Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Zajíček na Božím Daru 2010

Dnes, 14. března, přijel Zajíček z Božího Daru zpět do Prahy. Je celý smutný, nejradši by se na Boží Dar přestěhoval, jak to tam bylo krásné.

Boží Dar 2010

Dva turnusy dětí a jejich rodiny měly opět možnost strávit krásný, zasněžený týden na faře na Božím Daru. Oba týdny byly ve znamení veselé nálady a také velkých osobních úspěchů. Péťa Šulc se naučil jezdit sám na vleku, Davídkovi Jordánovi se nejprve nechtělo, ale pak měl také radost, že kopec nemusí vyšlapat, ale dokáže ho vyjet na pomě. Statečně stály poprvé na lyžích Nikolka Fidesová a Eliška Raffayová. Nejlepší lyžaři, Dan Bílý a David Turek, řádili na lyžích a stáli dokonce „na bedně vítězů“ na místních závodech. Martin Hoffmann začal jezdit sám a krásně na sjezdovce, Verunka a Dan Bílí si poprvé vyzkoušeli snowboard, „dospělák“ Jurka si zase vyzkoušel velmi úspěšně lyže. Klárka Šulcová dokonce jezdila na černé sjezdovce a další šťastlivci získali podpis od Lukáše Bauera. Byli zde i akrobatičtí specialisté jako Miky Turková a malá Kačenka Krejčíková, které se naučily padat pořádně ze schodů a nezapomeňme na Davida Turka, jehož originální skok na lyžích nepostrádal na závěr i několik kotrmelců.

Tyto a všechny ostatní děti byly z pobytu nadšené. Karneval, výtvarné večery, poklad a hlavně to, že jsou spolu, mělo na jejich dušičky blahodárný vliv. A tím pádem i na jejich rodiče.

Děkujeme mockrát božídarské faře, skiareálu Novako a Markétce Šulcové.
fotogalerie

Poprvé v Alpách 2009

courchevel

lyžování pro rodiny s dětmi s handicapy

Závěrečná zpráva zimního tábora - Francie Courchevel únor 2009

O.s. Zajíček na koni letos začalo díky laskavosti francouzské společnosti CMCAS (EDF Chambéry) a díky panu Alainovi Sourd nový projekt, který navázal na již dlouholetou tradici zimních integračních lyžařských táborů. „Poprvé v Alpách“ byl prvním pobytem tohoto projektu, který umožní rodinám s dětmi s handicapy, které se naučily na našich táborech lyžovat a nyní lyžují velmi dobře, prožít týden kvalitního lyžování za nejnižší možnou cenu. Cenu, kterou i tyto sociálně zcela slabé rodiny mohou zaplatit.


statistické údaje:

Termín uskutečnění lyžařského tábora: 31.1. - 6.2.2009

Místo konání: podniková chata (kapacita 15 osob) spřátelené společnosti CMCA - Courchevel - Francie

Počet zúčastněných osob: 15

Z toho:

- 5 dětí s handicapy

- 2 děti bez handicapu

- 4 dobrovolníci

- 4 dospělý doprovod

Počet dní lyžování - aktivního pohybu dětí s handicapy: 6

Podmínky účasti pro rodiny/děti: účast na minimálně jednom lyžařském táboře v o.s. v ČR - tato nabídka byla jen pro dobře ověřené rodiny. Dobrá lyžařská úroveň dětí i doprovodu. Rodiny nemusely být a ani nebyly úplné (2 dospělý + děti - nebylo podmínkou).

Podmínky účasti pro dobrovolníky: minimálně 3 roky práce v o.s., velmi dobrá lyžařská úroveň, minimálně 4 hodiny denně asistence - pomoc s dohledem na lyžích u dětí s handicapy.


courchevel_1Přínos a závěr: Během tohoto týdne jsme zaznamenali pokrok v lyžařské úrovni u všech zúčastněných dětí. U jedné dívky s Dawnovým syndromem došlo díky sportování k potřebnému úbytku 2 kg bez jakéhokoli omezování v jídle. U třech dětí s výrazným sociálním handicapem (vedle duševním) jsme si povšimli radosti z toho, že se jejich nové zážitky vyrovnají zážitkům jejich spolužáků - vrstevníků. Pro doprovod - rodiče byl také tento pobyt přínosem na sociální úrovni - většina byla takto v cizině zcela poprvé.

Pro dobrovolníky byl pobyt skvělou odměnou za práci v o.s. a úspěchy dětí na nichž se zde mohli dobrovolníci podílet byly novou motivací pro další jejich práci u nás ve sdružení...

Děkujeme za pomoc a neuvěřitelnou laskavost CMCAS, za vstřícný přístup Swiss air a za veškerou práci a pomoc panu Alainovi Sourd. Pobyt byl skutečným přínosem pro všechny zúčastněné - děti, rodiče i dobrovolníky. Bez tohoto projektu by se do Alp nikdy nepodívali.


finanční zpráva:


Celkové náklady na projekt: 46 872,-


Letecká doprava: Praha-Ženeva a zpět
39.476,- CZK
20.000,ů účelový dar CMCAS (červen 2008)
19.476,- spoluúčast klientů
Z důvodu dopravního kolapsu nám cestou zpět ulétlo letadlo. Pro nový spoj bylo nutné uhradit 24.000,-
Díky laskavosti SWISS AIR jsme ovšem nemuseli tento poplatek platit

Doprava minibusem: Zeneva- Courchevel a zpět
0,-
dar CMCAS
CMCAS zdarma zapůjčila své dva minibusy, uhradila benzín. Dva řidiči byli zaměstnanci CMCAS, kteří nás v sobotu, ve svém volném čase zdarma dopravili.
Ubytování
246,- Euro
(6.396,- CZK za celý pobyt
spoluúčast klientů,
dar
Cena byla takto nízká díky společnosti CMCAS - jednalo se pouze o režijní náklady na provoz. Pronájem podnikové chaty jsme nehradili.
Strava
0,-

vlastní
Vleky
0,-

účastníci si hradili sami. Podařilo se domluvit slevy 50% nejen pro děti a průvodce se ZTP/P, ale i pro průvodce dětí ZTP !
Materiál na večerní program
1.000,-

hrazeno z vlastních zdrojů o.s.
Odměny pro děti
0,-

každý účastník přivezl drobnost pro druhého
CELKEM:
46.872,-
na osobu:
3.125,-


Zdroje příjmů:

21.396,-
sponzorské dary
1.000,-
jiné prostředky o.s.
24.476,-
spoluúčast klientů


Zpracovala: Mgr. Markéta Šulcová

fotogalerie


 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru