Fórum dárcůForum dárců: výstupy programu firemního dobrovolnictví a nový projekt Daruj správně

 rádi bychom Vám touto cestou poděkovali za spolupráci v roce 2009 a zároveň Vás informovali:

 1. o výstupech programu firemního dobrovolnictví Fóra dárců 

 2. o novém projektu Fóra dárců – darujspravne.cz.


Firemní dobrovolnictví

V roce 2009 bylo přes Fórum dárců realizováno 3632 firemních dobrovolnických dní. Finanční hodnota práce, kterou komerční firmy věnovaly skrze firemní dobrovolníky veřejně prospěšnému sektoru ve všech regionech v České republice, byla orientačně přepočtena na 5 865 000 Kč (dle průměrné hodinové mzdy v ČR – 188,43 Kč / hod.). Více informací - statistika.

 Všem spolupracujícím organizacím, které se v roce 2009 zapojily do programů firemního dobrovolnictví, touto cestou děkujeme za spolupráci. Věříme, že firemní dobrovolníci byli pro Vaši organizaci přínosem – jak po pracovní stránce, tak třeba i z dlouhodobého hlediska potenciální spolupráce a dárců z řad zaměstnanců komerčních firem.

 Více informací o programu firemního dobrovolnictví.

 Pokud máte zájem zapojit se do programu firemního dobrovolnictví, chcete získat podrobnější informace nebo nám sdělit jakoukoli zpětnou vazbu, prosím kontaktujte koordinátora programů firemního dobrovolnictví ve Fóru dárců Jana Vosátku (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., +420 296 236 503).


Daruj správně

 Projekt darujspravne.cz předkládá nejširší veřejnosti účinný nástroj pro výběr prověřené neziskové organizace. Současně motivuje, upevňuje a rozvíjí různé formy individuálního (osobního) dárcovství a angažovanosti veřejnosti do neziskových projektů. Portál je napojen na sociální sítě Facebook a Twitter a v plánu je také umožnit dárcům sledovat interaktivní mapu dárcovství dle jednotlivých regionů ČR.

 Pilotní fáze projektu darujspravne.cz se týká organizací, které jsou zároveň prověřené v rámci projektu DMS. Pracujeme usilovně na tom, abychom umožnili i ostatním neziskovým organizacím se projektu účastnit. Naším cílem je otevřít projekt maximu neziskových organizací v České republice, které o to požádají a zároveň splní potřebná kritéria.

 Rádi bychom Vás oslovili s výzvou k aktivní spolupráci do přípravné fáze, která se spustí od ledna 2010 a vyzvali vaši organizaci k zaslání případných námětů a zpětných vazeb na pilotní verzi platformy darujspravne.cz. Vaše náměty uvítáme do 15. ledna 2010.

 Doufáme, že tento projekt bude i pro Vaši organizaci přínosem a těšíme se na Vaše náměty a registrace. Pro zapojení do projektu darujspravne.cz či pro více informací prosíme sledujte internetové stránky projektu (www.darujspravne.cz), kde budou v průběhu měsíce ledna specifikována kritéria pro zapojení se do projektu. Pro více informací prosíme kontaktujte koordinátoru projektu Michaelu Krinkovou (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., +420 296 325 335).3


Za Fórum dárců

Jan Vosátka


Koordinátor CSR programů / Coordinator of CSR Programmes
Fórum dárců / Czech Donors Forum

Štěpánská 61, 116 02 Praha 1 Česká republika
tel: +(420) 296 236 503 fax: +(420) 224 215 956 GSM: +(420) 602 329 942

www.donorsforum.cz * www.darcovskasms.cz * www.zapojimse.cz