Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Oslava narozenin Dejvického krámku Marama

Týdenní oslava narozenin Dejvického krámku Marama, která se vedla v duchu pomoci sociálně slabým klientům Zajíčka na koni, byla neuvěřitelně štědrá! Diky majitelkám obchodu se vybralo za týden do kasičky 4621,- kč, na Zajíčkův účet přišlo 3380,- kč, zákazníci při svých nákupech naplnily dva koše potravin pro klienty Zajíčka. Velmi štědří byli dodavatelé - partneři obchodu Marama, kteří ze svého dali velké množství potravin. A především majitelky obchodu z každého nákupu během týden odvedly pro Zajíčka 8,- kč. Výsledná částka z tohoto je 20 269,-  kč!!
Děkujeme zákazníkům a dodavatelům Maramy a děkujeme celé společnosti Marama, slečnám prodavačkám a samozřejmě majitelkám, Káče a Zuzce, za jejich velkou podporu, finance a také čas nám věnovaný smile

Potraviny a finance budou rozděleny klientům v rámci projektu Pomoc sociálně slabým rodinám.

Marama

 

Marama slaví narozeniny

Dejvický obchod s farmářskými potravinami Marama, který Zajíčka na koni dlouhodobě podporuje, slaví narozeniny. Při té příležitosti má pro Zajíčka dárek! 8 let života Maramy, 8 dní podpory našich klientů. Připojte se a přijďte si do obchodu nakoupit!! Dejvická 26 :-)

Prosíme o pomoc pro jednu z našich rodin

Rodina s pěti dětmi, čtyři z nich handicapované, utrpěla další těžkou životní ránu - vyhořelo jim celé patro domu.

Prosíme o pomoc v podobě zánovního nábytku: dětské postele, židle, pracovní stoly, .....v podstatě všeho. Shořely dětské pokoje, koupelna, chodba. 

Moc prosíme případně o čistící prostředky. 

Pokud byste měli nějaký nábytek, který byste mohli věnovat, kontaktujte, prosíme, rovnou maminku dětí: paní Bervidová 774244557. 
Pokud byste chtěli věnovat čistící prostředky, prosíme o donesení do kavárny: Café AdAstra, Podskalská 8, Praha 2, 128 00, v čase mezi 10.00h - 18.00h.

Děkujeme

Prosíme o pomoc pro jednu z našich rodin

Prosíme o pomoc pro jednu z našich rodin

Ježíšek 2020

Děkujeme všem dárcům za všechny hmotné i finanční dary pro děti. Dárky byly 17. 12. zabaleny a do 22. 12. předány, poslány či dovezeny rodinám, a tak se mohly děti pod stromečkem radovat.  Zde naleznete fotografie dětí s dárky. Fotografie se budou ještě postupně přidávat.

Vážíme si vaší pomoci, vážíme si nesmírně toho, že v tak nelehké době mocně pomáháte těm, kteří to velmi potřebují. Děkujeme vám.
Ježíškovy pomocnice ze Zajíčka na koni.

Balení dárků pro děti

Zabalené dárečky

 

 

Sbírka Provident

Provident

Náš dlouholetý donátor společnost Provident se letos stala pro děti ze sociálně slabých rodin skutečným Ježíškem. Díky paní Kateřině Jarošové ze společnosti Provident, která vyhlásila sbírku mezi kolegy a díky vedení společnost, které zdvojnásobilo  vybranou částku, jsme tak na konkrétní dárky pro děti a jejich další potřeby získali neuvěřitelných 82 772,- kč!!! Za tuto sumu jsme pořídili krásné dárky, o které si děti napsaly Ježíškovi, uhradili jsme terapeutické jízdy na koních pro dvě nejpotřebnější nemocné holčičky, a také odlehčovací pobyt pro chlapce s těžkým autismem a jeho rodinu. Holčička s nemocným srdíčkem získá notebook na výuku a  mnoho dalšího. Děkujeme celé společnosti Provident a jejím zaměstnancům.

Ježíšek sbírka Provident

 


 


Rodina se třemi dětmi hledá pro svou nejmenší dceru, která je handicapovaná, asistenta, dobrovolníka, brigádníka, který by 2 x týdně na 3 hodiny pomohl mamince s hlídáním této pětileté holčičky. Odměna za hlídání je 100,- kč/hodinu. Rodina žije na Chodově. Kontakt je: paní Kmošková  tel.: 721 237 372


 

Bohužel, z důvodu koronavirových opatření, se v neděli 20. září ruší Seznamovací diskotéka pro handicapované. Děkujeme za pochopení.

 

VIII. Seznamovací diskotéka

20. září 14:00 - 17:00 Café AdAstra

disko zari 2020

 

Dobré světlo pečujícím my žijeme!

V naší kavárně Café AdAstra právě probíhá výstava s názvem "Dobré světlo pečujícím, my žijeme!"  zorganizovaná Unií pečujích. Fotografie zachycují přímé pečující v rodině, zaměstnance stacionářů a samozřejmě samotné handicapované, a to s handicapy jak fyzickými, psychiatrickými či kombinovaným postižením. Přijďte se k nám podívat, výstava potrvá do středy 26. 8. a pak se posouvá dál, jelikož je putovní smile

Výstava v Café AdAstra - Dobré světlo pečujícím, my žijeme!

 

Druhý turnus letních pobytů

Tak máme za sebou i druhý turnus pobytů pro rodiny s dětmi s handicapy. V krásném horském prostředí, obklopeni hodnými koňmi a fajn lidmi, jsme strávili minulý týden čas plný her, terapií, koupání v potoce... Došlo i na strašidelnou bojovku, energií nabitou diskotéku, opékání buřtů a v neposlední řadě i na záchranu mexické vesnice před zlými bandity - calverovci smile Děkujeme všem sponzorům, děkujeme všem dobrovolníkům. Zajíček na koni.

Fotogalerie

Letní pobyt Velká Úpa 2020 II. turnus
Letní pobyt Velká Úpa 2020 II. turnus

 

Konec prvního turnusu

Tak máme za sebou první turnus našich letních pobytů s rodinami s dětmi s handicapy. V neděli ráno děti se svými rodiči odjedou a my se budeme těšit na další. Zažili jsme krásný týden plný slunce a jsme za to vděčni. Loučí se s námi i přeživší ze skupinky sedmi statečných, aby v pondělí nastoupili zase v plné sestavě smile

Fotogalerie

 Letní pobyt Velká Úpa 2020

 

Letní pobyt ve Velké Úpě

Tak jsme započali náš kýžený pobyt ve Velké Úpě. Jako hrdinové z filmu Sedm statečných jsme odpolední scénkou uvedli naší celotáborovou hru, odnesl to zlý bandita, který na nás mířil, a pak jako mexičtí vesničaní jsme se vydali na vyjížďku na koních. Zítra nás čeká další letní den. Děkujeme všem, díky kterým zde v horách s koňmi můžeme být!

Letní pobyt ve Velké Úpě 2020

letni pobyt velka upa 2020 1 02

 

Spojenecká sbírka s bankou ČSOB

Ahoj všem lidem dobré vůle smile
Chtěli jste nám pomoci a nestihli jste přispět na Donio?
Banka ČSOB přišla s nápadem spojenecké sbírky. Vše co se na této sbírce vybere banka zdvojnásobí a daruje na platy našich handicapovaných pracovníků, protože na ty je stále a stále potřeba. Pracovníci chtějí pracovat, ale věřte nám, že je to ve většině případů skutečně práce socializační, že si na sebe nevydělají. Pokud tedy máte chuť podpořit tento nápad, přispět můžete zde: https://www.darujspravne.cz/

Všem, kdo nám jakkoli pomáháte - finančně, věcmi, slovním povzbuzením, návštěvou kavárny moc děkujeme a věřte, že bez vás, bychom to po vykradení nezvládli a zavřeli bychom! Jedeme dál s našimi všemi pracovníky jen díky vám...

Café AdAstra

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru