Boží Dar 2011 - II. a III. turnus

Boží Dar 2011 - II. a III. turnusZačalo jaro a tak se i Zajíček vrátil ze zimních táborů :) Turnusy (druhý a třetí) se povedly stejně dobře jako ten první a my se již těšíme na hory 2012. Zde již máme předběžné termíny.

Jak se pobyt líbil jedné z maminek?

Jak jsme potkali "zajíčka" a ještě ke všemu na koni...

Jsem maminkou 9ti leté holčičky s Prader-Williho syndromem. Je to genetický syndrom, který způsobuje, že tyto děti nemají pocit sytosti a mají stále hlad.... Proto, aby netloustly, se musí stále nutit do fyzické aktivity. Sport je jim ve většině případu zcela cizí a přimět je ke sportovní aktivitě je velká dřina. Velmi jsem proto zajásala, když jsem na internetu našla lyžařské tábory pro děti s handicapem. A protože jsme lyžařská rodina, bylo rozhodnuto, že takový pobyt s Klárkou absolvujeme. Sice už několik let po sobě lyžování trénujeme, pořád to ale není "ono". Samozřejmě, že jsme si dělali starosti, jak všechno zvládneme. Klárka špatně zvládá změny prostředí i svých stereotypů, občas dokáže nepříjemně překvapit vztekáním. I pro okolí je někdy náročné se naladit na její vlnu. Vše ale dopadlo moc dobře. Teda, až na sníh, který už byl jen tu a tam. Moc jsme si užili krásných procházek v okouzlující přírodě Krušných hor, povídání, her a tvoření s ostatními dětmi, maminkami a babičkami. Klárka si našla nové kamarády a okouzlil ji canisterapeutický pejsek Tadeášek, který ji při dlouhých tůrách byl velkou oporou. Moc děkujeme všem účastníkům tábora za vřelé přijetí, toleranci a dobrou náladu, která celý pobyt provázela.

Je hodně věcí, které s Klárkou vzhledem k jejímu handicapu nezvládáme, o to víc si pak ceníme těch, které nás obohatí o nové zážitky.

Už se těšíme na léto, kdy zajíčka zažijeme a tentokrát snad i na koni!

Sylvie Kubcová a Klárka

 

fotogalerie