Závěrečná zpráva z letních táborů 2013


POZVÁNÍ na letní pobyty o.s. Zajíčka na koni 2013

     Pro letošní rok jsme zvolili zcela netradiční celotáborovou hru a trochu jinak pojatýimage01 táborový život, jako život s koněm... Pojeďte s námi na letní pobyt s koníky. Chcete jezdit na koni? Dozvědět se mnoho věcí o koních? Poznat koně? Chtěli jste někdy vidět kováře v akci? Popovídat si s veterinářem? Poznat práci stájníka? Dozvědět se, jak se kůň cítí při jízdě s větrem o závod? Jak při nemoci? Jaké prožívá radosti a jaké starosti? Chcete prostě prožít týden opravdového života s koněm? Pojeďte s námi. Život s koněm, to není jen o tom se na koni učit jezdit. To je i učit se od něj žít. Kůň nás inspiruje svým klidem, svojí láskou ke člověku. Svojí rozvahou, ale i svojí bujností a uměním se radovat. Člověk by stejně jako kůň neměl rozlišovat, zda je někdo malý nebo velký, tlustý nebo hubený, bílý nebo černý, zdravý nebo handicapovaný... Ale jen dobrý nebo špatný... Pojďme se společně učit na koni, učit o koních, učit od koní... (Motto letošních pobytů)

image02     Naše pobyty jsou pro děti s doprovodem. Za děti během pobytu nepřebíráme zodpovědnost. Pobyty jsou určeny všem dětem. Děti ze znevýhodněného prostředí a děti s handicapy mají možnost velmi levné ceny (individuální možnosti, které nejsou uvedeny níže, jsou k dispozici po konzultaci s vedením sdružení). Na pobytech si každý přijde na své. Speciální terapie pro děti s handicapy a individuální přístup ke každému dítěti je od roku 2005 hlavním mottem našich pobytů. Program je sestaven tak, aby se dobře bavili všichni. Handicapované i zcela zdravé děti, rodiče, doprovod a tak dále :-)

     Dopoledne vás čeká terapie jízdou na koni (mladší děti a děti s vážnými handicapy procházka na koni a cvičení, starší děti – vždy po konzultaci s vedoucím terapie – tréninky), sportovní hry a arteterapie (účelová výtvarná výchova). Terapie navzájem dle aktuální situace zajímavě propojujeme. Děti s handicapy budou mít tradičně fyzioterapeutické masáže v rámci léčebného programu.

     Odpoledne se těšte na pohybovou výchovu a muzikoterapii (cílená hudební výchova)image03 spojenou s pohádkou a také na celotáborovou hru na motiv život s koněm. Čeká nás Den s Flotou a kovářem (dozvíte se přímo od mistra kováře, jak se kovají koně, co je to vlastně za práci, být kovář...) Den s Jůlinkou a veterinářem (Co všechno dělá veterinář? Kdy přijíždí ?...) Den s Blackem a dostihy, Den s Polynkou a stájníkem (kdo je to stájník a co má za práci? V kolik hodin stává na Štědrý den?) ...

Termíny:

I. Turnus: 7.-14.7. 2013, vedoucí: Mgr. Markéta Šulcová

II. Turnus (pro děti ze Zajíčku a z Klokánků): 3.8. – 10.8. 2013, vedoucí: Monika Splavcová

III. Turnus (jezdecký pobyt pro děti), informace: Veronika Náměstková

Ubytování: rok od roku zlepšujeme naše tábořiště. Čekají nás chatky, pohodlné veliké stany, ubytovací boxy s elektřinou, sprchový box s teplou vodou, suchý záchod s mouchami :-)

Ceny: Protože na táborech pracují naši úžasní dobrovolníci zdarma a protože máme sponzory pobytů (MHMP, MČ Praha 14, ADASTRA, ZCH Advokáti, EGAP a jiné) můžeme Vám nabídnout fantastické ceny!

Celý týden včetně programu a táborové stravy (snídaně, děti svačina, oběd – dovoz hotových jídel z místní vývařovny, děti svačina, studená večeře):

  • Členové našeho KPZ – 1500,- /dospělí, 1200,- /dítě
  • Rodiny s dětmi s handicapy a rodiny ze sociálně velmi slabého prostředí – 1800,- /dospělí ; 1500,- /dítě (nutno dodat dokladující materiály: ZTP/P, potvrzení od lékaře, potvrzení o pobírání dávek etc.)
  • Ostatní = nedotovaná cena: 5800,- /osoba/týdenimage05

+ Každá rodina ze skupiny a) a b) na místě připlatí v hotovosti 250,- na potraviny a potřeby, které nelze zakoupit z dotačních financí. Tento rok se nebudou na tábor vozit žádné další potraviny a potřeby. Rodiny platící nedotovanou cenu již nic nepřiplácí.

Pozor, nesmí se stát, aby někdo nejel kvůli ceně. Pokud nemůžete pro své děti uhradit ani jednu z variant, volejte. Budeme společně hledat řešení.

Více informací a přihlášení u slečny Mgr. Jany Palacké:

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Telefon: 732 533 427

Za spolupráci děkujeme: panu Janu Červinkovi, ZCH Advokáti, CETELEM, METROSTAV, MHMP a

staj artus adastra