Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Máme nové přírůstky :-) Zveme na návštěvu:-)

koza koza
koza

V sobotu 9.11. se uskutečnila akce pro děti "Sv. Martin na bílém koni", kterou jako každý rok, letos již popáté, pořádalo o.s. Zajíček na koni. Akce byla zahájena v 15:00 a hned od samého začátku se Votické náměstí zaplnilo dětmi a jejich rodiči, prarodiči či známými. Pro více jak šedesát dětí byl připraven bohatý program. Mohly se povozit na koních, vyrobit si keramické lampiónky, přáníčka a vymalovat sv. Martina na koni a jeho průvod. Diváci měli možnost zhlédnout představení Terezy Zůnové a roztomilého pejska Daisy, tzv. Dogdancing.  Své taneční vystoupení předvedli divákům během akce celkem dvakrát a sklidili pokaždé velký potlesk. Hned po vystoupení tohoto tanečního dua se všichni dozvěděli, kdo že to vlastně byl svatý Martin a také to, co o něm vypráví legenda. No a aby mohl na Votické náměstí sv. Martin přijet, museli si ho děti a všichni přítomní pořádně a nahlas zavolat! A opravdu, svatý Martin přijel na krásném bílém koni, podal svůj plášť žebrákovi, přesně, jak praví legenda, a se všemi se na náměstí přivítal. Na závěr byl lampionový průvod včele se svatým Martinem. Všechny krásné vyrobené lampiónky svítily daleko do tmy. Celá akce se vydařila a děkujeme všem za pomoc s organizací.
 
Děkujeme městu Votice,  společnostem Adastra, RWE, ZCH, Egap, Pražské betonpumpy a doprava, pekárně Biozemanka.
Díky všem dobrovolníkům.
Velké dík patří panu Františku Zikmundovi za ochotu a vstřícnost při řešení technických problémů. 
 
Svatý Martin - Votice
Ve čtvrtek 31.10. jsme se Zajíčkem navštívili prodejnu Karlova Crystal, která se zaměřuje na typicky české výrobky z českých surovin jako je křišťál, český granát a porcelán. Součástí prohlídky byla živá ukázka výroby skla ve sklářské peci s odborným výkladem, kde jsme mohli vidět základní pracovní postupy, které se během staletí téměř nezměnily.
Jako dárek od Zajíčka si odnesly děti domů výrobek se skla, který byl vyrobený v této prodejně :-) 
 
se zajíčkem ve sklárně

Vychází závěrečná zpráva našich letních pobytů 2013. Ještě jednou děkujeme všem za podporu.

Dobrý den všem. Zveme Vás na Výtvarné dílničky v datech 18.11., 25.11. a 9.12. Informace najdete v pozvánkách. POZOR ZMĚNA: Zajíčkovy dílničky budou první dva termíny a třetí bude školní :-)   Za Zajíčka Míša Huslarová

PA210005S PA210006S
PA210009S

o.s. Zajíček na koni vás zve na tradiční listopadovou akci

V sobotu 9.listopadu 2013 od 15:00h ve Voticích, Komenského nám.

Program: vození dětí na koních, dogdancing (tanec se psem), výtvarná dílna (výroba lampiónků). V 16:00 mezi nás přijede Svatý Martin na bílém koni a my ho doprovodíme lampiónkovým průvodem.
Tìšíme se na vás!!!
Vezměte si sebou: svíčku, případně hotový lampiónek
Více o akci: Helena Krejčíková
Na akci vybíráme dobrovolný příspěvek. Výtěžek půjde na tábory o.s. Zajíček na koni
(sbírkový transparentní účet - Raiffeisenbank 2012113036/5500)
Nejjednodušší způsob, jak nás můžete finančně podpořit, je nyní pomocí DMS. Stačí, když odešlete SMS ve tvaru DMS ZAJICEKDETEM na číslo 87 777. Vaše peníze budou využity na Zajíčkův projekt Terapeutické jízdy na koních pro handicapované děti.
Děkujeme! Změna programu vyhrazena.

Pozvánka na svatého Martina

Jedineční mluvčí, příjemná atmosféra a netradiční téma „Cukr a bič“. Také tato synonyma vystihují konferenci Ven z krabice společnosti EVERESTA, která se uskutečnila dne 15. 10. 2013 v Clarion Congress Hotel Praque. Účastníci konference ocenili zajímavé příspěvky i následnou diskuzi k tématům motivace, vedení lidí či výchova talentů v Čechách. Navíc se setkali se zajímavými osobnostmi - Robertem Zárubou, prof. RNDr. Blankou Říhovou, DrSc., psychologem Jeronýmem Klimešem Ph.D. nebo ředitelem Jiřím Grundem, z nichž každý pojal téma cukru a biče po svém. Ani Zajíček na koni nelenil! Všem nabídl možnost zapojit se do výtvarné dílny a vytvořit originální brož jako upomínku. Současně také představil činnost sdružení zástupcům významných českých firem a organizací a popovídal si s nimi o možnostech spolupráce. Věříme, že také jarní konference s tématem „Návrat k selskému rozumu“ bude mít minimálně stejný úspěch.

Jana Becková, Everesta, s.r.o.

Fotografie z konference najdete zde.



Tento rok podruhé jsme se Zajíčkem vyjeli na Moravu.
V pátek večer začínajíc masáží zdarma po brněnské dálnici, jsme se s úspěchem dokodrcali do Kobylí na Moravě, kde nás domácí přivítali jak jinak než dobrou večeří a dobrým vínem. Sobotní dopoledne probíhalo v duchu pracovním, všichni jsme si vyplnili dotazníky, abychom zjistili, co o Zajíčkovi víme, co bychom chtěli změnit, a o všem jsme povídali. Odpoledne jsme se vydali na procházku, cílem byla rozhledna nad Kraví Horou v nedalekých Bořeticích. Když jsme dorazili z výletu, čekala nás dobrá večeře po které následovala ochutnávka vín v místním sklípku. Jedlo se, povídalo se, pilo se, smálo se:) až do pozdních hodin. A ráno zase trocha práce a pak se jelo domů. Byl to báječný víkend se Zajíčkovými přáteli:)
Děkujeme tímto Markétě a Heleně za organizaci.
 
Kobylí na Moravě 

Vážení přátelé Zajíčka,

pojďte s naším sdružením na vánoční koncert Chorea Bohemika, který se koná  na Pražském hradě dne 15.12. v 15 hod.

Vstupenky si můžete zakoupit v informačním centru Pražského hradu.

Základní vstupné   300,-
Dítě 6 - 12 let       150,-
Dítě do 6 let bez nároku na sedadlo zdarma

Na všechny účastníky se moc těšíme :-)

POZOR ZMĚNA

Touto cestou informuji zájemce o Zajíčkovu akci procházka po Praze s povídáním a návštěvou malé sklárny, která se koná v nový termín a to :
sobota 19.10. ve 14.30 sraz na Staroměstském náměstí. Bližší info přihlášeným. Těšíme se a hlaste se v hojném počtu :-)

11.10. a 18.10. odpadá francouzština pro pokročilé děti. Náhradní termín bude domluven individuálně.

Víkend v sedle měl tentokrát opravdu oddychovou atmosféru. Nejen, že vyšlo fantasticky počasí, ale jak na dětech, tak na rodičích bylo vidět, že si k „Zajíčkovi“ po počátečním zápřahu, který nový školní rok přináší, přijeli především odpočinout. Sluníčko rozehřívalo těla i mysl všech zúčastněných, a i proto se na tvářích všech objevoval neustále úsměv. Během jízd na koních byla možnost trochu si zazpívat u kytary a vyrobit si podzimní svícínek, nebo pomocí frotáže vyzdobit školní notýsek či desky na sešity. Po obědě se šlo na houby, které nebylo potřeba hledat, ale pouze sbírat. A našlo se i spousta dalších dobrot, které zrovna dozrávaly. Veliký úspěch měly červené i žluté špendlíky.  V podvečer se rozhořel oheň, v kotlíku se připravovala houbová smaženice a na roštu se pekly bedly a vuřty. Nechyběla ani kytara a večerní klábosení pro rodiče. Doufejme, že nám jaro brzy dopřeje užít si zas víkend v Bučovicích.

Zářijový víkend

fotogalerie

říjnová akce v Praze se z technických důvodů ruší. Všichni nahlášení zájemci mají možnost ten den přijet do Bučovic na jízdy na koních zdarma. Neváhejte a ohlaste se Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. V Bučovicích se na vás těší naši dobrovolníci a koníci...

říjnový den v sedleObčanské sdružení Zajíček na koni Vás zve
v sobotu 12. 10. 2013
na putování babím létem na koňském hřbetě


Pojďte si s námi užít poslední sluneční paprsky a načerpat trochu klidu, radosti a energie.
Příjemnou nenáročnou procházkou vyrazíme v 10.30 z ulice Arnošta Valenty v Praze 9 na Černém Mostě (pod autobusovou zastávkou Doležalova - číslo busu: 223,273,296). Cestou si zazpíváme, zahrajeme si hry a děti se vystřídají při jízdě na koních.

S sebou: dobrou náladu, helmu (stačí cyklistická), pořádnou svačinu
Dítě s handicapem zdarma, zdravé dítě 200Kč, další sourozenec 100Kč/dítě nebo individuálně.
Členové KPZ: zdravé dítě 50Kč
V případě velmi špatného počasí se v den konání akce informujte na tel.: 777 106 268

Více informací a přihlášky (podmínkou účasti) u Zuzany Rauchové: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Everesta, s.r.o.Společnost Everesta, která u nás nedávno byla na firemním dobrovolnickém dni, nám nabídla další spolupráci. Zúčastníme se jejich konference Ven z krabice, která se koná 15.10. v Praze, tentokrát s názvem Cukr a bič. Účastníky čeká několik zajímavých přednášek a diskuzí na téma motivace, vedení lidí, odměňování apod. I my přispějeme k naplnění motta této akce – vystoupit na jeden den z každodenní rutiny, přemýšlet nově a jinak – a nabídneme účastníkům možnost zapojit se do výtvarné dílny, popovídat si s námi o tom, co děláme a jakou spolupráci můžeme nabídnout dalším. Moc se těšíme! :-)
www.venzkrabice.cz

Od října začínáme opět s francouzštinou pro nejmenší.
Budeme otevírat dva kurzy: Pokročilé a začátečníky.

 

Pokročilí 

budou pravděpodobně v pátek odpoledne, hodinu domluvíme na první lekci. (Kde můžeme společně ještě pořešit i den!) 

Zvu Vás tedy srdečně na první lekci v pátek 4.10. od 15.00

Podmínky zůstávají stejné jako v minulém školním roce:
Místo konání: Podskalská 29, Praha 2
Jedna lekce trvá 1,5 hodiny, včetně malé přestávky na svačinu, při níž se ovšem rovněž mluví francouzsky. Každá maminka přinese svačinu pro všechny - v nošení se popořadě střídáme.
Cena lekce: 150 Kč. 
Možno platit vždy po lekci a nebo koupit najednou 10 lekcí. Lekce, kdy není dítě přítomno se neplatí!
Na lekci je nutné se přihlásit u Markéty Šulcové

 

Začátečníci

- nový kurz - sejdeme se v pátek 4. 10. ve 14.00 na adrese Podskalská 29, Praha 2.

Zde proběhne malá seznamovací lekce, domluvíme den a hodinu výuky, ukáži vám učebnici a dětem představím sebe a kocourka Basila :-) Tato úvodní lekce je zdarma :-) Je rovněž nutné se přihlásit.

Au revoir  :-)
 
Marketa
Francouzština pro nejmenší
 
Milí Zajíčkovi přátelé,
ráda bych pozvala všechny, co mají rádi přírodu, na procházku do Chuchelského háje. Chuchelský háj se nachází na kopci nad Chuchlí - podle legendy je místní háj kouzelný a pod jedním ze stromů poblíž hřbitova je ukryt poklad:)
Navštívíme mini Zoo kde jsou k vidění mufloni, polární liška, rys ostrovid, srny, divoká prasata, mluvící krkavec a mnoho dalších.
 
Těším se na Vás ve čtvrtek 26.9. v 15hod ve Velké Chuchli.
 
Bližší informace pošlu přihlášeným. Hlaste se prosím Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do úterý 24.9.
 
Chuchelský háj

Letošní rok nám hvězdy, nebo spíše firemní dobrovolníci  přejí, a tak jsme mohli poslední prázdninový týden přivítat další pomocníky. Tentokrát k nám zavítalo 43 zaměstnanců společnosti Everesta. Díky tomuto počtu to byl náš letos největší  firemní den, alespoň prozatím :-), a tak jsme byli sami trochu zvědaví na jeho průběh. Během krátké doby se však ukázalo, že naše obavy byly zbytečné. Everesťáci byli výborně sehraný tým lidí, kterým to spolu prostě klapalo a práce jim šla od ruky. Za jeden den tak zvládli vykopat další metry výkopů, otlouct omítku na rekonstruované stodole-budoucí společenské místnosti, spravit příjezdovou cestu, uklidit výběhy a stáje, obrousit a natřít boxy, uklidit stany po letních táborech a obnovit zeleninovou zahrádku. Děkujeme celé partě a těšíme se někdy příště zase na viděnou!

FD Everesta, s.r.o.

Vítáme všechny v novém školním roce a zveme vás na první akci

Pojďte se rozloučit s létem z koňského hřbetu!

14. – 15. 9. 2013 V BUČOVICÍCH U VOTIC

Program sobota od 10 do 15 hodin, neděle do 14 hodin: jízdy na koních, arteterapie, muzikoterapie (posezení u kytary i v sobotu v podvečer)
Více informací a přihlášky u Zuzany Rauchové: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Dítě s handicapem zdarma, zdravé dítě 200Kč/den, 300Kč/víkend. Další sourozenec 100Kč/dítě/den nebo individuálně.
Členové KPZ: zdravé dítě 50Kč/den. 

Jídlo s sebou, pitný režim zajištěn (k dispozici je mikrovlnná trouba, rychlovarná konvice a ohniště s roštem) Změna v programu vyhrazena (resp. Akce se koná za příznivého počasí) Stáj Artuš, Bučovice 19, Votice

Tento týden ve čtvrtek zavítali na firemní den do Bučovic zaměstnanci společnosti Vodafone. Udělali pro Zajíčka obrovský kus práce: muži dělali výkopy pro vedení elektřiny a vody dole na statku a ženy se buďto postaraly o zahrádku nebo pomáhaly ve výbězích uklízet po koních. 
 
VŠEM MOC DĚKUJEME ZA VELIKOU POMOC!!!
firemní den vodafone firemní den vodafone

proběhl úspěšně díky vcelku povedenému počasí a práci organizátorů a dobrovolníků. Dopolední terapie probíhaly bez problémů díky skvěle sestavenému programu. Každý den se děti seznámily s jedním "řemeslem," týkajícím se koní a jezdectví, takže jsme měli den s veterinářem, den s kovářem, den se žokejem, den se stájníkem atd. Také byli postupně dětem blíže představováni koníci, kteří je celý týden vozili. Nejen dětem se moc líbilo, že se dozvěděli více o koních. Odpolední volno pak někteří využili pro odpočinek, ať už klidný, nebo aktivní - koupání v nedalekém lomu. A ti kterým dopolední program nestačil, šli i po obědě vyzkoušet a potrénovat svou kreativitu a představivost na různé terapie. Nechybělo ani nějaké to překvapení, ve středu na tábořišti vyrostl hrad - ne opravdový z kamene, ten by byl  moc těžký, ale gumový skákací, v něm se mohl vyřádit každý, kdo měl energii a opravdu krom dětí, to využila i velká část dospělých. Celkově se poslední turnus vydařil.Tak zase za rok!

Martin Splavec

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru