, takže si každé z dětí odneslo domů i nějaký výrobek.

Děkujeme za spokojené děti všem sponzorům a děkujeme velmi všem z Jezdecké stáje Bleu de Ciel !!!!!

Tímto uzavíráme letní táborový běh a těšíme se do nového školního roku, kde nás čekají nejen akce Klubu přátel Zajíčka na koni, nové směny kavárníků v Café AdAstra, začátek pravidelných jízd v Hostivaři, ale už se chystáme i na plánování recitálků, Mikulášů a podobných akcí, protože čas běží jako splašený - tak si ho všichni stíhejte užívat!! smile

Váš Zajíček na koni

Příměstský tábor Hostivař 2017
 

Terapeutické jízdy na koních pro děti a mladistvé s handicapy
Výcvikové jízdy pro děti a mladistvé ze sociálně slabého prostředí

Ve spolupráci s Jezdeckou akademií Bleu de Ciel, nabízíme opět od září 2017 Terapeutické jízdy pro děti a mladistvé s handicapy a Výcvikové jízdy pro děti a mladistvé z programu Pomoc sociálně slabým.

https://cs-cz.facebook.com/jezdeckaakademiehostivar/

Terapie jízdou na koni nespadá formálně pod hiporehabilitaci. Hiporehabilitace má své disciplíny: hipoterapii, psychoterapii, parajezdectví. V praxi je ale terapie jízdou na koni téměř identická metoda, využívající pohyb koně v kroku jako stimul pro centrální nervovou soustavu, s výrazně kladným účinkem i na psychiku klienta. Klienti Zajíčka na koni, tedy klienti stáje Bleu de ciel se setkávají při terapiích s individuálním přístupem, koně jsou pro ně vybíráni s ohledem nejen na věk a váhu, ale i klientovy preference.
Výcviky, tedy tréninky na koních probíhají pod dohledem zkušeného trenéra, zpočátku individuálně, později v malé skupince jezdců stejné či velmi podobné úrovně.
Starší děti a mladiství z programu Pomoc sociálně slabým dochází do hostivařských stájí kromě tréninků i pečovat o koně a jejich prostředí.
Zápis na Jízdy na koních ve školním roce 2017/2018 je přednostně pro klienty s handicapy a pro klienty ze sociálně slabého prostředí, kteří absolvovali jízdy již v předešlém roce. Přednost mají též členové Spolku přátel Zajíčka na koni, z.s.
Prosíme všechny rodiče a opatrovníky, kteří mají zájem o pravidelné jízdy pro své děti, aby kontaktovali Helenu Krejčíkovou

CENÍK:

Terapeutické jízdy procházkou či polohováním:

30 minut/300,- Kč

Tréninky:

30 minut začátečníci/400,- Kč
45 minut pokročilí/400,- Kč
trénink/ dospělá osoba/500,- kč

Tyto ceny platí při zakoupení permanentky deseti výcvikových či terapeutických jízd. Jízdy probíhají 1 x či 2 x týdně ve všedních dnech. Pro klienty z projektu Pomoc sociálně slabým (týká se handicapovaných i zdravých dětí) jsou jízdy částečně či celkově hrazeny z finančních příspěvků donátorů Zajíčka na koni, o.p.s.

PROJEKT JE REALIZOVÁN ZA PODPORY:

Adastra, s.r.o. Z/C/H Legal v.o.s., advokátní kancelář EY CETELEM Nadace AGROFERT Pražská energetika, a. s. S&T CZ s.r.o. Pražská plynárenská, a.s.  

Jízdy na koních

 

Dnes nám končí předposlední příměstský integrační pobyt v Hostivaři

Týdnu v Jezdecké akademii Bleu de Ciel se opět zúčastnily také děti z programu Pomoc sociálně slabým. Děti se naučily, jak přistupovat ke koním, jak se o ně starat, malé děti si osvojily základy jízdy na koni, ty starší pak absolvovaly pokročilejší výuku.  Zároveň se děti naučily spolupráce mladších se staršími, vedle tréninků společně pomáhaly ve stájích, hrály hry, vyprávěly si o koních. Těšíme se na náš poslední příměstský pobyt, který začíná 28. srpna. Vaše Jezdecká akademie Bleu de Ciel a Zajíček na koni.

Příměstské pobyty 2017

 
 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru