Zajíček na koni, o.p.s.
Pomáháme k lepšímu životu všem,  kteří to potřebují
číslo transparentního účtu: 2300738014/2010

SAS - poskytujeme sociálně aktivizační služby

K dispozici jsme vám na adrese: Záhřebská 539/15, 120 00 Praha – Vinohrady, vchod do kanceláře z ulice Belgická 11
Ambulantně: Úterý: 8:00 – 12:00 a čtvrtek 8:00 - 12:00 hod
Terénně: Po - Pá 8:00 - 12:00 hod
Tel.: 774 402 474
Email: sas@zajiceknakoni.cz

Aktuality

Slávek PospíšilMilí rodiče,

jmenuji se Slávek Pospíšil a ve svém masérském studiu v Bráníku se věnuji různým formám masáží.
Zajíček na koni pomáhá k lepšímu životu všem, kteří to potřebují. Právě pro to jsem velice rád, že mohu být součástí akce, kterou Zajíček na koni pro vás milí rodiče a pro vaše děti připravuje s názvem Zajíčkův piknik. Zde bych velice rád Vašim dětem i Vám dal dárek v podobě krátké masáže. Masáž probíhá buď na klekačce nebo na lehátku přes oblečení.
V této zemi je masáž stále považována za jakýsi nadstandard, ale já jsem přesvědčený, že je to chyba. Podle mého názoru je masáž důležitou prevencí k udržení rovnováhy každého lidského organismu. Sám jsem neměl to štěstí mít vlastní děti, ale děti mám rád. Nedovedu si představit, jak je péče o děti náročná, zvláště pak o děti, které vyžadují speciální péči. Chtěl bych ale touto cestou alespoň trochu přispět ke zlepšení jejich zdravotního stavu a i zdravotního stavu a psychické kondice Vás, kteří se o ně staráte.

Zajíčkův piknik se uskuteční již ve středu 19. června v 16:30 v Havlíčkových sadech (Gröbovka) a já se budu moc těšit na naše setkání. Odměnou mi bude vaše spokojenost a úsměv vašich dětí. Děkuji tímto Zajíčku na koni, že mi umožní se této akce zúčastnit.

Slávek Pospíšil

 

Rosolina Mare

Zajíček se vrátil od moře, z Rosoliny Mare, kde strávil týden s téměř padesáti klienty. Byl to týden plný výletů, ochutnávek italských dobrot, cvičení pro děti i pro dospělé, opalování a spalování, koupání - zkrátka týden radosti a pohody. Část týdne bylo počasí více než zachmuřené, pršelo a byla zima a klienti to využili právě k výletům - navštívili Benátky a San Marino. Děti si celý týden hrály a byly spokojené a my dospělí jsme o ně nemuseli mít starost, protože resort, kde jsme všichni byli ubytování je jeden velký krásný dvůr  - s hřištěm, bazénem a spoustou krásných velkých borovic....Rosolina Mare - tohle malé, skromné, levné,ale přitom pro lidi s handicapem tolik přátelské středisko, nás hostilo už po několikáté.

Coca-Cola HBCDěkujeme moc Markétě Šulcové, která všechno pro nás připravila a zajistila, děkujeme Ježíškům, díky kterým velká část klientů mohla jet, děkujeme paní Daně Javůrkové, delegátce, která, bez nároku na honorář, pro Zajíčka již několikátým rokem celou akci z Itálie zajišťuje. Děkujeme naší cvičitelce Zuzce. Děkujeme společnosti Coca - Cola za občerstvení v horkých dnech a v neposlední řadě Klárce Šulcové, za grilování krevet. Mňam smile

Fotogalerie

Rosolina Mare 2019
Rosolina Mare 2019
Rosolina Mare 2019

 

Zajíčkův piknik

19. června od 16:30 Havlíčkovy sady

Zajíčkův piknik

Tesco Eden

Poslední květnové úterý jsme navštívili Tesco Eden. Prohlídka začala v pekárně, kde jsme si vyzkoušeli práci místních pekařek. Vaškovi se moc dařilo pečení vánoček. Evička s Michalem vytvarovali pavouka, Petr udělal strašidelné čerty. Než těsto nakynulo prošli jsme si celým obchodem od příjmu zboží, skladování až k pokladnám. Děkujeme Tesco

Fotogalerie

Tesco Eden 05/2019

 

Jarní sbírka potravin

V sobotu 18.5. jsme dobrovolničili v rámci jarní Sbírky potravin v nákupním centru Fénix v obchodě Billa. Děkujeme za vstřícnost NC Fénix a Billa Freyova. Velké díky patří dobrovolníkům, bez kterých se sbírka neobejde. Těšíme se na podzim.

