ČtyřlístekCharitativní akce Čtyřlístku pro rok 2010



Vážení přátelé, rodiče, partneři, patroni,

partnerské spojení 4 stran „Čtyřlístek“ ve složení:


Korálek Kladno -ZŠ praktická, ZŠ speciální, MŠ speciální, Salon Artemiss Praha, Kulihrášek - dětské centrum,centrum pro rodiny s dětmi, Kladno a Zajíček na koni naplánoval pro rok 2010 společně zorganizovat několik akcí, které budou věnované handicapovaným, či jinak znevýhodněným dětem, jejich maminkám, tatínkům či jiným pečovatelům. O jednotlivých vyhlášených akcích vás budeme s předstihem informovat. Každá akce bude mít svého patrona.


Cíle projektu:

  • Zajímavou formou – relaxační, zábavné a výchovné akce - stmelit rodinný kolektiv dětí s handicapy.
  • Pořádanými akcemi přispět ke zlepšení životní situace dětí s handicapy a jejich opatrovníkům dokázat, že mají pro naši společnost velkou cenu.
  • Integrační charakter každé akce přispěje k celkovým možnostem integrace zúčastněných dětí.
  • Akcemi rozšířit obzor veřejnosti o neziskovém sektoru.
  • Účastí na akci s dětmi s handicapy buď aktivně zaměstnat mládež (výkonní dobrovolníci) či pasivně zaměstnat děti a mládež (účastníci akce) a tak pomoci smysluplně trávit volný čas – prevence škodlivých jevů společnosti a seznámit je s problematikou života s handicapem…


Termíny  plánovaných akcí aneb co chystáme?


17.4. (so)  Jaro v Artemiss - Den pro sebe

Dopolední seminář z oblasti psychologie a aurasomy vedený odborníky z Centra Beránek: „Podpora pečujícím“ a odpolední  seminář „Typologie osobnosti, aneb každá žena je krásná“ pomohou maminkám dětí s handicapy se zastavit a všimnout si sama sebe. Hlídání dětí je pro maminky připraveno. Místem konání je salon Artemiss. Akce je určená maminkám dětí s postižením - jako součást projektu o.s. Zajíček na koni: "Můj profesní život má handicap, já přesto pracuji.". Maminky ze Zajíčka a z Korálku současně obdrží poukazy na luxusní procedury v salonu Artemiss – regenerační kosmetické ošetření -  střih, foukaná – relaxační masáž, v celkovém počtu 24 procedur. Tyto lux.procedury salon Artemiss maminkám věnuje zdarma!  (info leták)

Patron akce: paní Šárka Noor Volná (odborník psychoterapie,  diagnostika, rodinné konstalace)

reakce jedné z maminek na tento seminář:


29.6.(út)  Terapeutický a zábavný den Čtyřlístku – vysvědčení s Polynkou

Místo konání – Korálek Kladno. Akce je věnovaná  maminkám dětí  s postižením, dětem a jejich dalším blízkým. Ráno rozdá Polynka dětem vysvědčení a pokud se to podaří i paním učitelkám kytku. Maminky zrelaxují při masážích, celá rodina i s dětmi si následně užijí krásný den plný překvapení – jízdy na konících ( ano, koníci přímo na zahradě Korálku:-), pěvecké vystoupení a nová kamarádka dětí Polynka…Kdo je to Polynka?? Nechte se překvapit..:-)

Akce bude v odpolední části otevřena i pro veřejnost.

Patron akce: Polynka




tábor Bučovice


tábor Bučovice



tábor Bučovice


Letní integrační tábory u Zajíčka:


31. 7.- 7. 8. :  I. turnus: Poslův Mlýn,Doksy

7. 8. - 14. 8 :  II. turnus:  Bučovice u Votic, statek stáje Artuš

15.8.- 22 .8. : III. turnus: Bučovice u Votic, statek stáje Artuš


Integrační tábory sbližují několik znevýhodněných skupin obyvatel – děti z dětských domovů, děti s handicapy viditelnými, děti s handicapy skrytými (duševní handicapy, adopce, sociální tíseň, sirotci…), rodiče dětí s handicapy, rodiny bez jakéhokoliv handicapu - účast potřebná a nutná pro přirozenou integraci.

Tábor pomůže všem dětem strávit nezapomenutelný týden, který je zážitky velmi obohatí.
Program je vypracován odborníky na základě jejich zkušeností :

  • s terapií jízdou na koni
  • s arteterapií
  • s muzikoterapií
  • sportovními hrami pro děti s handicapy i děti zdravé
  • s fyzioterapeutickými masážemi.


Každý krok přípravy i realizace je konzultován se speciálním psychologem a na přípravu základní osy programu dohlíží lékař a specialista: MUDr. Luděk Svoboda. Program je realizován dobrovolníky z řad odborníků i laiků. Na táborech pracuje více jak 20 dobrovolníků, tedy lidí  bez nároku na honorář.  Nikdo není za činnost placen!

Letos budou tábory v krásné přírodě Máchova  kraje a nezapomenutelné přírodě české Sibiře v okolí Bučovic. Tento rok bude program určený  i maminkám - tábor naváže na projekt Můj profesní život má handicap.

Užijeme si díky salonu Artemiss filosofii krásy ženy a nebudou to jen slova...těšme se. Budeme soutěžit – proměny maminek aneb všechny jsme krásné. V roli kadeřníků a vizážistů proti sobě nastoupí týmy: handicapované děti proti odborníkům ze salonu Artemiss (ti však budou pracovat levou rukou, se zavázanýma očima…) Vítěze bude volit vybraná porota v čele s miss Petrou Minářovou.

Budeme povídat o koních, budeme jezdit na koních, můžeme se těšit na autogramiádu Knihy pana Václava Vydry „Můj rok s koňmi“ ….

Na závěr akcí děti dostanou krásné vzpomínkové fotečky z akce, kde budou po boku našich milých patronů…

o patronát jsme požádali: 

I. turnus : Václav Vydra (herec, chovatel koní)

III. turnus:  Petra Minářová (miss, modelka)



22. 9.  „ Tvoříme s láskou“

Akce proběhne v Korálku Kladno, děti z Korálku a ze Zajíčka budou soutěžit o nejkrásnější výrobky z hlíny (výrobky budou vypáleny v keramické dílně Korálku). Vyhrají nakonec všichni – to je jasná věc !!! Tvořit se bude pod vedením lektorky Korálku, za účasti a ochotné pomoci  významného uměleckého sochaře Václava Česáka . Dárkem na památku budou sošky Václava Česáka, které pan sochař vyrobí pro děti přímo na místě. Sváteční atmosféru celé akce podpoří i vážený host pan farář P.Jiří Čepl.

Patron akce: Václav Česák (sochař) a p. Jiří Čepl (pan farář)




27.11. (so) Vánoce přicházejí…

V prostorách Kulihrášku Kladno se bude hrát, zpívat, nemohou chybět dárečky pro naše nejmilejší. Akce se pořádá pro handicapované či jinak znevýhodněné děti, jejich blízké a také pro veřejnost. Součástí akce bude zajímavá 2. aukce výrobků z hlíny, které vytvořily děti na akci „Tvoříme s láskou“. Srdečně zváni budou i všichni patroni a partneři akcí „Čtyřlístku“.

Budou dárečky, vystoupení a hlavně krásná pohodová předvánoční nálada.

Patron akce: Eva Hurychová - zpěvačka, skladatelka a spisovatelka, která se angažuje s v boji proti domácímu násilí   Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript." mce_' + path + '\'' + prefix + ':' + addy27739 + '\'>'+addy_text27739+'<\/a>'; //-->




Informace pro ty, kteří by rádi udělali „dobrý skutek“ a  tak pomohli přímo dětem ze sdružení Zajíček na koni či Korálku Kladno :

- v salonu Artemiss a v Kulihrášku budou vystaveny krásné korálky, hrnečky a pohlednice aj. – výtvory dětí z Korálku a ze Zajíčka na koni, tyto výrobky, které děti vytvořily s láskou bude možno za symbolickou částku zakoupit (prostředky získané prodejem výrobků budou osobně předány zástupcům sdružení)

- v salonu Artemiss a v Kulihrášku budou k dispozici také seznamy potřebných věcí, které dětem z Korálku a ze Zajíčka udělají velkou radost (papíry na malování, pastelky, korálky, modelíny, různé barvičky….)

- samozřejmě budeme rádi, když bude zájem přispět na transparentní účet sdružení Zajíček na koni  či Korálek Kladno.

- vystavený bude i seznam kompletní možnosti pomoci – dobrovolnictví, brigády, firemní dobrovolnictví, věcné dárečky, pomoc na blízko.

- a další možnosti jak nám můžete pomoci.


Poděkování všem partnerům a sponzorům budou pravidelně uvedena na webových stránkách a všech informačních materiálech (letáky,plakáty,) kde najdete i aktuální informace.

Další podrobnosti o možnostech pomoci či spolupráce budou také průběžně k dispozici v Zajíčku, v Korálku, v  Kulihrášku, v salonu Artemiss.


Věříme, že naším novým projektem uděláme radost.



studio Arte MISS

Korálek Kladno

Kulihrášek

Zajíček na koni


koordinátoři charitativního projektu:

Soňa Šestáková, masér-terapeut salonu Artemiss (masáže pro maminky dětí s handicapy trvale bez nároku na honorář )

Mgr.Markéta Šulcová výkonná ředitelka o.s.Zajíček na koni o.s.


Čtyřlístek