Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Výstava Dva Pohledy v hotelu Clarion

CLARION CONGRESS HOTEL PRAGUEOd prosince 2011 vystavujeme fotografie naší putovní výstavy "Dva Pohledy" v krásných prostorách atria pražského hotelu Clarion, Praha 9, Vysočanská. Je to tedy již čtvrtá možnost se jít podívat na fotografie, které vypráví příběh naší činnosti, zázračné síly koní, dětí s handicapy a také našeho tábořiště pro handicapované děti. Autory fotografií jsou Petr Vopelák a Aneta Hnyková. Děkujeme našim partnerům: hotel Clarion, Adastra, ZCH Advokáti, L´oreal a RWE. Fotografie jsou naprodej. Více informací

Poděkování

Zajíček na koni přeje všem krásný rok 2012 a děkuje těm, kdo jakkoli pomohli s realizací našich projektů v roce 2011.

Předání cen vítězům soutěže

Během listopadu a prosince jsme rozeslali ceny dětem za naši malou výtvarnou soutěž ze Dne neziskovek na Andělu. Výherce třetí ceny - M. Vrba neuvedl na obrázku adresu. Prosíme rodiče, aby napsali do Zajíčku, kam máme cenu poslat.

Ježíšek u Zajíčka

RWEVíkend na horáchJestli nás minulý víkend nemohl najít Mikuláš, tak tento víkend nás zcela bez obtíží našel sám Ježíšek. A dokonce nám osobně nadělil dárečky.

Ptáte se kde a jak? Přece na prvním Zajíčkově pobytu na horách. Víkend 9.12. až 11.12. 2011 strávila naše skupinka 22 lidiček krásný víkend na Božím Daru.

Sněhu bylo až až, a tak se dobrovolník Martin Splavec z koulovaček chudák skoro nevyhrabal...Všech čtrnáct malých čertíků se na něj donekonečna vrhalo a nedalo mu pokoj. Ovšem děti zvládly také Ježíkovu cestu a lyžování. Všech radovánek jsme si užili díky panu faráři Markovi z Ostrova a díky společnosti RWE...

Sníh, sluníčko a milá předvánoční nálada...A snad už Martin uschnul :)

Mikuláš

MikulášMikulášTak Mikuláš měl zase jednou s námi patálie! Původně věděl, že má za námi v sobotu dorazit do Malé Hraštice do restaurace paní Kortánové, ale pak z důvodu vážné nemoci paní majitelky jsme Mikuláše přesměrovali do Vršovic v Praze, na faru kostela svatého Václava. Takže Mikuláš to vzal přes Malou Hraštici, kde vyzvedl nadílku od paní Kortánové a přijel do Vršovic právě včas. Už tam na něj čekalo asi dvacet pět dětí. Nadílka se nadělila, děti přednesly krásné básničky a písničky a Mikuláš byl myslím s námi spokojen. V průběhu odpoledne se také hodně vyrábělo, maminky měly čas si popovídat a tatínkové se mohli řádně občerstvit. Na rozloučenou dostal každý ještě větvičku barborky.

Mikuláši, nezapomeň na slib, že se za námi v létě zastavíš v Bučovicích! Chtěl bys přeci na koně, ne?

Děkujeme milé paní Kortánové za občerstvení a dárky pro děti, děkujeme otci Stanislavovi za poskytnutí prostor fary, děkujeme rodině Náměstků za perfektní přípravu celého odpoledne, děkujeme panu Mikuláši a jeho doprovodu.

fotogalerie

Vánoční dílničky s Míšou

Vánoční dílničky s MíšouVánoční dílničky pro Zajíčka proběhly 14. a 28. listopadu ve výtvarně základní praktické a speciální školy Trávníčkova, Praha 5.

Maminky i děti tvořily v duchu vánočním, vyráběly přáníčka, visačky na dárky, ozdoby ze šišek a korálků a zdobily i perníčky. Každý účastník měl možnost si vybraný výrobek odnést domů, ale většina výrobků putovala na trhy umožněné firmou L'Oréal. Výtěžek z tohoto trhu je použit na zajištění akcí s koníky pro děti s handicapy.

Aby jste si mohli udělat vlastní obrázek o atmosféře, podívejte se prosím do fotogalerie.

Míša Huslarová

Pozvání na Mikuláše se Zajíčkem na koni

 Pozvání na Mikuláše se Zajíčkem na koni

 

Příjemně strávený čas v Bruselu

Zajíček na koni se právě vrátil z Bruselu, kde byl na setkání neziskových organizací. Cílem setkání bylo nastínit spolupráci neziskových organizací mezi sebou, pokusit se zlepšit spolupráci s Evropskou Unií a zjistit, zda nejsou nějaké možnosti zlepšení postavení malých evropských neziskových organizací v rámci států i v rámci Evropské Unie. Setkání bylo velmi plodné hlavně co se týká navázání komunikace s ostatními neziskovými organizacemi (českými i zahraničními). Všichni jsme se shodli v podstatě na tom, že bojujeme víceméně se stejnými problémy a posílilo nás vědomí, kolik různých organizací existuje, že všichni máme jeden cíl a navíc, že opravdu je naše pomoc velmi potřebná. Děkujeme Agoře, jmenovitě Vojtovi Černému za zprostředkování pozvání. Více informací o celém projektu najdete na http://grassrootseurope.educationdevelopment.org

Další etapa projektu Kavárna

café Louvre

Na jaře 2011 jsme začali nový projekt "Kavárna - zaměstnání pro handicapované". První etapa projektu se povedla a nyní začínáme další. Od 1.11. 2011 spolupracujeme s novou hostitelskou kavárnou Café Louvre. Projekt realizuje o.s. Zajíček na koni za podpory společnosti Adastra. Zveme všechny naše příznivce a přátelé se podívat za našimi pracovníky. Svoji návštěvou a objednávkou jim jistě uděláte radost. Najdete nás v mezipatře kavárny Louvre - v Galerii. Více informací (kdy kdo pracuje, o tom, proč to děláme, komu tím pomáhá a tak) najdete zde.

 
Adastra

 

Česká hlava

Za Zajíčka na koni vás výjimečně zveme ke sledování televize. A to 17. listopadu na ČT1 od 12.05., kde bude vyhlášení soutěže projektu Česká hlava, projektu na podporu vědecké a technické inteligence. A jak to souvisí se Zajíčkem na koni? Naše dobrovolnice Eliška Zlámalová vyhrála v kategorii FUTURA se svým projektem s názvem Vývoj metody pro monitorování molekulární podstaty vzniku závislosti na drogách.

Eliško, my Ti srdečně gratulujeme.

Celý Zajíček na koni

Pozvání na listopad a prosinec do Zajíčku

Od 1.11. Vás zveme navštívit naše pracující klienty z projektu „Kavárna" do Galerie Café Louvre na Národní třídě. Vaše návštěva a objednávka jim jistě udělá radost. Těší se na Vás: Džásík, Fanda, Elda a Lůca. (http://www.zajiceknakoni.cz/cs/kavarna)

8.11. Italský večer - vaření a povídání v opravdové italské kuchyni

Pondělí 14.11. a 28.11. Vánoční dílnička s Míšou – Andílci. Více informací a přihlášení Michaela Huslarová

Na další akce se prosím hlaste Markétě Šulcové do 20.11.2011.

Pátek 11.11. Křest hříbátka L´Oreal – 10.00 Bučovice. Přijeďte se podívat na originální akci a také svézt děti na koni. (Pokud počasí dovolí.)

Pátek 25.11. 17.00 nebo sobota 26.11. Podskalská 29, Praha 2. Vánoční dílnička s Jitkou – Náušnice z česané vlny a šperky z korálků. Pečení voňavých perníčků...

Čtvrtek 1.12. Od 13.00 Vánoční trhy l ´Oreal (Anděl) (Kdo by mohl přijít pomoci prodávat, je skutečně vítán – prosím napište mi. Markéta)

Sobota 3.12. Sraz 13.00, začátek 13.30. Mikulášská Nová Hraštice Pekařství a cukrářství Stáňa – penzion U Kapličky. Oběd, tvoření s dětmi a příchod svatého Mikuláše s nadílkou. (Cena 50Kč/dospělá osoba). Každé dítko ať má s sebou hezké jablko.

Víkend 9. – 11.12. Vánoční lyžařský víkend Boží Dar. (Cena ubytování 100Kč/osoba/noc). Děti do 6ti let zdarma.

Čtvrtek 22.12. 17.00 až 19.00 Tradiční vánoční bowling Na Bělidle. Poslední setkání před Ježíškem na oblíbených kuželkách...

A pak už jen zbývá popřát: Krásné svátky

(Na leden je v plánu seminář alergologie a další zcela volné pokračování Italského večera. Kdo má zájem, podívejte se na http://www.zajiceknakoni.cz/cs/zimni-tabory a včas si zarezervujte zimní tábor. )

Váš ZAJÍČEK

Prostřeno podle Zajíčka po italsku

Víte, co udělá Ital, když má pozřít meruňkové knedlíky?
Polije je majonézou!

Podávalo se víno ve všech podobách – hrozny, rozinky i tekuté a nejen z Itálie.
Jídlo bylo mimořádně chutné a originální – kuřecí steak s rozinkovou omáčkou, italské Rizo s houbami a jasně že těstoviny se sugem (rajčatový přeliv). Prostě italská kuchyně jak má být.
Příprava jídla názorná i poučná.
Pozor – bez olivového oleje do italské kuchyně nelez! Ani když je na barrandovském sídlišti.
Společnost přátelská a uvolněná – a to došlo i na politiku...
Hostitelé byli velmi milí, vtipní a laskaví – moc děkujeme za krásný večer, který pro nás připravila Andrea Komárková a Roberto Barletta.
Rada na závěr – pokud budete chtít dát dítěti do školy pravou italskou svačinu, tak jedině rohlík s olivovým olejem.
A protože jsme byli nadšeni nejen italskou kuchyní, a pan Roberto nabízí i výuku italštiny pro začátečníky, už se těšíme na první lekce ....
Zájemci se mohou hlásit u Markéty, termín zahájení ještě upřesníme...
A další pokračování Italského večírku je již v plánu ... těšme se na leden.

Ze Zajíčku Jitka Bílá

Ája

Naše dobrovolnice Ája Vernerová, která dělá na víkendech a s dětmi ze školčiky výtvarné dílničky, má krásné nové stránky. Třeba by se Vám hodilo je znát? Krásných věcí pro radost či jako dárky není nikdy dost.... Jukněte na www.kaaj.cz

Vyhlášení výsledků soutěže

V září na dni neziskových organizací, pořádaných MČ Praha 5, jsme na Andělu měli pro děti malou soutěž. Každý mohl namalovat obrázek a nechat jen na stánku, či jej pak zaslat poštou. Minulý týden jsme vylosovali tři výherní obrázky. Nešlo určit, který byl nejhezčí, protože prostě všechny dětské kresby mají něco do sebe.

A tady máme jména vítězů:
První cena – OBRÁZKY NA ZEĎ – HRDINOVÉ Z VEČERNÍČKŮ: Lucian Grundza
Druhá cena – VSTUPNÉ DO AQUAPARKU BEROUN: Tereza Prokešová
Třetí cena – PROJÍŽĎKA NA KONI V BUČOVICÍCH: Mirek Vrba (Mirek nenapsal adresu, prosíme rodiče, aby se nám ozvali a napsali adresu, kam lístky poslat!)

Všem ostatní posíláme malou pozornost...

(Ceny rozešleme během listopadu).

Podívejte se na „vítězné" obrázky

Lucian GrundzaTereza ProkešováMirek Vrba

Křest hříbátka Lord L´Oreal posunut

L'OrealPOZOR POZOR POZOR

Křest hříbátka nebude v pátek 14.10. ale z technických důvodů později. Sledujte prosím aktuality!

Děkujeme za pochopení a těšíme se na vás.

Křest hříbátka Lord L´Oreal

L'OrealZveme vás na pátek 14.10. od 14.00 do Bučovic, kde pokřtíme naše hříbátko Lorda L´Oreala. Kmotrem se stává společnost L´Oreal Česká Republika.

Sobota v sedle

Víkend v sedle říjen 20118. října o Sv. Brigitě, bývá mlha na úsvitě. Místo do mlhy se však přijelo do mrakem zahalených Bučovic na poslední sobotu v sedle tohoto roku. Ovšem i přesto, že počasí nám příliš nepřálo a na dvě jízdy začalo i pršet, se na konících svezlo 17 dětí, které si to náležitě užily. Ti co zrovna neseděli na koňském hřbetě, malovali na sklíčka s výtvarnicí Míšou. Po obědě se ve stanu, který v tu chvíli nabízel jedinečný úkryt před deštěm, hrály hry. Ty nejodvážnější, kteří vydrželi až do samého konce, čekala hřejivá odměna v podobě krátkého vykouknutí sluníčka.

Děkuji všem za hezký den

Podívejte se na fotografie

Kristýna Doležalová 

Pojeďme za koníčky

Blíží se říjnový víkend v sedle. Začneme v sobotu v 10.00 v Bučovicích na tábořišti u koní. Bližší informace v pozvánce.

Krásný večer na Karlštejně

Výstava Dva Pohledy - vernisáž na KarlštejněTuto neděli jsme strávili na Karlštejně. Po otevření hradní brány se dobrovolníci našeho sdružení nahrnuli do otevřených arkád Císařského paláce hradu Karlštejn, kde se jali připravovat další vernisáž naší putovní výstavy fotografií. Vernisáž, která začala v 17:00h a končila pozdě večer, měla bohatý kulturní program. Povznesenou náladu večera vnímali jak pozvaní hosté, tak i kolemjdoucí turisté. Krásná hudba, fotografie koní a dětí, hradní atmosféra, víno, jídlo a Zajíček - co víc si kdo mohl přát.

Děkujeme mnohokrát všem: fotografům Anetě Hnykové a Petru Vopelákovi, dále pak hradu Karlštejn, jmenovitě panu kastelánovi inženýru Jaromírovi Kubů a zástupci kastelána Lukáši Kunstovi, děkujeme všem účinkujícím - baroknímu triu pod vedením Báry Novotné, hudebnímu uskupení Jazzíkaspol pod vedením Jindřicha Zíky a hudební dvojici Radku Tomáškovi a Františku Zikmundovi. Děkujeme hostu vernisáže fotografu Jakubu Ludvíkovi, děkujeme samozřejmě sponzorům vernisáže, a v neposlední řadě všem dobrovolníkům a samozřejmě zúčastněným hostům.

Výstava potrvá do 11. listopadu a fotografie je možné zakoupit. Více informací o prodeji: http://www.zajiceknakoni.cz/cs/prodejni-vystava
Fotogalerie

Den NNO na Andělu

den NNO na AnděluV pátek 23.9. jsme se zúčastnili DNE NNO pořádaného městskou částí Praha 5. Za pozvání na prezentaci MČ Praha 5 moc děkujeme. U našeho stolečku bylo stále živo a mnoho dětí se přihlásilo do naší malé soutěže. Pravidla a podmínky máme zde. Podívejte se na fotky ze dne.

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru