Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Vánoční dílnička s Míšou

3. 12. pátek - Dílnička s Míšou - keramické betlémy

sraz ve 14 hod před školou ZŠ Praktická a Speciální, Trávníčkova 1743, Praha 5
metro B - Luka, doprava přes most, přes tržiště a park do kopečka nahoru.
Před vámi bude základka, Praktická a Speciální škola je v témže objektu, jen vchod je vraty vpravo.

přihlášení a info: D. Turková: 724 903 430, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Zdobení perníčků

perníčkyDnes, v neděli 21. listopadu, se v jednom pražském bytě sešla skupinka perníkářů, respektive perníkářek.
Cíl byl jasný: zdobení vánočních perníčků. Původně to vypadalo, že zadaný úkol není možný za odpoledne stihnout, ale díky zručnosti mnohých se práce dokončila. Výsledkem byly desítky až stovky úžasně ozdobených perníčků s motivy vánoc a s motivy Zajíčka na koni. Krásně strávené polopracovní odpoledne mohlo zkazit snad jen totální přeslazení chutí všech zúčastněných. Ještě štěstí, že byl dostatek kávy. Všem díky za pomoc! A dětem Davidovi a Miky díky za trpělivost!

fotogalerie:

Firelovers-ohňová showSvatý Martin přijel 7. listopadu do Votic

Firelovers-ohňová showNedělní odpoledne patřilo městu Votice. Svatý Martin, velký přítel Zajíčka, přijel za dětmi, stejně tak jako loni, na svém bílém koni.
Odpoledne ve Voticích začínalo kolem druhé hodiny. Tou dobou zelo náměstí ještě prázdnotou, ale postupně se začali trousit lidé, až se nám podařilo přilákat na stovku lidí. Na programu bylo vodění na koních, vyrábění lampiónků do průvodu, malování zvířátek na obličejíčky dětí a samozřejmě závěrečný průvod v čele se svatým Martinem, který se v pozdním odpoledni objevil na náměstí na velkém bílém koni a celé lampiónkové procesí ho následovalo kolem náměstí a ještě dále...
Přijeli za námi hosté. Těmi prvními byl folklorní soubor Lučinka. Zatančil v průběhu odpoledne hned dvakrát a roztančil děti i dospělé. Na závěr celého odpoledne, po průvodu svatého Martina, se objevili druzí hosté, kteří pro nás měli připravenou nádhernou ohňovou show. Firelovers jsou tanečníci s ohněm, umělci a kouzelníci dohromady - na náměstí ve Voticích předvedli krásné vystoupení, které bylo diváky také řádně oceněno. Počasí vydrželo a nezapršelo:-)

Za krásné votické odpoledne děkujeme nejen svatému Martinovi, ale i městu Votice, souboru Lučinka a ohňové show Firelovers. A také všem dobrovolníkům a koníkům.
Fotogalerie:

Sobota v sedle a draci v Bučovicích

pojď si také zajezditPrvní listopadový víkend Zajíček opět pořádal dětmi oblíbené vyjížďky na koni v Bučovicích u Votic, tentokrát spojený s pouštěním draků.
Sobotní ráno slibovalo pěkný den bez deště a silný vítr zábavu s létajícími draky.
Na statek přijelo 21 dětí s rodiči a většina z nich třímala v ruce draky rozličných tvarů a barev - koupených i doma vyrobených.
Samozřejmě nejvíc se děti těšily na koníky: Amálku, Artuše, Blacka, Zuzanku, Johnyho, Julču, Kima, Vojtíška, Polynku Samuela a Princeznu Dianu. Dobrovolníci koně přivedli k úvazišti a už první skupinka nasedala a vydala se na vyjížďku. Když první skupinka malých jezdců odjela, tak ostatní děti vybalily draky a už to lítalo. Vítr byl tak silný, že mu nedalo moc práce ulovit a ukotvit zeleného draka Lindy na vysoký strom, tak že už jsme ho dolů vůbec nedostali. Drží tam určitě doteď. Další dráčkové a draci se v různých spirálách vznášeli k nebi a také tak padali k zemi.
Nejvýš se dostalo rogalo Aničky a dráček Kačenky. Pak to byl Viktorky Medvídek Pú, který zpočátku nechtěl bez ocásku vůbec létat, Davidův barevný řiditelný drak, Terezky Žralok, Michalovy Včelí medvídci, Honzíka a Marka Bart Simpson a Miky obrovský černý drak domácí výroby. Krásně lítala i spousta dalších modelů.
Troufám si říct, že si užily jak děti, tak jejich rodiče. I koníci, kteří občas mrkli k nebi co to tam lítá a protože to jsou velmi rozumní koně, vůbec se nebáli a všechny majitele dráčků a draků několikrát svezli.
Fotogalerie:

Trvale hledáme nové lidi, kteří by měli chuť a čas stát se dobrovolníkem u Zajíčka.

noví dobrovolníci Nezáleží na věku, ani na vzdělání, ale na povaze a chtění :-)
Kdo z vás by rád pomáhal s dětmi a koňmi, kdo z vás by rád přispěl svými schopnostmi (od umění, přes zemědělství, po kuchařství, atd.) - ozvěte se nám!
My vám za to nabízíme milý kolektiv, možnost najít si nové přátelé, být na blízku a občas i na hřbetě koním.
Pro bližší informace volejte nebo pište: Martin Splavec
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript." mce_href="mailto:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.">

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru