Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Zdobení perníčků

Ve středu 11.12. jsme měli v kavárně krásné odpoledne. Zaměstanci české spořitelny přišly zdobit perníčky s našimi kavarniky...a že to bavilo opravdu všechny, je uvidíte nejen z fotek, ale i kdyz k nám přijdete třeba na výborné pernickove latté...

Zdobení perníčků v Café AdAstra
 

Vánoční prodej

Začal advent, a s ním se pojí i duchovní rozjímání. Navštivte tuto neděli, 8. 12. 2019, jeden z pražských kostelů, kde budou dobrovolníci Zajíčka na koni prodávat po mši svaté převážně výrobky handicapovaných klientů Zajíčka na koni. Jsou to kostely:  Panny Marie Sněžné, svatého Václava či svaté Ludmily. Zúčastníte se tak mše svaté, uděláte si radost hezkou věcí, kterou můžete i darovat dále, a podpoříte dobrou věc. Výtěžek z prodeje jde přímo na pobyty,letní a zimní,  pro handicapované děti, organizované Zajíčkem na koni. Děkujeme Vám za všechny klienty. Zajíček na koni.

Vánoční prodej výrobků našich klientů
Vánoční prodej výrobků našich klientůVánoční prodej výrobků našich klientů

 

Zajíčkova mikulášská v Malé Hraštici

Po roce jsme se opět sešli v Malé Hraštici na tradiční Zajíčkovu mikulášskou. 
Mnoho z účastníků jezdí již leta, někdo byl zcela poprvé. Všem se slavnostní oběd, kouzlení i příchod Mikuláše líbil. Totiž mezi obědem a příchodem Mikuláše jsme dostali od paní Kortánové krásné překvapení - přišel za námi kouzelník. Dlužno poznamenat, že kouzlil moc dobře a bez oka mrknutí uměl zapojit do svého programu i naše děti, které mají vážnější handicap. To bylo na tom asi to nejkouzelnější. Velký dík!
Děkujeme zlaté paní Kortánové za tak krásný den, za vše, co pro nás již přes deset let dělá a přejeme jí ještě jednou ke krásnému životnímu jubileu (předali jsme samozřejmě malý dáreček:) vše nejlepší a hlavně pevné zdraví.
Bylo to překrásné adventní naladění.
V roli čertů se představili nejen kluci, co je dělají každý rok, ale i jeden náš handicapovaný kavárník z Café AdAstra - Pepa. A musím říct, že tak šťastného a kouzelného čerta jsem už dlouho neviděla...
Markéta

Fotogalerie

Mikuláš Malá Hraštice 2019

 

CHARITATIVNÍ PEČENÍ

„Chápeme, jak obtížné je pro hendikepované lidi sehnat práci, přitom každý z nás se rád cítí užitečný. Kavárníci potřebují během své směny asistenta a i ten potřebuje svůj plat, provoz kavárny je proto nákladnější a bez další podpory by mohla dlouhodobě fungovat jen obtížně,“ dodává Kateřina Jarošová, koordinátorka dobrovolnických aktivit společnosti Provident. A tak se 18 zaměstnanců centrály Providentu pustilo do pečení sladkých i slaných dobrot pro své kolegy. Ti si je pak mohli nakoupit a dobrovolnou částkou přispět kavárně. Do kasičky se díky stovce zaměstnanců vybralo 18 070 Kč. Společnost Provident pak sbírku dorovnala částkou 15 000 Kč. Celkem tedy na účet Zajíčka na koni putuje 33 070 Kč

Fotogalerie

Charitativní pečení Provident 2019Charitativní pečení Provident 2019
Charitativní pečení Provident 2019
 

Pečení perníčků

Včera, poslední listopadové pondělí, jsme byli opět kreativní smile Pekli a zdobili jsme perníčky a jedli přitom syrečky smile To je již taková naše Zajíčkova tradice. 
Část krásně nazdobených perníčků si sebou klienti rovnou odnesli domů, část máme připravenou na prodej do kostelů a na trhy. 

Byl to hezký, milý večer. Děkujeme Terezce, Adamovi, Michalovi, Zuzce za velké množství krásně nazdobených perníčků. Děkujeme Fandovi za jeho jeden krásný perníčkový stromeček, děkujeme Bětce za asistenci a za perníčkování.

Pečení perníčků 11/2019

 

VI. seznamovací diskotéka

V neděli 24.11. se v kavárně Café AdAstra zase pořádně řádilo!!  V pořadí již šestá Seznamovací diskotéka měla hojnou účast, báječně připravenou taneční hudbu, spoustu energie ze stran tanečníků, občerstvení od společnosti CoCa-Cola HBC, veselého dýdžeje i obsluhu za barem - no prostě mejdan, jak má být smile

Moc děkujeme kavárně Café AdAstra, že nám poskytuje prostor pro naše diskotéky, děkujeme společnosti CoCa - Cola HBC za pravidelný přísun tekutin smile děkujeme moc a moc Dýdžejovi Jirkovi a hlavní ženě našich seznamovacích tanečních zábav  - Hance Okálové. 

Zde je odkaz na fotogalerii, bohužel fotky nejsou příliš kvalitní, příště se polepšíme. Pokud má někdo lepší, prosím o zaslání. Za všechny tanečníky a tanečnice Helena Krejčíková

 

Sbírka potravin

Česká Federace Potravinových Bank, z.s.V sobotu 23.11. proběhla Sbírka potravin, které se samozřejmě zúčastnil i Zajíček na koni. Byli jsme konkrétně v Bille Freyova. Nakupující lidé byli velmi vstřícní a štědří. Odváželi jsme pro naše klienty přes čtyřicet banánových krabic plných trvanlivých potravin!!!

Velmi děkujeme organizátorovi - České federaci potravinových bank, dále děkujeme dobrovolníkům, kteří se sbírky zúčastnili, posíláme také velké poděkování do Billy Freyova a především děkujeme všem lidem, kteří přispěli svým nákupem tam, kde je potřeba!

Fotogalerie

Potravinová sbírka 11/2019

 

Bazárek

První listopadovou neděli proběhl námi tolik oblíbený Bazárek smile Spousta lidí oblečení darovala, spousta lidí si oblečení koupila a klienti projektu Pomoc sociálně slabým si mohli velkou část oblečení vzít zdarma. Všichni snad tedy byli spokojeni smile Výtěžek 28 662,- Kč je úžasný a bude putovat na projekt Kavárna - zaměstnání pro lidi s handicapem. Velké díky za akci patří Alici, Helče, Marcele, Mileně, Pavle, Martině, Kačce, které od ranního kuropění vše chystaly..... všem, kdo jste přišli nakoupit děkujeme a všem co darovali ještě víc.

Ze Zajíčka Lenka Bejčková

Bazárek v Café AdAstra 11/2019

Bazárek v Café AdAstra 11/2019

 

Disko v říjnu

Coca-Cola HBCV říjnu jsme navázali na naší tradici kavárenských diskoték. Mladí tanečníci byli natěšení na své písničky a tance a na spoustu zábavy. Došlo samozřejmě i na mašinku - na fotce smile Moc jsme si to společně užili a těšíme se na příště 24. listopadu!  Děkujeme moc Hance Okálové a dýdžejovi Jirkovi!! Děkujeme společnosti CoCa-Cola HBC za občerstvení!

Fotogalerie

Říjnová diskotéka v Café AdAstra

 

Jedna opožděná aktualitka smile

- poslední srpnový týden proběhl v Jezdecké akademii Bleu de Ciel druhý příměstský jezdecký pobyt, kterého se zúčastnily i děti ze Zajíčkova projektu Pomoc sociálně slabým. Děti měly krásné počasí, báječné koně, tréninky i vyjížďky - všichni jezdci si to moc užili a my děkujeme Jezdecké stáji za báječný týden a děkujeme Ježíškům za to, že tam děti mohly být smile

Fotogalerie

Příměstskýy pobyt 08/2019

 

Bazárek v Café AdAstra

Neděle 3. 11. 2019 12:00 - 17:00

Bazárek 3. 11. 2019

 

Druhý turnus letních pobytů

V neděli 4.8. jsme se vrátili z druhého turnusu letního pobytu ve Velké Úpě. Po celé dva týdny obou turnusů řádili okolo boudy Artur indiáni a bledé tváře. Winnetou a Old Shatterhand se svými pomocníky bojovali úspěšně s bandity, až našli a obhájili svůj poklad, který samozřejmě patřil celý Zajíčkovým dětem. Naučili jsme se za těch čtrnáct dní mnohé. Zlepšili jsme se v jízdě na koni, handicapovaní klienti v rámci svých terapií, zdraví v rámci posílení těla i ducha, vyráběli jsme si oštěpy, stříleli z luku i vzduchovky, malovali jsme na plátna, zpívali písničky, vyráběli spoustu krásných věcí od vorů počínaje, přes sešítky, váčky na krk a mnohé jiné konče. Vyrobili jsme si v lese lesní domečky, přeskakovali potoky, tancovali, prošli hrůzostrašnými bojovkami, spali pod širákem, vyšplhali jsem (či dojeli) až na horu Portášky. A mnoho dalších věcí.

Za to všechno celým Zajíčkovým srdcem děkujeme našim sponzorům, koním, dobrovolníkům, všem, bez kterých by tábor nemohl být (škole Da Vinci, panu Arturovi, stáji Bleu de Ciel, tedy Verče, paní kuchařce Martině a jejím pomocnicím, našim terapeutkám, paní Slávce za masáže....A všem ostatním, kteří se velkým i malým dílem podíleli na realizaci našich táborů. 

Za Zajíčkův tým Helena Krejčíková

Fotogalerie

LIT 2019 II turnus

 

22. 7. začal první turnus letních integračních táborů...

...hra o poklad na Stříbrném jezeře může začít. Vinnetou a Old Shatterhand přijíždějí, aby pomohli vypátrat kdo zabil Fredovi otce...

fotogalerie

LIT 2019LIT 2019

 

Léto začalo a naše pobyty jsou v plném proudu smile

Všem dětem přejeme, ať se jim léto líbí a nic se nikomu nestane...
A tady představujeme příměstský tábor I. turnus smile

Příměstský pobyt 2019
Příměstský pobyt 2019
Příměstský pobyt 2019

 

Piknik Zajíčka na koni

V předposlední červnovém týdnu jsme se sešli v jednom z nejkrásnějších pražských parků - v Havlíčkových sadech. To vše u příležitosti oslav konce školního roku, naplno odpracovaného pracovního roku kavárníků, také u některých oslav konce školy, do které docházeli, a samozřejmě velká sláva, že začínají prázdniny!!  Přinesli jsme si deky, dobroty, děti si donesly sportovní náčiní na hry a pak už se jen povídalo, jedlo, osvěžovalo se nápoji z tamní kavárny, sportovalo nebo jen tak blblo smile. Velkým bonusem a překvapením pro naše klienty byl dárek od pana maséra Slávka Pospíšila, který jako sponzorský dar věnoval Zajíčku svůj volný čas a své masérské schopnosti ,a každému, kdo chtěl, se plně věnoval. 

Děkujeme všem zúčastněným za krásnou atmosféru a velmi děkujeme panu Pospíšilovi za masáže! Pokud by chtěl někdo využít služeb pana maséra, nabízíme zde odkaz s kontakty: https://www.masazepospisil.cz

Fotogalerie

Piknik Zajíčka na koni 06/2019
Piknik Zajíčka na koni 06/2019

 

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru