Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Aktualita z projektu Ježíška

Dostali jsme krásný dopis od maminky Tomáše, chceme se s vámi o něj podělit.

Jsme s Tomášem moc šťastný za možnost jízdy na koních, kterou nám vaše organizace zajistila a za finanční podporu, která je pro nás teď hodně důležitá. Musím napsat, že tohle vše s jízdami na koních je velice prospěšné, zlepšila se jeho pohybová aktivita nehledě o tom že si začíná věřit ve vyjadřování. A slovní zásoba i myšlení se pomalu vyvíjí v jeho prospěch. Socializace i pohyb v prostoru se nám daří zvládat lépe a hlavně Tomáš miluje koníky, je to pro něho odreagování a veškerá nahromaděná negativní energie anebo stres z celého dne je rázem pryč.
Tomášek koníkům posílá pusy a hodně síly a jídla. Já vám osobně chci poděkovat za královskou péči, kterou pro všechny co to potřebuji dáváte a byla bych velice ráda kdyby i vaši organizaci někdo hýčkal a pomáhal ze všech sil v dnešních těžkých časech. Děkuji M.

Mamince můžeme s radostí říct,že nám nyní pomáhá Nadace Agrofert, která pokryje část našich mzdových nákladů v projektu http://jezisek.zajiceknakoni.cz/. Bez Helenky a Martinky, které jsou prostředníkem mezi dárcem a klientem by pomoc nebyla možná.
Děkujeme

Aktualita z projektu Ježíška

 

Charitativní bazárek

Charitativní bazárek na pomoc kavárně dopadl skvěle. Celkově jsme vybrali 47 050,- Kč. Co se neprodalo, jsme v neděli rozdali lidem ze sociálně slabého prostředí. Děkujeme všem kdo daroval, kupoval, zastavil se, podpořil nás slovem - vážíme si každé pomoci. A vypadá to, že máme velké překvapení na příští bazárek, sledujte stránky.

Charitativní bazárek

 

Café AdAstra

Vážení a milí přátelé kavárny Café AdAstra. Přicházíme s velice smutnou zprávou o vykradení naší kavárny. Jak si jistě pamatujete, mnoho z vás, možná všichni co tyto řádky čtete smile jste nám pomohli na podzim roku 2018 naší kavárnu postavit na vlastní nohy a společně se nám to podařilo!!! Krásně jsme fungovali, mohli jsme nabídnout více míst pro naše handicapované klienty a každý den jsme na vás čekali s úsměvem. Bohužel toto radostné období nám nebylo dáno na moc dlouho. V březnu jsme museli kvůli koronaviru zavřít, ale i to bychom, sice s velmi předřenýma zaječíma ušima zvládli, a poslední dny jsme vás opět vítali u našeho okénka... Minulý víkend ale přišlo něco, co nám opět zasadilo velkou ránu. Z pátku na sobotu byla naše kavárna vykradena. Přišli jsme o hodně věcí, celková škoda je nyní spočítána na 250 000Kč, ale bohužel víme, že to ještě není konečná částka. Přišli jsme o veškerou hodnotnou techniku (projektor, zvuková aparatura), o zásoby hodnotných tekutin a potravin, které prodáváme (mimo jiné i veškeré láhve s alkoholem), ale i o finanční hotovost. Samozřejmě si zloději odnesli i úložiště pro kamerové záznamy a rozbili světla, včetně těch nouzových. Mimo dalších věcí se zloději nezdráhali ani takové věci, jakou je vypáčení kasičky na dýška pro handicapované klient. V této, pro všechny velmi nelehké době, se nám špatně prosí o pomoc i přesto ale, pokud by někdo chtěl a mohl nám nyní pomoci, budeme nesmírně vděční!!! Pomoci nám můžete přes https://www.darujme.cz/projekt/1200851 A samozřejmě budeme moc rádi, když nás přijdete podpořit osobně, stavíte se na jídlo, kávu, zákusek smile Protože vaše přítomnost je a bude nyní to, co nás a naše handicapované pracovníky, bude držet nad vodou a ve víře, že to co děláme má smysl!!! DĚKUJEME VÁM!!!

 

Tisková zpráva pro tanečníky :-)

Naši milí účastníci pravidelných diskoték, kvůli epidemii koronaviru musíme odvolat i květnovou seznamovací diskotéku. Ale nevěšme hlavu a trénujme tanec na podzim dalšího školního roku. Věříme, že nabití energií se sejdeme v hojné účasti v Café AdAstra. Sledujte prosím naše aktuality a plán akcí na webu, kde se časem objeví přesné podzimní termíny. Hudbě, tanci a nám všem - zdar!  Zdraví Helena Krejčíková, Hanka Okálová a dýdžej Jirka!

 

Pomoc z Potravinové banky v roce 2019

V roce 2019 máme registrováno 222 osob, jimž pravidelně jednou týdně pomáháme distribucí potravin, díky Potravinové bance. V roce 2019 se rozdalo 17.773 kg v celkové hodnotě 885.520,- Kč.

Pomoc z potravinové banky 2020 

 

Maminky pomáhají

Dobrovolnice a maminky, kterým pomáháme, šijí roušky pro Kliniku léčby nádorových onemocnění Ústí nad Labem a pro dětskou onkologii Motol.

Dobrovolnice šijí roušky

 

Na základě ustanovení zavedených Českou republikou proti šíření koronaviru, přijal Zajíček na koni, o.p.s. ve vztahu ke svým klientům i zaměstnancům následná opatření:
Omezení setkávání s klienty i zaměstnanci mezi sebou, zrušení jednorázových akcí, prozatímní přerušení terapeutických jízd na koní a bohužel uzavření kavárny Café AdAstra. To vše na dobu neurčitou. Komunikace je samozřejmě možná po telefonu, na sociálních sítích, po emailech.Takže klidně pište či volejte smile Stýská se nám po vás všech! My prozatím pracujeme z domovů či chat a jiných příbytků :-). V terénu je Marti Krejčíková s potravinovou bankou. Kdyby něco, cokoliv, pište na email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. či volejte: 774 402 474.

Pozor! Kdo by potřeboval látkovu roušku, kontaktujte naší dobrovolnici Jitku Nehasilovou na mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Jitko, děkujeme!  

Za tým Zajíčka na koni Helena Krejčíková

roušky

 

Oznámení

Z důvodu nařízení naší vlády jsme nuceni zrušit plánovanou seznamovací diskotéku pro handicapované (22. března) i bazárek (29. března). Též se ruší prodej výrobků v kostelech (29. března)

V příloze zasíláme leták na květnovou diskotéku. Sledujte i nadále aktuality, pokud by se z důvodu epidemie nemohly konat ani následné akce.

Váš zajíček na koni

 

Jarní diskotéka 2020

 

II. turnus Zimních pobytů

Druhý turnus zimního pobytu na Božím Daru je u konce. Krušné hory se i přes teplé počasí všude jinde nedali a nadělili nám krásnou sněhovou nadílku. Krajina se obalila opět sněhem a mohli jsme vyrazit na sáňky, běžky, lyže nebo jen tak procházkovat. Zajíček se tentokrát dělil o faru i s tzv. nezajíčkovými rodinami, takže nás bylo méně, ale hezky jsme si s ostatními rozuměli a naši klienti si rádi povídali a hráli s ostatními dětmi. Nezapomněli jsme ani na cukrárnu U Sněhuláka s báječnými zmrzlinovými poháry pro dámy a hranolkami pro pány, večerní menu na faře v podobě palačinek s nutelou a užili jsme si večerního povídání, vyrábění, malování a navlíkání korálků, dokonce pro dospělé i degustace modřanských vín od jednoho tatínka - vinaře. Děkujeme ještě jednou všem, kdož se podílejí na realizaci zimních táborů. Těšíme se na příští rok, už nyní si pobyt spousta z nás rezervuje. Na Božím Daru je to prostě boží smile

Fotogalerie

zip 2020 2 001

 


Nadace ČEZ se stala jedním z podporovatelů projektu
Terapeutické jízdy pro handicapované děti.

pomahejpohybem znk
Děkujeme všem, kteří pomohli vysportovat 50 terapeutických hodin pro děti na koni a také Nadaci ČEZ

Terapie jízdou - Jimmy Puda


I. turnus Zimních pobytů

První parta dětí si užívá na Božím Daru na našem zimním pobytu! I přes nepřízeň počasí, vítr ještě nikoho neodnesl, dokonce všichni naplno lyžují, snowbordují, nebo jen chodí na procházky. Protože to dětem nestačí, tak až do pozdních večerních hodin hrají v domě míčové hry, pod vedením velkého Vaška smile Pro zklidnění vyrábíme a kupujeme si dobroty ve zdejším konzumu. Zdravíme do Prahy, děkujeme všem dárcům, kteří na Boží Dar děti díky finanční podpoře vyslali.  Děkujeme společnosti Coca - Cola, děti jsou nadšené z džusů a samozřejmě z Fant smile V neposlední řadě velké poděkování patří Novaku, že děti mohou jezdit na sjezdovce s velkou slevou a hlavně farnosti v Ostrově, že máme ubytování v Penzionu Fara za sponzorskou cenu.

fotogalerie

Zimní pobyty Zajíčka na koni 2020

 

Bowling za vysvědčení

Jako každý rok touto roční dobou, i tentokrát jsme se odměnili za půl rok snažení. Byli jsme společně na bowlingu. Zasloužíme si to jak za svědomitou práci ve školách, tak starší ročníky i za práci, to platí zvláště u našich kavárníků. V první partě kluků jsme měli, mezi ostatními statnými hráči, lítý souboj mezi Marcelem a Mikulášem, který dopadl báječně nerozhodně, a na druhé dráze vedl děvčata Saša k rychlé a svižné hře, která v konkurenci také velmi dobře obstála. No, je vidět, že jsme již zkušení hráči smile Odměnou nám byl moc hezký večer, dále pak diplom a malá sladká odměna. Těšíme se, že se uvidíme na další společné Zajíčkově akci, třeba na účasti na Modroběhu, nebo až bude teplo na pikniku smile
Fotogalerie

Za Zajíčka Týnka a Helča

Bowling za pololetní vysvědčení

 

Rodičovské skupiny

Spřátelená organizace nám nabízí následující službu:

Rodičovské skupiny (připojení):

Kdy: od března 2020, setkání o délce 120 minut probíhá 1x za 2 týdny. 
Kde: v prostorách neziskové organizace Alfa Human Service, Na Vrcholu 25, 130 00 Praha 3, parkování možné 
Jak: pravidelná setkávání skupiny 5-10 rodičů pod vedením Mgr. Marty Dobiášové a Mgr. Blanky Švehlové. Před vstupem do skupiny probíhá vždy individuální setkání zájemců s terapeuty pro oboustranné vyjasnění očekávání a možností skupiny. 
Cena: 100 Kč/setkání (cena by neměla být překážkou účasti - možno individuálně dojednat)

 V případě jakýchkoliv dotazů se, prosím, obracejte na:
Mgr. Marta Dobiášová
774 373 223
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

S KPZ v divadle

V sobotu 11.1. jsme vyrazili s KPZ a se Zajíčkem do divadla. Muzikál Saxana je povedeně udělaný - plný písniček a kouzel. To ocenily nejen děti, ale i naši odrostlejší klienti. "Hele, ta hlava na tom stolku doopravdy mluví!"  A že to byl klasický nemocniční stolek, do nějž by se člověk nevešel? A že si jej posílaly Saxana s čekatelkou Kolumba po pokoji? "Jak to bylo udělané?" 
Nu ani my to nevíme...A dárek na konec - poslední písničku přišla zazpívat sama Petra Černocká...
Michal s Evičkou se vyfotili s herci a my ostatní se Saxanou na plakátu smile

Těšíme se na další akci KPZ a Zajíčka.
Už zase můžete obnovovat své členství KPZ pro rok 2020 a nebo se přihlásit na našich stránkách...

Z KáPéZetka Markeet

Akce KPZ - Divadlo Studio DVA - Saxanafotogalerie

Novoroční diskotéka v Café AdAstra

Coca-Cola HBC Česko a SlovenskoV neděli 12. ledna jsme opět, slovy mladých, zapařili smile v kavárně AdAstra na naší oblíbené diskotéce! Bylo to moc prima, byla spousta tanečníků, bezva hudba a skvělá nálada. Moc a moc děkujeme nejvíce ze všeho dýdžejovi Jirkovi a naší skvělé Hance!!! Bez nich by to nešlo! Dále moc díky Café AdAstra za poskytování prostor, moc děkujeme také obsluze, která naše tanečníky pokaždé občerství smile a v neposlední řadě společnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko za sponzorský dar v podobě nápojů. Těšíme se na březnovou diskotéku, která bude 22. března. 

Ze Zajíčku Helena Krejčíková

fotogalerie

Lednová diskotéka v Café AdAstra 12. 1. 2020

 

Vánoční schůzka kavarníků 17. 12. 2019

Naši kavárníci nechodí do kavárny jen do práce, ale i za zábavou. Letos v kavárně například zdobili perníčky, respektive - mnoho perníčků smile K vánočním akcím patří i vánoční večírek, kde se nás sešlo opravdu hodně. Dárky, pohoštění, cukroví, stromeček, dobrá nálada to všechno tam bylo s námi. 

 Těšíme se na vás v novém roce 2020, od 2.1. jsme tu opět pro vás. Alice Vernerová a Markéta Šulcová

fotogalerie

 Vánoční schůzka kavárníků 17. 12. 2019

 

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru