Seznamovací diskotéky pro mladé lidi s handicapemSeznamovací diskotéky pro mladé lidi s handicapem

Co je cílem diskoték?

Nabídnout mladým lidem s handicapem možnost se seznámit s někým sobě sympatickým, zatancovat si, pobavit se.

Jak?

Jednou za čas (cirka jednou za 2 měsíce) nedělní podvečerní seznamovací diskotéky v centru Prahy, v kavárně AdAstra, která pro lidi s handicapem vznikla a funguje. V čase, který mladým lidem s handicapem vyhovuje, v krásném prostředí kavárny, s moderní jim blízkou hudbou. Čas konání je důležitý – nemůže to být večer (jsou unavení) a nemůže to být dopoledne – vědí, že takové akce se dopoledne nedělají a oni chtějí být co nejvíce „normální“.

O čem to celé je?

Richard Cohen kdysi řekl, že „fantazie se stává realitou, pokud ji umíš zatančit“. Pro naše handicapované mladé se velmi málo kdy stane realitou, že se lehce seznámí s někým, kdo je jim podobný, kdo by je mohl mít rád.  A přitom každý z našich handicapovaných tolik touží po lásce jako snad každý zdravý člověk. Někoho mít, někoho obejmout, s někým sdílet svůj život. Ten opravdový, na ten virtuální. Mladí lidé s handicapy touží prožívat lásku se vším, co k ní patří zcela stejně jako zdraví. Jen mají daleko méně možností k seznámení, k tomu lásku začít…

Mnozí tito lidé také rádi tancují. Existují a to je skvělé, taneční pro mladé s handicapy, ale kde se mohou pak skutečně vyřádit? Vytancovat? A ještě se seznámit? A ještě se skvěle pobavit? Proto vznikla myšlenka na seznamovací diskotéky. Navíc tam, kde jsme na lidi s handicapem zvyklí, kde handicap není ničím výjimečným... něčím, po čem se otáčí hlavy... Někde, kde handicap neruší…A také v čase, který je pro lehce unavitelné lidi přijatelný – neděle podvečer.

Mladým lidem chceme nabídnout zábavu, jak ji znají z televizí, z youtube… Tanec, moderní hudba – jejich oblíbení interpreti na playlistu (ten budeme sestavovat za jejich pomoci a na jejich přání), seznamovací hra, obdoby tomboly (oni také rádi soutěží a vyhrávají:). Chceme se pokusit zajistit drobné občerstvení v ceně vstupenky, protože mezi jimi se často najdou i nemajetní zájemci. Sociální tíže rodiny nesmí být překážkou k účasti. Nastavíme nízké vstupné, ale pokud by bylo nutné, samozřejmě situaci vyřešíme.
Vstupné pro tancující mládež bude 70kč na osobu. Pokud někdo bude mít doprovod, bude pravděpodobně bez vstupu. Doprovod nebude tančit. Očekáváme, že lidé budou chodit spíše bez doprovodu…

Pokud se podaří, chceme sehnat opravdu hodnotné ceny do soutěží, aby měli mladí lidé skutečně radost.

Disko únor 2023