Sbírka potravin 2019
Sbírka potravin 2019
Sbírka potravin 2019
 

Máme nové fotografie z našich jízd v Hostivaři

Stačí se podívat do naší fotogalerie. Za krásné snímky děkujeme slečně Monice Hudekové!

Terapie na koních duben 2019

 

Dar od Fanclubu Martina Šonky a Petra Kopfsteina

Velké díky patří celému Fanclubu Martina Šonky a Petra Kopfsteina za dva šeky, které jsme  první květnovou sobotu dostali.

První šek pochází z aukce trička, které věnoval a podepsal Martin Šonka za což mu děkujeme, gratulujeme dražiteli trička a členům, kteří přispěli do částky 12.000 Kč
Tyto peníze podpoří naší běžící sbírku Podpoř mou práci, dělám ji rád

Druhé překvapení byla krabice plná luxusních triček s výšivkou pro všechny zaměstnance (na prsou Café AdAstra a na zádech www.fc818.cz)

Fanclub kavárně pomáhá a fandí dlouhodobě stejně jako ambasador Martin Šonka
Děkujeme vám a držíme našim pilotům Martin Šonka a Petr Kopfstein pěsti při Red Bull Air Race

www.fc818.cz

www.fc818.cz

 

Modroběh 26. 4. 2019

Modroběh na podporu osvěty o autismu je za námi, děkujeme všem BÁJEČNÝM ŽENÁM V BĚHU za organizaci a fantastické páteční odpoledne.
Výtěžek z akce podpoří naši sbírku Podpoř mou práci, dělám ji rád

Modroběh 2019Modroběh 2019Modroběh 2019Modroběh 2019
 

Dubnová diskotéka

Poslední dubnovou neděli se opět sešla velká spousta tanečníků a tanečnic v Café AdAstra. Trsali jsme, zpívali,  blbnuli na rychlé písně a tančili v párech na pomalé. Možná došlo i na nějaká seznámení... smile

Těším se moc na příště, to bude 29. září již ve 14.00h.

Děkujeme Hance a Davidovi Okálových!!

Fotogalerie

Diskotéka v Café AdAstra 28. 4. 2019

 

Poděkování

Díky našim třem spřáteleným pražským kostelům jsme měli před Velikonoci opět možnost prodávat po mších svatých výrobky našich handicapovaných klientů. Prodej vydělal neuvěřitelných 13 139,- kč!!!

Děkujeme Kostelům: Svaté Ludmile, Panny Marie Sněžné a svatému Václavu za tuto možnost. Moc si vážíme vaší dlouholeté podpory Zajíčka na koni. Děkujeme farníkům kostela i ostatním návštěvníkům za to, že nás nákupem výrobků podporujete. A v neposlední řadě děkujeme prodejcům za jejich velkou snahu a za jejich čas.

Všechny nastřádané peníze z našeho sbírkového účtu putují pokaždé přímo na zimní či letní tábory pro děti s handicapy. 

Velikonoční prodej výrobků

 

Kouzlení vše nezmění

Zajíček na koni a jeho děti děkuji paní spisovatelce Heleně Beránkové za dar v podobě její knížky Kouzlení vše nezmění. Darovaných sto kusů tohoto poutavého příběhu s dětskou hrdinkou poputuje dětem z našeho projektu Pomoc sociálně slabým. Děkujeme Vám paní spisovatelko a ať se Vám daří při psaní a těšíme se na další knížku! smile

Kouzlení vše nezmění

 

Jízdy na koních

Týden co týden se setkáváme v Hostivaři na terapiích s dětmi, koňmi, s paní fyzioterapeutkou a s vodiči. Pravidelně vozíme děti na individuálních terapiích a na třech skupinových, které probíhají každé úterý odpoledne. Cvičíme, povídáme si, hladíme koníky. Z terapií máme radost a vždy se těšíme na příště :-).

Do hostivařských stájí dochází kolem třiceti klientů týdně. S jarem se jízdy budou přesouvat na hezké louky za obchodní dům Vivo. 

Děkujeme všem sponzorům, kteří tento báječný živý projekt podporují.

Fotogalerie

Jízdy na koních 2019

 

Matějská pouť pro znevýhodněné děti

V pondělí 1. 4. 2019 jsme s našimi dětmi navštívili Matějskou pouť, kde si děti mohly užít všechny lákavé atrakce zdarma a dokonce se podívat i do Mořského světa a shlédnout tak alespoň kousek krásy, který se skrývá pod hladinou našich moří. Sluníčko nám svítilo celý den, cukrová vata nedocházela, a tak byly děti šťastné a spokojené. Byl to krásný den plný dětských splněných přání smile Děkujeme těm, kteří umožnili zdarma dětem tento pouťový den. 

Moc děkujeme Zajíčkovi za možnost navštívit společně s ním letošní Matějskou pouť, kterou jsme si (nejen díky vydařenému počasí) opravdu užili. Měli jsme možnost vyzkoušet několik z mnoha atrakcí, omrknout Mořský svět a setkat se s kamarády ze Zajíčka, které jsme dlouho neviděli a byla to moc milá setkání, která nám vykouzlila úsměvy na tváři a znovu oživila příjemné vzpomínky. Těšíme se na další akci Zajíčka a určitě na ní nebudeme chybět.Krásné jaro Vám všem! Kottnauerovi

A Zajíček na koni znovu děkuje za možnost Dne zdarma pro děti s handicapem!

fotogalerie

Matějská pouť 2019

Velikonoční prodej výrobků

Přijďte na jarní mši svatou do kostela Panny Marie Sněžné (7. dubna), do svatého Václava (7. dubna) či do kostela svaté Ludmily (14. dubna). Nejenže si více uvědomíte duchovní rozměr blížících se Velikonoc, ale také po mši svaté můžete nakoupit nabízené výrobky handicapovaných klientů a výrobky z naší kavárny Zajíčka na koni, o.p.s. Výtěžek z prodeje bude cíleně použit na projekty pro děti a mladistvé s handicapy, především pak na letní a zimní pobyty. Udělejte si radost a našim klientům tím pomůžete. Váš Zajíček na koni.

Příiprava výrobků - jaro 2019

 

Březnová diskotéka v kavárně

Včera 3. března byla v kavárně skvělá, v pořadí již třetí, diskotéka. Všichni jsme tančili, soutěžili v podlézání pod tyčí, tudíž jsme i vytřeli v kavárně podlahu smile, smáli jsme se a zpívali, především u písniček Michala Davida, osvěžovali se nápoji od společnosti Coca-Cola a hlavně jsme se celé odpoledne báječně bavili. Těšíme se na dubnovou diskotéku, která bude pravděpodobně v tomto školním roce již poslední a začneme zase v září. Děkuji všem! Sponzorům, dárcům, kteří na diskotéku přispěli, děkujeme moc Hance Okálové a dýdžejovi Jirkovi, bez kterých by tato akce vůbec nebyla možná !! smile Ze Zajíčku Helena Krejčíková

fotogalerie

Březnová diskotéka v Café AdAstra

 

Jarní tvoření s Míšou

2.4. 14:30 - 18:00 ZŠ Lužiny
Míša Huslarová

Jarní tvoření s Míšou

 

 
ředitelka
tel.: 731 009 645
 
Helena Krejčíková
pracovnice Sociálně aktivizační služby
tel.: 774 402 474
 
Simona Javůrková
Fundraiser
tel.: 702 053 141
 
Martina Krejčíková
Asistent projektu Pomoc sociálně slabým
 
Nadia Moravkova
Kontakt pro klienty
tel.: 603 224 298
 
 Alice Vernerová
Koordinátor projektu Kavárna,
Arteterapie
tel.:
603 393 360
 
Nahoru