Zimní tábor Alpy 2010


Courchevel 2010

CMCASTak jako vloni jsme se i letos s lyžaři z řad dětí s handicapy vydaly na pozvání francouzské společnosti CMCAS do Alp, a to přímo do jejich podnikové chaty v lyžařském středisku Courchevel.

CMCAS nám téměř zdarma poskytli nejen ubytování, ale přispěli nám i částkou 1000EU na letenky. A když nám SWISS INT. AIR LINES ještě poskytli drobnou slevu, děti ze Zajíčka, které jsou klienty programu Pomoc na blízko, mohly mít letenky zcela zdarma a pro ostatní byly za skutečně přijatelnou cenu.

Courchevel 2010Co jsme si užili a jak se pobyt povedl? Celý týden bylo naštěstí velmi slušné počasí. Mohli jsme si s nejmenšími lyžaři vyzkoušet všechny zelené a modré sjezdovky, starší se pak vrhli na červené a černé. Verunka (13,LMD) sjela sama několikrát jednu z nejdelších červených „Creux“ a Maruška (18, DS) si zase s radostí užila dlouhou Indiánskou jízdu, na které na ní i na ostatní děti čekala týpka, možnost se obléknout do indiánského převleku, indiánsky se pomalovat, zahrát a zazpívat tanec slunce a to všechno s opravdovým americkým Indiánem. Jediným mráčkem na lyžařském nebi byla 24hodinová střevní chřipka, která kromě nejmenších dětí a matek, skolila a oslabila ve středu večer úplně všechny. Ale tento mráček nám nemohl krásný pobyt nijak zastínit:-)

CMCAS a SWISSu děkují děti: Verunka, Dan, Maruška, Kačka, Lucka, Klárka, Michal; Mariánka a Petřík (děti dobrovolníků) a dobrovolníci: Helena, Markéta, Martin a Honza.

fotogalerie

rozpočet