2010 -  IV. turnus: Bučovice II

Na tábor za námi přijela velmi milá návštěva - pan Václav Vydra se svou ženou.Tento závěrečný turnus naplno splňoval jeden z nejdůležitějších Zajíčkových principů a tím je princip integrace. Poznali jsme to hlavně na tom, že naši dlouholetí klienti jako je například Patrick Harbal, Klárka Šimková nebo Miky Turková se zdáli být velmi spokojení a měli jsme z nich pocit, že se cítí dobře. Dávali nám to svými úsměvy najevo. Dalším způsobem projevená integrace byla skvělá komunikace mezi maminkami zdravých a handicapovaných dětí. Maminky si spolu celý týden krásně povídaly a povídaly a povídaly… :-).

A na závěr, ale v neposlední řadě, byl hlavním rysem tohoto turnusu velký zájem dětí o koně. Zájem byl vždy, ale tentokrát děti až plakaly, když nemohly být ráno v první skupince na projížďku. Což je trochu smutné, ale zároveň to nás a i koně moc těší. Dohromady 23 dětí se pustilo na závěr táborového pobytu za pokladem, který nade vše přesáhl jejich očekávání. Díky sponzorům našly děti v balíčcích, na míru šitých pro každého z nich, knížky, hračky, tašky, balónky a spoustu jiného.

Na tento turnus přijel i herec a přítel koní pan Václav Vydra se svojí ženou, herečkou paní Janou Bouškovou. Popovídali si s koňmi, s dětmi i dospělými (bez pořadí důležitosti Smile) a strávili se Zajíčkem příjemné odpoledne.
Turnus BučoviceII  byl zapojen v internetovém projektu Co nás baví a získal 4. místo. Ještě jednou díky za vaši podporu.

Helena Krejčíková

fotogalerie: